A689b066 shutterstock 510170158

Personatges més important en l'evolució de la robótica

By Xanaor
 • Isaac Asimov

  Isaac Asimov
  Va néixer a Rúsia (Petróvichi) en el 1920 y va morir el 6 d’abril de 1992 a manhattan (E.E.U.U). Va inventar el terme ‘’Robótica’’, mencionat en el seu llibre ‘’Runaround’’ en el 1942. La seva contribució va ser crear les ‘’lleis de la robótica’’.
 • Shockley, Bardeen i Brattain

  Shockley, Bardeen i Brattain
  William Bradford Shockley, junt amb John Bardeen i Walter Brattain, van inventar el transistor. Aquest aparell va ser, probablement, la major revolució silenciosa del segle XX. Els aparells electrònics que utilitzem diàriament (televisors, telèfons mòbils, ordinadors…) funcionen gràcies a les propietats dels transistors.
 • Alan Turing

  Alan Turing
  Alan Turing va néixer el 23 de juny de 1912 a Maida Vale i va morir el 7 de juny de 1954 amb 41 anys a Wilmslow. Va publicar un llibre anomenat ‘’Computing Machinery and Intelligence’’, en el que proposa una prova per determinar si una màquina té la capacitat de pensar per si mateixa, anomenada ‘’la prova de Turing’’.
 • George Devol i Joe Engelberger

  George Devol i Joe Engelberger
  George Devol va néixer el 20 de febrer de 1912 en Kentucky, i va morir l’11 d’agost de 2011 amb 99 anys. George Devol i Joe Engelberger van concebre, dissenyar, construir i patentar el primer robot industrial programable del món.
 • Ichiro Kato

  Ichiro Kato
  Kato va néixer el 2 de maig de 1925 a Japó ( Prefectura de Chiba ) i va morir el 19 de juny de 1994 amb 69 anys. Kato de la Universitat de Waseda va aplicar els seus estudis de medicina i robots humanoides per iniciar el molt influent projecte WABOT el 1967. El 1972, aquest projecte havia creat el primer robot humanoide 'intel·ligent' a gran escala del món: WABOT-1.
 • Takeo Kanade

  Takeo Kanade
  Kanade va néixer el 24 d’octubre de 1945 a Hyogo, Japó. És un dels principals experts en robòtica i visió artificial del món. Takeo Kanade va construir el primer braç robòtic d’accionament directe del món. Aquest braç tenia els seus motors dins del conjunt del robot, fent que no hi hagi transmissions llargues.
 • Mark Tilden

  Mark Tilden
  Mark Tilden va crear, entre altres robots, el RoboSapien, un robot joguina que va guanyar una gran quantitat de premis i va vendre uns 2 milions d’unitats.
 • Marc Raibert

  Marc Raibert
  Raibert va néixer el 22 de desembre de 1949 a Alemanya, actualment segueix viu, té 73 anys. És majorment conegut pel desenvolupament del robot quadrúpede, BigDog, i un robot humanoide acrobàtic. BigDog es va desenvolupar inicialment per a l'exèrcit dels EUA Amb fons de DARPA, però després es va suspendre perquè era massa sorollós per a situacions de combat.