Mikhaïl Glinka

Timeline created by Yana Korbutyak
In Music
 • 2,020 BCE

  MADURESA

  Quan va anar a Sant Petersbug es va trovar amb la seva mare.
 • NÀIXEMENT

  NÀIXEMENT
  Mikhaïl Glinka va nàixer al llogaret de Novospàsskoie no lluny del riu Desnà al 20 de maig el 1804.En la regió de Smolensk, pertanyent llavors a l'imperi rus. Son pare era un adinerat capità jubilat de l'exèrcit, i en la seva família hi havia una forta tradició de lleialtat i servei al tsar.Diversos membres de la seua família també havien sobreeixit en activitats artístiques.
 • INFANTESA

  De ben menut, Mikhaïl va ser criat per la seva àvia,en excés sobreprotectora, que el va atibacar a dolços, el va embolicar en cotons, i el va mantenir aïllat. Potser a causa d'això, va desenvolupar una condició malaltissa.
 • NEN

  NEN
  Més endavant, ja d'adult solia requerir ben sovint els serveis de metges, i va ser víctima de nombrosos curanderos. L'única música que va escoltar en el seu confinament infantil eren els sons de les campanes d'església del llogaret i de les cançons populars dels camperols.Després de la mort de la seva àvia, Glinka va anar a viure amb un oncle, a uns 10 quilòmetres de distància, on va tenir l'oportunitat d'escoltar l'orquestra composta per obres de Haydn, Mozart i Beethoven.
 • ESTUDIS

  Als 13 anys Mikhaïl va ser enviat a la capital, Sant Petersburg, a una escola per als infants de la noblesa.Quan va eixir de l'escola, el seu pare volia que treballara en el ministeri d'Assumptes Exteriors, però va començar a treballar en la secretaria auxiliar del departament de carreteres públiques.En 1830, per recomanació d'un metge, Glinka va decidir viatjar a Itàlia amb el tenor Ivanov però la notícia de la mort de son pare, el 1836, va deixar Berlín i va tornar a Novospasskoye.
 • MATRIMONI

  MATRIMONI
  A Berlín, Glinka s'havia enamorat d'una bella cantant (per a la que va compondre sis estudis per a contralt). Va idear un plans per a anar-se'n amb ella, però arribats a la frontera ella no va poder creuar per problemes burocràtics i ell va haver d'abandonar el seu plans i tornar sol a Sant Petersburg.