Lorenzo Ghiberti

Timeline created by valeriabasseda
In History
 • 1378

  Naixement

  Naixement
  Lorenzo Ghiberti va ser un escultor, orfebre, arquitecte i escriptor d'art italià molt important que va nèixer a Florència (Itàlia) l'any 1378.
 • 1390

  Els seus estudis

  Els seus estudis
  El seu pare, Bartoluccio Ghiberti, li va ensenyar coses bàsiques però necessàries per començar l'estudi de l'orfebreria, quan Lorenzo era jove. Aquests coneixements el van beneficiar bastant. Finalment, va començar la carrera de manera més professional.
 • 1390

  treball

  treball
  Durant aquesta etapa de la seva carrera, produïa exquisits treballs i escultures en metall.
 • 1400

  Es muda a Emília-Romanya

  Es muda a Emília-Romanya
  L'any 1400 la Pesta Negra es va expandir per Florència i aquest va ser el motiu pel que es va mudar junt amb la seva família a Emília-Romanya (una altra regió d'Itàlia). Allà es dedicava a fer frescos de diversos castells.
 • 1401

  Concurs

  Concurs
  El seu pare el va informar d'un concurs iniciat pel Baptisteri de la Catedral de Florència per a la decoració de les segones portes (Nord). Poc després, Lorenzo hi va participar, resultant guanyador sobre el mateix Brunelleschi, i completant una obra de tal detall i complexitat com poques en la seva època anomenada "El sacrifici d'Isaac". A partir d'aquí va començar a guanyar fama. Baptisteri: edifici on els cristians practiquen el sagrament del baptisme
 • 1403

  Portes

  Portes
  Va ser encarregat a fer les primeres portes Nord del Baptisteri. El van ajudar a crear-les Bartoluccio, Ucello i Donatello. Aquestes van durar fins al 1425 (més de 20 anys) Video de les obres del Baptisteri de Lorenzo. 5:28 min
  https://www.youtube.com/watch?v=zBkNxBF7K1A
 • 1412

  Escultura - John the Baptist

  Escultura - John the Baptist
  Al 1412 Ghiberti va crear una estàtua de bronze a Florència, Itàlia, va ser una de les obres més importants d'aquest escultor. L'estàtua s'anomena John the Baptist i va ser encarregada per un gremi comerciant.
 • 1424

  El seu taller

  El seu taller
  Es va instal·lar en un taller de gran grandària, el qual, es va convertir en el principal de la ciutat.
  Allà va formar figures destacades del Renaixement, com Michelozzo, Uccello, Masolino i Filarete.
 • 1425

  La porta del Paradís

  La porta del Paradís
  Al 1425, al acabar les segones portes, el gremi de Florència li va proposar l'encàrrec d'executar per al mateix baptisteri una tercera doble porta, que va acabar el 1452, la qual va ser batejada per Miquel Àngel com a la la porta del Paradís (nom en que es coneix actualment).
 • 1447

  Commentarii

  Commentarii
  En els seus últims anys, va escriure els tres toms de «I Commentarii» (Els comentaris), en què s'incloïen amb valuoses referències de pintors i escultors italians. Consistia bàsicament en una autobiografia ( la primera que es conserva d'un artista.). Parlava sobre tot de la cronologia de les seves obres.
 • Dec 1, 1455

  Mort

  Mort
  Lorenzo Ghiberti a morir amb 76/77 anys a Florència (Itàlia)