MUSICALS

Timeline created by adrianfort
In Music
 • Els musicals

  Els musicals
  El teatre musical i el cinema,tracten de diferents gèneres, gairebé han anat molt units.Al llarg de l'història ens trobarem amb musicals de Boadway
 • ANYS 30

  ANYS 30
  Afectats econòmicament per la Gran Depressió, ya que es disposaba de pocs diners per a gastar en l'entreteniment.
  Porgy and Bess obra més destacada d'aquesta dècada.
  Fred Astaire i Ginger Rogers, que eren parella de ball,van ser uns dels actors amb més èxit d'aquest gènere.
 • ANYS 40

  ANYS 40
  Els musicals cinematogràfics tenen una gran evolució i colorit.
  en aquesta decada els musicals pasen de grabarse en teatres a grabarse al exterior.A mes un dels compositors més importants es Irving Berlin va compondre cançons memorables per a quest film i Jhon Alton va crear una coreografia brillant;compta,a més, amb una compocicó dramàtica admirable.Com actors principals té la parella de moda del moment:Judy Garland i Fred Astaire.
 • Anys 50

  Anys 50
  Es una de les millors èpoques d'aquest gènere,ya que sorgiren alguns dels millors musicals.Com Un americà a París(1951).Destaca el coreógraf Stanley Donen con musicals com:Cantant sota la pluja (1952).
  Altres musicals a destacar vsón Els cavallers les prefereixen rosses, una comèdia musical en què apareix com a actriu Marilyn Monroe i Funny face, amb musica de George Gershwin i amb actors ja consagrats com Auderey Hepburn i Fred Astaire
 • Anys 60

  Anys 60
  En aquesta època els musicals eren comics i desenfadats, ara comencen a ser més complexos i dramàtics.El musical que obre aquest camí és West Side Story(1961)de L.Bernstein,basat en Romeu i Julieta. Es tracta d'un exemple d'un musical viu i dramàtic, obert a la realitat i al carrer,modern en els seus plantejaments coreogràfics i musicals.A la fi dels 60, el musical Hair,un espectacle estrenat a broadway,va comportar,amb la seua estrena el 1967, un canvi en el cocepte que es tenia del musical.
 • Anys 70

  Anys 70
  Andrew Lloyd és un dels compositors més destacats d'aquesta dècada i de les posteriors.És un autor que aporta un element
  fonamental per a l'exit d'aquest gènere: l'espectacularitat,tant en les coreografies com en l'escenografia.Entre les seues compocicions
  destaca Evita 1976.A més dels musicals de Weber,en destaquen d'altres que foren portats a la gran pantalla com Cabaret i All That Jazz,de Bob Fosse.Una pel·licula d'aquest gènere que va tenir un gran èxit va ser Grease,un misical ple de ritme.
 • Anys 80

  Anys 80
  Els macro-festivals i les òperes rock van ser la gran infl uència dels musicals dels 80. La petja del pop
  i del rock, que ja es va fer notar amb èxit en alguns musicals de la dècada anterior, serà la gran infl uència
  d’aquesta dècada, moment en què es recorrerà a grans nòmines d’actors i efectes especials sumptuosos, tot això acompanyat de grans pressupostos.El musical Els Miserables és un dels grans musicals de tota la història d’aquest gènere.
 • Anys 90

  Anys 90
  En els 90 sorgeix The Walt Disney Company, que va realitzar musicals importants en pel·lícules animades: La Bella i la Bèstia, El rei lleó o Aïda, uns espectacles que van aconseguir grans èxits.
  Una altra pel·lícula a destacar, en la qual s’interpreten cançons originals que s’han convertit en
  grans clàssics, ha estat El llibre de la selva, en la qual el tema El més fonamental ha superat les fronteres del temps.
  Altres pel·lícules de Disney en què les cançons formen part de l’argument.
 • Nou Mil·lenni

  Nou Mil·lenni
  Una de les últimes tendències en musicals és la de
  crear un argument per incorporar cançons d’un grup de
  pop/rock amb èxit.A través d’un guió,es van interpretant
  els temes més coneguts. Entre els més destacats hi ha
  Mamma mia,amb cançons d’Abba, We will rock you,del
  grup Queen,i a Espanya Hoy no me puedo levantar,amb
  cançons del grup Mecano.
  També han sorgit altres tipus de musicals amb una
  gran qualitat escènica i musical com: Moulin Rouge,el drama Ballar en la foscor
  o la comèdia Billy Elliott