egipto

 • 3200 BCE

  Cuan comença egipte

  Va començar amb la unificació d'algunes ciutats de la vall del Nil,2 al voltant de l'any 3200 a. C.,3 i convencionalment es dóna per finalitzada l'any 31 a. C., quan l'Imperi romà va conquistar i va absorbir Egipte ptolemaico, el qual va desaparèixer com a Estat.
 • 3150 BCE

  Religió Egipciana

  La religió egípcia va consistir en una complexa combinació de creences, pràctiques i rituals que abastava qüestions espirituals, mitològiques, medicinals i màgiques. Va perdurar els tres mil anys que va existir l'antiga civilització egípcia, des del 3150 aC. C.
 • 3149 BCE

  Les belles arts

  Van ser una de les primeres civilitzacions a codificar elements de disseny en l'art i en l'arquitectura. Les pintures murals, al servei dels faraons, van seguir un codi rígid de regles i significats visuals. La civilització egípcia és reconeguda per les seves piràmides colossals i tombes. L'art modern i contemporani d'Egipte és divers, des de l'arquitectura veràncula de Hassan Fathy i Ramses Wissa Wassef a les famoses escultures de mahmoud Mokhtar i la iconografia copta d'Issac Fanous.
 • 3100 BCE

  Regne antic(bronze antic)

  El Bronze Antic a Egipte comença amb la unificació de l'Alt i el Baix Egipte en un sol Estat, fet fonamental a la Història d'Egipte que ocorre al voltant del 3100 a. A partir d'aquest moment, la història del Bronze Antic egipci passa en tot el desenvolupament del tercer mil·lenni aC, és a dir, des de l'any 3000 fins a l'any 2001 aC. Aquesta entrada serveix d'introducció al que són les tres grans fases històriques del desenvolupament del Bronze Antic a Egipte
 • 3000 BCE

  Política

  La República Àrab d'Egipte és governada actualment d'acord amb la constitució de 1971, aprovada per referèndum l'11 de setembre. Segons aquesta, Egipte és Estat democràtic i socialista, on l'islam és religió d'Estat i l'àrab la llengua nacional. El govern està dividit en tres ramals
 • 2000 BCE

  Regne mitja(bronze mitja)

  Marcada per nombrosos enfrontaments bèl·lics, també va suposar avenços en el comerç, ja que es canviaven aliments per objectes de metall. És el moment en què una àrea marginada com els països nòrdics adquireix importància, alhora que els pobles marginats es fan vitals.. A més, és un període que coincideix amb una forta expansió poblacional al Pròxim Orient, amb tota una sèrie de grans pobles
 • 1550 BCE

  Primeres campanyes militars

  Aquesta regió tenia gran importància geopolítica i econòmica, ja que controlava el principal pas d'Egipte cap al nord, a la franja costanera. És molt probable que les primeres campanyes asiàtiques d'Ahmose estiguin relacionades amb les operacions militars contra els hicsos, sembla que les ciutats del Canaan meridional eren a l'àrea d'influència d'Avaris.
 • 1550 BCE

  L'Imprei Nou d'Egipte

  L'Imperi Nou d'Egipte va ser el període històric que comença amb la reunificació d'Egipte sota Amosis I (c. 1550 aC) i que acaba cap al 1070 a. C. amb l'arribada al tron ​​dels sobirans d'origen libi. El componen les dinasties XVIII, XIX i XX. Transcorre entre el Segon període intermedi, i el Tercer període intermedi d'Egipte. Les dues darreres dinasties, XIX i XX, s'agrupen sota el títol de Període Ramèsida.
 • 1350 BCE

  Economia

  Les campanyes militars possibilitaven l'expansió econòmica. Les explotacions mineres eren organitzades directament pel govern faraònic i protegides mitjançant presència militar. Entre elles destaquen: D'or, pedra i diorita (utilitzada aquesta darrera per a l'elaboració d'escultures) de Nubia. El governador egipci de Núbia posseïa el títol de supervisor de les mines d'or d'Amón.
  De coure i de pedres precioses (turquesa) del Sinaí.
  D'or, pòrfir i alabastre al desert Oriental.
 • 1250 BCE

  Regne Nou(bronze final)

  És una fase temporal o conjunt de cronocultures caracteritzada pels dipòsits de metalls. A la península ibèrica es data des del 1250 a. C. fins al 850 a. C. i s'estén des de l'Algarve i Huelva fins al golf de Biscaia i enllaçant-se amb el Bronze Final atlàntic continental. Es divideix en tres etapes: Bronze final atlàntic. El seu final coincideix amb els inicis de Tartessos.