Ciclo de conferencias el origen de la vida residencia de estudiantes 1

Origen de la vida

 • 3000 BCE

  L'origen sobrenatural-Mitologia grega-

  L'origen sobrenatural-Mitologia grega-
  La mitologia grega és el conjunt de mites i històries dels habitants de Grècia. Eros va crear la terra, el cel i la lluna, però la deessa governava l'univers fins que el seu ceptre va passar a les mans d'Urà. Al principi de totes les coses la Mare Terra va sorgir del Caos i va donar a llum el seu fill Urà mentre dormia. Aquesta mitologia va anar desapareixent amb la caiguda de l'imperi Grec i les noves creences.
 • 350 BCE

  La generació espontània-Aristòtil-

  La generació espontània-Aristòtil-
  Aristòtil va buscar una manera d'explicar l'origen de la vida. Segons aquesta teoria que va investigar, la vida es va originar a partir de matèria inorgànica mitjançant “l'entelèquia”, força sobrenatural capaç de donar vida al que no tenia. Aquesta teoria va perdurar durant molts anys.
 • 33

  L'origen sobrenatural-Cristianisme-

  L'origen sobrenatural-Cristianisme-
  El cristianisme va ser creat per Pablo de Tarso i Jesús de Nazaret. Consistia en un Déu (força pe sobre de tots) que ho havia creat tot. Va unificar idees de molts habitants. En algunes ciutats hi havia habitants de diferents cultures com que es preguntaven i comparaven entre les altres i aquesta van acabar buscant altres remeis de la creació.
 • La generació espontània-Pensadors dels segles XVI-XVIII-

  La generació espontània-Pensadors dels segles XVI-XVIII-
  La teoria d'Aristòtil va ser recolzada pels grans pensadors: René Descartes, Francis Bacon i Isaac Newton. Però, la teoria va ser descartada degut a les proves de negació que va fer el naturalista Francesco Redi.
 • La panspèrmia

  La panspèrmia
  La panspèrmia és la teoria que diu que l'origen de la vida a la terra és extraterrestre i que va ser portat mitjançant meteorits amb continguts de RNA. Aquesta teoria va ser una hipòtesi del químic Svante August Arrhenius. La teoria és la més creguda actualment.
 • L'evolució química i cel·lular

  L'evolució química i cel·lular
  L'evolució química i cel·lular també nomenada com “caldo primitiu” va ser inventada pel bioquímic soviètic Aleksandr Oparin. Consisteix en que l'origen de la vida a la Terra es deu a l'evolució química gradual a partir de molècules basades en el carboni, tot això de manera abiòtica. La teoria encara és estudiada i en part es creu que és veritable.
 • Teoria actual

  Teoria actual
  Actualment, es creu una barreja de la teoria de la panspèrmia i la teoria del “caldo primitiu”. La vida es va formar a l'aigua al voltant de fumaroles a partir de compostos orgànics (provinents del caldo primitiu) i d'altres (provinents dels meteorits) capaços de replicar-se amb RNA.