Període Nara

By 064
 • 600

  L´arrelament del budisme

  L´arrelament del budisme
  Un altre important desenvolupament cultural de l'època va ser l'arrelament del budisme . El budisme va ser introduït a través del monjo coreà Baekje al segle VI , però va tenir una recepció variant fins al període Nara, quan va ser autènticament abraçat per l' Emperador Shōmu . Shōmu i el seu consort de la família Fujiwara van ser fervorosos budistes i van promoure activament la propagació del budisme, fent-li el “Guardià de l'Estat” i una forma d'enfortir les institucions japoneses.
 • 710

  El període Nara (奈良時代Nara-jidai)

  El període Nara (奈良時代Nara-jidai)
  Dins de la història japonesa , abasta els anys 710 fins al 794 i va succeir al període Asuka . S'inicia quan l' Emperadriu Genmei va establir la capital del país al palau de Heijō-kyō , a l'actual ciutat de Nara.A excepció de cinc anys (entre el 740 i 745), quan la capital es va traslladar novament, va romandre com el centre de la civilització japonesa fins que l'emperador Kanmu va establir una nova capital a Heian-kyō (平安京, actualment Kyoto) el 794 i s'iniciaria el període Heian .
 • 712

  Desenvolupaments culturals

  Algunes de les més representatives obres literàries de Japó van ser escrites durant el període Nara, incloent el Kojiki i el Nihon Shoki , les primeres recopilacions històriques nacionals, recollides en 712 i 720 respectivament, el Man'yōshū (" Col·lecció de les Deu Mil Fulles " ), una antologia de poemes, i el Kaifūsō (" Entranyables Recol·leccions de Poesia "), una antologia escrita en idioma xinès per emperadors i prínceps japonesos.
 • 749

  Tōdai-ji

  Tōdai-ji
  Durant el regnat de Shōmu, va ser construïda la Tōdai-ji (literalment 'Gran porta d'Orient'), i en el seu interior va ser col·locat el Buda Dainichi ('Gran Buda Sol'), una estàtua daurada feta de bronze de setze metres d'alçada. Aquest Buda va ser identificat amb la Dea del Sol, de manera que es va donar un sincretisme gradual entre el budisme i el xintoisme. Shōmu es va declarar "servent dels tres tresors" del budisme: el Buda, la llei o ensenyaments del budisme.
 • 758

  El budisme va elevar l´estatus de la família imperial

  El budisme va elevar l´estatus de la família imperial
  Tot i que aquests esforços de fer del budisme la religió estatal es van detenir abruptament, el budisme de Nara va elevar l'estatus de la família imperial. La influència budista en la cort es va incrementar sota els dos regnats de la filla de Shōmu, que com a emperadriu Kōken (749-758) va portar molts sacerdots budistes a la seva cort. Kōken va abdicar l'any 758 seguint el consell del seu cosí, Fujiwara no Nakamaro.
 • 764

  El curandero de fe budista anomenat Dōkyō

  El curandero de fe budista anomenat Dōkyō
  Quan l'emperadriu retirada va tornar per afavorir el seu curandero de fe budista anomenat Dōkyō, Nakamaro es va aixecar en armes l'any 764, però va ser ràpidament reduït. Kōken va tornar a assumir el poder com a Kōken, emperadriu Shotoku (764-770). L'emperadriu va comissionar la impressió d'un milió d'oracions -els Hyakumanto darani- de les quals han sobreviscut molts exemplars.
 • 770

  Els pergamins

  Els pergamins
  Els petits pergamins daten de 770 i estan entre els treballs d'impressió primerencs en la història de la humanitat. Shōtoku havia imprès les oracions per aplacar al clergat budista. Ella va poder fins i tot haver volgut fer emperador Dōkyō, però va morir abans de poder actuar. Les seves accions van commoure la societat de Nara i va causar l'exclusió de les dones de la successió imperial i la destitució dels sacerdots budistes que posseïen posicions d'autoritat política.
 • 780

  Obres d´art japoneses i tresors

  Obres d´art japoneses i tresors
  Moltes de les obres d'art japoneses i tresors importats d'altres països durant l'era dels emperadors Shōmu i Shōtoku van ser arxivats en el Shose-in del temple Tōdai-ji S'han anomenat tresors Shose-in illustren la cultura cosmopolita també coneguda com a cultura Tempyō Els tresors importats mostren la influència de diverses zones de la ruta de Seda incloent la Xina Corea l'Índia i l'Imperi islàmic També el Shose-in alberga més 10.000 documents de paper també anomenats documents Shose-in 正 仓 院 文书
 • 790

  Registres escrits al revers dels Sutra

   Registres escrits al revers dels Sutra
  Aquests són registres escrits al revers dels Sutra o en l'embolcall dels elements importats que van sobreviure com a resultat de la reutilització dels documents oficials gastats. Els documents Shose-in contribueixen enormement a la investigació dels sistemes polítics i socials japonesos del període Nara, de la mateixa manera que mostren el desenvolupament dels sistemes japonesos d'escriptura (com ara el katakana).
 • 794

  El període Heian

  El període Heian
  Durant aquest període, la major part de la societat depenia de l'agricultura i existien les viles. Molts dels pobladors eren adeptes a la religió shinto . No obstant la capital Nara es va transformar en una ciutat basada a la ciutat de Chang'an , capital de Xina durant la dinastia Tang . La classe alta japonesa va assimilar la cultura xinesa, adoptant l'ús de caràcters xinesos com a sistema d'escriptura i que es convertirien en els actuals kanji japonesos i l'assentament del budisme.