Baixa

Mallorcaa

By Babyyh
 • Jan 1, 1000

  Prehistòria

  Prehistòria
  A la Cova de Muleta (Sóller) i a l'abric de Son Metge (Valldemossa) van fer diferents anàlisis. Gràcies a aquest fet van obtenir xifres relacionades amb la presència de l'home. Aquestes descobertes van ser una sorpresa, perquè només s'habien trobat restes al 2000 Ac. Els més antics s'han trobat a l'any 5200 aC aproximadament. Els balears eren bons foners i es feren mercenaris dels cartaginesos. Van lluitar al costat d'Hanníbal, el general cartaginès que quasi derrotà els romans, i arribaren a c
 • Period: May 1, 1000 to

  fris cronològic de Mallorca

 • Jan 1, 1401

  Edat antiga

  Edat antiga
  Els romans intentaren conquerir l'illa de Mallorca en diferents ocasions, però els balears els causaven grans danys a les naus amb les pedres que tiraven amb les seves fones. Però gràcies a una persona amb el sobrenom de balearicus. Ell va tenir una gran idea, va fer cobrir les naus amb pells, d'aquesta manera va poder desembarcar i sotmetre els balears.
  Els romans fundaren les ciutats de Palma i Pol·lèntia.
  Al final d'aquest període el cristianisme arriba a l'illa.
 • Jun 2, 1445

  Alta edat mitjana

  Alta edat mitjana
  Al 425 el poble germànic dels vàndals, saquegen Mallorca. Al 455 la incorporen al seu regne del nord d'Àfrica.I finalment, al 534 el general “Apol·linar” incorpora les Balears a l'imperi Bizantí.
 • Musulmans

  Musulmans
  La primera incursió musulmana de la que hi ha notícies es va fer entre el 707-708.
  El 869 a l'illa van patir una devastadora incursió dels normands. L'any 903 es produí la conquesta de Mallorca per part de les tropes musulmanes.
  L'any 1015 Mallorca passa a dependre de la Taifa de Dénia l'emir de la qual hi va enviar uns vaixells per assegurar la submissió i per un temps foren un centre de pirateria.
  Vers el 1087 l'illa es va fer independent durant els quals va patir el devastador atac català i
 • Period: to

  Mallorca

 • Period: to

  Fris cronològic Mallorca

 • Jaume I

  Jaume I
  L'illa fou conquerida novament durant la croada de les tropes catalanes i aragoneses de Jaume I el Conqueridor l'any 1229.
  Els habitants de Mallorca que no varen ser assassinats fugiren a l'Àfrica o foren esclavitzats. L'illa va ser totalment repoblada per catalans principalment provinents de les comarques del Rosselló i l'Empordà, i en general de la costa nord del principat. És per això que avui en dia s'hi parla català.