Prehistória

Timeline created by Yvet :3
In History
 • 151,000 BCE

  Procés d'hominització

  El procés d'hominització va ser el procés que va fer el mico al possar-se de peu. va aconseguir:
  -més camp de visió ( al haber-se aixecat poden veure millor)
  -Creixement del cap (es fan més inteligents i raonen millor, encara que segueixen sent homínids)
  -alliveració de les mans
 • Period: 151,000 BCE to 10,000 BCE

  Paleolític

  El Paleolític és el primer període de la Prehistória, on el primats pasen a ser homínids. Va ser el període més llarg de la Prehistória. Eren nómades (no tenien casa fixa). Vivien de la caça, la recol·lecció i la pesca per menjar.Hi havia divisió de treball per sexe: les dones cuidaven els nens i recol·lectaven mentre els homes caçaven. Vivien normalment a les coves on pintaven, encara que també podien viure a les tendes. (Va començar fa 3,4 mil·lions d'anys, no es podia posar).
 • 150,000 BCE

  astrolopithecus

  astrolopithecus
  aquest va ser el primer animal considerta "humà". Encara anava molt encorbat com un mico i el seu cap era molt diferent a com el coneixem ara: tenia les dents i la mandíbula molt grans, i la zona on va el cervell era molt més petita. (va viure més avans, fa 3 milions d'anys)
 • 150,000 BCE

  Homohabilis

  Homohabilis
  L'homo habilis va ser el segon "humà" que hi va haver. Va vivir entre 1,6 i 1,9 milions d'anys enrere. Aquest tenia el crani pràcticament igual, era més baix, però estaba més recte.
 • 150,000 BCE

  La pedra sílex

  La pedra sílex
  La pedra sílex va ser un tipus de pedra que era molt fàcil de trencar. S'utilitzava al Paleolític per fer Eines com LLANCES o GANIVETS
 • 150,000 BCE

  El ganivet

  El ganivet, al PALEOLITIC al igual que ara s'utilitzavaper tallar els aliments. També l'utilitzaven per la caça.
 • 149,999 BCE

  L'Homoerectus

  L'Homoerectus
  L'homo erectus va viure més o menys entre 1,5 milions d'anys i 300 anys. Era molt semblant al Homohabilis, però era més alt.
 • 149,990 BCE

  Homo Sapiens neandertal

  Homo Sapiens neandertal
  l'homo sapiens neandertal és la penúltima "espécie humana" que hi va haver. A diferencia de tots els altres, l'homo sapiens neandertal tenia la dentadura molt més petita, la zona del cervell més gran i era alt i recte. Va viure al 230 000B.C. Aprox.
 • 140,000 BCE

  Creació del foc

  Creació del foc
  El foc va ser descobert per l'homo Erectus, però es va descobrir de casualitat. (es va descobrir fa 1.6 mil·lions d'anys, però no deixa)
 • 120,000 BCE

  Creació d'eines

  Creació d'eines
  Les eines de pedra han sigut un element funamental a la prehistória. Es feien de:
  -Pedra sílex
  -ossos
  banyes d'animals
 • 120,000 BCE

  Homo sapiens sapiens

  Homo sapiens sapiens
  L'homo sapiens sapiens és l'esser humà com el coneixem avui a dia.
 • 60,000 BCE

  Enterraments

  Enterraments
  Es creu que per aquests anys ja es feien enterraments a la prehistória. Encara que no feien estructures se pedra com a l'edat dels metalls, peró enterraven a la gent.
 • 45,500 BCE

  Cova de Leang Tedongnge

  Cova de Leang Tedongnge
  Aquesta cova és la cova amb art rupestre més anitga coneguda a dia d'avui. És una cova amb pintures d'estil Franco-Cantàbric, al igual que les coves d'Altamira.
 • 25,000 BCE

  Venus paleolítica

  Venus paleolítica
  Es creu que la venus Paleolítica (una figura d'una dona petita amb les seves zones femenines exagerades) Eren d'aquests anys.
 • 13,000 BCE

  Coves d'Altamira

  Coves d'Altamira
  Les coves d'Altamira van ser descobertes a l'any 1868, i es creia que no era obra humana. A aquestes coves s'hi trovava art rupestre d'estil franco-Cantàbric.
 • 10,000 BCE

  Creació de la ceràmica

  Creació de la ceràmica
  La creació de la ceràmica va ser un gran avanç de aquella época. Era utilitzada per transportar i almacenar aliments. Va aparéixer a concequéncia de la sequia, al igual que l'agricultura i la ramaderia.
 • 10,000 BCE

  Agricultura i ramaderia

  Agricultura i ramaderia
  L'agricultura i la ramaderia van aparéixer aproximadament a l'any 8.000 i va ser molt útil. Gràcies a l'agricultura i a la ramaderia, els homínids van passar de ser nómades a sedentaris.
 • 10,000 BCE

  La sequía

  Al neolític va haver-hi una grans sequía. aquesta va provocar que ho hagués falta de aigua i de menjar. I els homínids es van adonar que no eren els únics, també els animals i les plantes van començar a escassar aigua i aliment. Els homínids van pensar que podien retenir-los ells tant els animals com les plantes; va ser així com va aparéixer L'agricultura i la ramaderia.
 • 10,000 BCE

