PETROLI

Timeline created by Laiara
 • 4,000 BCE

  Principis del petroli

  Principis del petroli
  El petroli es coneix des de la prehistòria, els indígenes el feien servir d'impermeable per a embarcacions i els xinesos van utilitzar el seu gas per cuinar d'aliments.
 • Descobriment del petroli

  Descobriment del petroli
  El va descobrir el coronel Edwin L. Drake qui va perforar el primer pou petrolier de el món als Estats Units, aconseguint extreure petroli d'una profunditat de 21 metres.
 • Creació de el mercat de petroli

  Creació de el mercat de petroli
  Drake i el coronel Edwin van crear el mercat del petroli a l'aconseguir separar la kerosina d'ell mateix.
 • Creació de el primer automòbil

  Creació de el primer automòbil
  La aparició dels primers automòbils, que es va necessitar la gasolina, aquest nou combustible que en els anys es consumiria en grans quantitats.
 • Altres utilittas del petroli

  Altres utilittas del petroli
  Una altra us de el petroli és que serveix com energètic és la dels gasoils, que abans de 1910 formava part dels olis pesats que constituïen les deixalles de les refineries.
 • Augment de la consumició del petroli

  Augment de la consumició del petroli
  el consum de petroli per satisfer la demanda de gasolina ha crescut en la mateixa part. Es diu que en la dècada de 1957 a 1966 es va utilitzar gairebé la mateixa quantitat de petroli que en els 100 anys anteriors.
 • torre de destil·lació

  torre de destil·lació
  Una torre de destil·lació fraccional del petroli és una part d'una refineria a la qual es destil·la químicament el petroli cru per etapes, anomenades fraccions, per tal d'obtenir els diferents productes derivats del petroli
 • INGUSTICISIA D’INPOSTOS

  INGUSTICISIA D’INPOSTOS
  mecxic tenia i te grans gesiments de petroli, aquells gesiments eran extrets per anglesos i els americans, ells contractaven a mexicans per que els hi extraiesin el petroli a canvi de diners, pero quant els mexicans extreien el petroli els anglesos i els americans no els hi pagaven els inpostos i els mexicants van fer una vaga contar ells.
 • Baixada del preu del petroli

  Baixada del preu del petroli
  En el 2014 i el 2015 el barril de petroli va perdre fins un 75% a passar de 100€ al litre a 25€