Models atòmics

Timeline created by mariamena03
 • Period: to

  John Dalton

  Químic i físic britànic que va fer la primera formulació moderna de la teoria atòmica. La seva curiositat i els seus coneixements el van permetre completar la seva formació i obtenir prestigi amb els seus treballs científics.
 • Teoria atòmica de Dalton

  Teoria atòmica de Dalton
  Segons la teoria atòmica de Dalton la materia està formada per partícules petites, separades i indivisibles anomenades àtoms. Els àtoms dels diferents elements es distingeixen per la seva massa i les seves propietats, i es poden unir en quantitats fixes originant compostos.
 • Period: to

  Joseph J.Thomson

  Físic britànic, fll d'un llibreter. Va estudiar al Owens Collage i més tard a la Universitat de Manchester. Es va graduar en matemàtiques i va ser nombrat director del laboratori Cavendish
 • Period: to

  Max Planck

  Físic alemany. Dotat d'una extraordinària capacitat per a disciplines tan com les arts, les ciències i les lletres, es va decantar finalment per les ciències pures, i va seguir estudis de física a les universitats de Munich i Berlí.
 • Period: to

  Ernest Rutherford

  Físic i químic britànic. Es va treslladar a la Universitat de Cambridge per treballar com ajudant de Joseph Thomson. Més tard al 1919 va ser director del Cavendish Laboratory.
 • Period: to

  Niels Bohr

  Va ser un físic danès, considerat com una de les figures més enlluernadores de la física contemporània i, per les seves aportacions teòriques i els seus treballs pràctics, com un dels pares de la bomba atòmica, va rebre el Premi Nobel de Física l'any 1922 "per la seva investigació sobre l'estructura dels àtoms i la radiació que emana d'ells ".
 • Descobriment del protó

  Descobriment del protó
  Va ser descobert per Ernest Rutherford, gràcies al nucli de l'hidrogen. És una partícula de càrrega positiva que es troba al nucli de l'àtom juntament amb els neutrons.
 • Period: to

  Erwin Schrodinger

  Físic austríac que va compartir el Premi Nobel de Física de l'any 1933 amb Paul Dirac per la seva contribució al desenvolupament de la mecànica quàntica. Va ingressar el 1906 a la Universitat de Viena, en el claustre. Va servir a la seva pàtria durant la Primera Guerra Mundial , i després, el 1921, es va traslladar a Zuric, on va residir els sis anys següents.
 • Period: to

  Louis de Broglie

  Físic francès que va formular la teoria de la dualitat ona-corpuscle. El seu germà Maurici de Broglie, de qui Louis-Victor de Broglie va heretar el títol de duc després de la seva mort, va destacar també en el camp de la física experimental a l'estudi de l'àtom.
 • Descobriment de l'electró

  Descobriment de l'electró
  L'electró va ser decobert per Thomson, un professor universitari i físic anglès que va guanyar el Premi Nobel de física l'any 1906. El va descobrir a través d'una sèrire d'experiments que estava realitzant amb tubs de raigs catòlics.
 • Period: to

  Werner Heisenberg

  Físic alemany que va formular el principi d'incertessa o d'indeterminació que porta el seu nom, una aportació decisiva per al desenvolupament de la mecànica quàntica.
 • Model atòmic de Thomson

  Model atòmic de Thomson
  l'àtom era una esfera massisa de matèria carregada possitivament amb electrons al seu interior. Els àtoms poden perdre electrons.
 • Model atòmic de Rutherford

  Model atòmic de Rutherford
  Els àtoms no són massisos sinó que estan buits per dins i que en el centre de l'àtom hi ha el nucli on es troben els protons i els neutrons. Els electrons giren al voltant del nucli circularment.
 • Model atòmic de Bohr

  Model atòmic de Bohr
  Els electrons només estan en òrbites fixes molt determinades, i en cadascuna d'aquestes òrbites, els electrons tenen associada una determinada energia, que és major en les òrbites més externes. L'àtom absorbeix energia només quan un electró salta d'una òrbita a una altra, I aquests salts d'òrbita es produeixen de forma espontània. A més a més en el salt d'una òrbita a una altra, l'electró no passa per cap òrbita intermèdia.
 • Model atòmic actual

  Model atòmic actual
  Descriuen que els electrons no descriuen òrbites definides entorn el nucli, sinó que es troben distribuits ocupant diferents orbitals. Els orbitals són regioins de l'espai, entorn del nucli que la probabilitat de trobar un electró amb una energia determinada és molt gran. Estan agrupats en nivells energètics que es numeren del 1 al 7.
 • Descobriment del neutró

  Descobriment del neutró
  Va ser decobert pel físic anglès James Chadwick, al qual se li va otorgar un Premi Nobel l'any 1935. Es va descobrir a partir del sorgiment de dificultats a l'hora d'explicar perquè la massa d'un àtom corresponia a la suma de les masses dels seus protons i electrons.