  La deesa terra-mare

  La deesa terra-mare era una figura d'una "dona". Formava part de la religió; deien que protegia la collita, cuidaba dels animals i feia culte a la fertilitat.
 • Period: 10,000 BCE to 5000 BCE

  Neolític

  El Neolític va ser la 2a etapa de la prehistória. A aquesta etapa els homínids comencen a especialitzar-se a les seves tasques diaries: l'agricultura i la ramaderia. També fan servir l'art rupestre; més concretament l'estil llevantí: amb escenes de caça i rituals. Al neolític també comencen el comerç, utilitzat en forma de troc. I va ser quan van aparéixer les divisions socials; per riqueses i número d'excedents en comptes de pel sexe. Vivien en cases de fusta, fang entre altres.
 • 9000 BCE

  destral

  Destral (hacha) va ser una eina molt útil al NEOLITIC, servia per talar els arbres a base de cops.
 • 8000 BCE

  Comerç

  Comerç
  El comerç va ser un gran avanç de la societat. Es va formar amb l'excés d'aliments i de materials o eines de ceràmica a canvi de altres objectes com ramat o escultures; Es feia en forma de troc o intercanvi.
 • 8000 BCE

  La falç

  la falç va ser una eina feta de pedra i os. Es va crear al neolític i s'utilitzava per recol·lectar els fruits dels horts (la data es aproximada)
 • 7000 BCE

  Roca dels Moros

  Roca dels Moros
  La roca dels moros es una cova d'estil llevantí molt coneguda. Va ser descoverta al 1908 a Espanya, Catalunya. Tenen una escena de dança molt famosa ja que hi han 9 dones ballant, la qual cosa es molt poc comú. Aquestes eren de colors negres i vermelles, com a l'estil llevantí. Aquesta cova era del Neolític, de aproximadament l'any 7000 a.C. I és d'estil llevantí. Aquest tipus d'art apareix al neolític, peró al Paleolític hi habia l'estil Franco-Cantabric.
 • 5500 BCE

  la troballa neolica

  A aquesta época es creu que va començar un "tipus d'escriptura" escrita a un os. Amb investigacions i analisis s'ha descobert que aproximadament es troba a a questa zona.
 • 5000 BCE

  Edat del coure

  Edat del coure
  Aquesta es la primera "Etapa" de la edat dels metalls. A aquesta "etapa" es van començar a domesticar animals salvatges. El coure és el primer metall manipulat, encara que és massa tou i les eines es deformaven.
 • 5000 BCE

  arada

  arada
  l'arada va ser un dels estris o eines més importants de l'edat dels metalls. Era una eina molt utilitzada per llaurar la terra i poder ficar millor les llavors a dins dels forats.
 • 5000 BCE

  Fletxa i Arc

  Fletxa i Arc
  La fletxa i l'arc apareixen entre el Neolític i l'Edat dels metalls. Eren pals i una corda que s'utilitzaven per matar a els animals més llunyans.
 • Period: 5000 BCE to 3000 BCE

  Edat dels Metalls

  L'edat dels metalls va ser l'ultima etapa de la Prehistória. Aquesta etapa es pot dividir en 3: edat de coure, Edat de Bornze i edat del ferro. A l'edat dels metalls comencen grans avanços tecnológics com l'arada. Vivien a grans ciutats degut a laugment de població, i hi posaven altes muralles per defensar-se dels enemics que hi pugui haver. Hi han noves religions.
 • 4500 BCE

  creació de la roda

  creació de la roda
  a aquest any del Paleolític es va inventar i provar per primera vegada la roda, però no era tal i com es coneix avui a dia, era de pedra.
 • 4000 BCE

  Edad de Bronze

  Edad de Bronze
  L'edat de fronze va ser la 2a "etapa" de l'edat dels metells. A aquesta época es van fer les primeres divisions socials i hi va haver més especialització als oficis. Amb el Bronze van poder fer eines més dures i poderoses.
 • 3500 BCE

  Edat del ferro

  Edat del ferro
  L'edat del ferro va ser la 3a "etapa" de l'edat dels metalls. Aquesta etapa és la que marca el final de la pehistória. Al final d'aquesta es crea l'escriptura i amb el ferro aconsegueixen fer tot tipus de eines molt més resistents(ja que el ferro era més resistent que el coure o el bronze) I també era més dur i mal·eable que els metalls anteriors.
 • 3500 BCE

  Els Dolmen

  Els Dolmen
  els dolmen eren 3 pedres en forma de porta. Les van fer servir per fer enterraments.Aquest model en específic tenia com "forma de porta" i servia per enterrar difunts en conjunt o families.
 • 3000 BCE

  Invenció de la escriptura.

  Invenció de la escriptura.
  L'invenció de l'escriptura va ser l'esdeveniment o avanç que va marcar per finalitzat la prehistória. Quan va acabar, va començar la següent "etapa": Mesopotàmia i Egipte.