Lluis Llach

 • NEIX LLUIS LLACH

  NEIX LLUIS LLACH
  Lluis Llach neix al 7 de maig a Girona.Viu tota la seva infancia a Verges, un patit poble que no arriba a mil habitants situat al Baix Empordà.
 • Period: to

  LLUIS LLACH

 • Piano en el domicili

  Piano en el domicili
  L'existencia d'un piano en el domicili familar marcaria al jove,qui amb 6 anys començà a compondre les seves primeres estructures musicals.
 • CAP A FIGERES

  CAP A FIGERES
  A l'edat dels 9 anys marxà cap a Figeres per continuar els seus estudis.Dos anys despres, es metricularia a la Facultat d'Econòmiques.
 • ``ELS SETZE JUTGES´´

  ``ELS SETZE JUTGES´´
  Entra en contacte amb el grup intel.lectual d' ``Els Setze Jutges´´
  ,entecedent del que llavorns començaria a dominar-se``Nova Canço´´,i en la que molt aviat hi destacaria.
 • PARTICIPA AMB LA CANÇÓ...

  PARTICIPA AMB LA CANÇÓ...
  Pocs mesos després, participaria amb la cançó "A cara o creu" (composta per Josep Andreu Forns i Lleó Borrell), acompanyat de Dolors Laffite, al Festival de la Cançó de Barcelona assolint el segon lloc. Entre els assistents es trobava el president de CBS a Espanya, que li ofereix dos milions de pessetes per fitxar per la multinacional… i cantar en castellà. La personalitat i la prioritat de plantejaments de Llach fan que aquesta oferta quedi en paper mullat.
 • GRAVA AL SEU PRIMER LARGA DURADA

  GRAVA AL SEU PRIMER LARGA DURADA
  Grava el seu primer llarga durada: "Les seves primeres cançons". La popularitat del cantant de Verges puja tant ,que el tema "Irene" fa que s'assoleixin les 100.000 unitats venudes del disc que l'integra. Aquest mateix any coneix a Laura Almerich, una persona que és per al cantant com una germana, una amiga, una còmplice i part fonamental del seu acompanyament musical durant la seva carrera (canta amb ella per primer cop el 26 de desembre). L'any acaba amb l'actuació el 13 de desembre .
 • ELS PRIMERS PROBLEMES

  ELS PRIMERS PROBLEMES
  Debuta a Madrid el 7 de desembre al Teatro Español, a resultes d'aquest concert li sorgirien els primers problemes. L'opressió franquista entorn a la seva persona arriba a límits absurds, els seus concerts són prohibits ( durant quatre anys) sota l'acusació de "revolucionar al público con la mirada".
 • OLIMPIA DE DE PARÍS

  OLIMPIA DE DE PARÍS
  Debuta a l'Olympia de París amb un gran èxit i ressò el 21 de gener. Actuacions a Mèxic.
 • ES DETINGUT

  ES DETINGUT
  El seu nou treball, "Viatge a Ítaca", es converteix en el seu disc més vengut fins aleshores: 150000 exemplars. La seva presentació es feu al Palau de la Música. Aquest fou un esdeveniment previst en principi per a set actuacions, però finalitzada la cinquena, Lluís Llach es detingut i portat a la Comandancia Superior de Policía. La multa de 100.000 pessetes i la prohibició de seguir amb els recitals
 • TORNA A ESPANYA

  TORNA A ESPANYA
  Lluís Llach torna a Espanya, començant així una nova etapa. El seu retorn es celebra amb tres recitals al Palau d'Esports de Barcelona davant la plana major de les noves forces polítiques i socials de Catalunya, el 15, 16 i 17 de gener. Es congreguen unes 30.000 persones.
 • CREU DE SANT JORDI

  CREU DE SANT JORDI
  La Generalitat de Catalunya li concedeix la Creu de Sant Jordi.
 • TESTIMO

  TESTIMO
  Surt el seu nou treball "T'estimo", una de les obres més meloses d'en Llach.
 • MORT DE LA SEVA MARE

  MORT DE LA SEVA MARE
  L'Acadèmia francesa del Disc li atorga el Premi al millor Compositor de l'Any. Surt el disc "Maremar", on es reflexen els sentiments que li van sorgir en morir a finals de 1983 la seva mare. Celebra al Camp del Barça, el 6 de juliol, la major convocatòria musical realitzada per un únic cantant a Europa: 100.000 espectadors es donaren cita en una nit màgica.
 • TORNA A PARÍS

  TORNA A PARÍS
  Després de molts anys d'absència Lluís Llach torna a l'escenari de l'Olympia de París, per presentar les cançons del seu últim disc, "Geografia".
 • CELEBRA ELS 25 ANYS

  CELEBRA ELS 25 ANYS
  Celebra els seus 25 anys de carrera amb una tanda de recitals anomenada "Ara, 25 anys" on recorda algunes de les cançons més emblemàtiques amb formats modernitzats, i que es recollirien en un doble disc enregistrat en directe.
 • 50è ANIVERSARI DE LA UNESCO

  50è ANIVERSARI DE LA UNESCO
  En març amb motiu del 50è aniversari de la UNESCO actua a París per presentar "Un Pont de mar blava", obra que també s'escoltaria a l'Estadi de Montjuïc dins del marc de la Gran Festa de la Solidaritat al setembre.
 • L'ARREL I L'ESCORÇA

  L'ARREL I L'ESCORÇA
  Junt amb Emili Teixidor i Ignasi Pujades intervé el 15 de març en l'acte de presentació de la biografia "L'arrel i l'escorça" del seu amic Miquel Martí i Pol. El Centro Cultural de la Villa de Madrid acull Lluís Llach en la presentació a la capital espanyola de la gira del disc "9".
 • NIT DE LA MEDITERRÀNIA

  NIT DE LA MEDITERRÀNIA
  Actua al gener a la "Nit de la Mediterrània" en el certamen del MIDEM, celebrat a Cannes, junt amb Maria del Mar Bonet i Marina Rossell. Participa el 19 de març en la cloenda de l'Any Martí i Pol a Roda de Ter, llegint alguns poemes del poeta. El 6 de maig estrena a la Plaça de Bous de València, la cantata que titula "Germanies", en la en Miquel Martí i Pol col·labora en l'elaboració dels textos.
 • TORNA A LA SALA APOLO

  TORNA A LA SALA APOLO
  Lluís Llach, per espai de dues setmanes, torna el mes de març a la Sala Apolo de Barcelona per a presentar en directe 'Temps de revoltes”. El retorn del cantautor va ser motivat pel gran èxit del mes d'octubre de 2000, que va deixar a centenars de persones sense entrada.
  Aquest any es torna a posar en escena l’espectacle "Germanies".En primer lloc a la ciutat de Perpinyà el 4 de juliol, dins “Les Estivales”
 • EL FINAL DE LA GIRA DE ''JOCS''

  EL FINAL DE LA GIRA DE ''JOCS''
  Trobant-se en el final de la llarga gira de “Jocs”, Lluís Llach fa un parèntesi per tancar el cicle "La Cançó a escena" al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Del 19 al 22 de juny aquest recinte acolliria l’espectacle “Tríada” que inclouria la interpretació de "Viatge a Itaca", "Verges 50" i "Un pont de mar blava", tres "peces capitals" i significatives del seu repertori, que es presenten amb una espectacular posada en escena, dissenyada per l’escenògraf Lluís Danés, i amb 19 músics a l'escena
 • ANTRADES EXHAURIDES

  ANTRADES EXHAURIDES
  Barcelona, mes de gener, davant una Sala Apolo amb les entrades exhaurides molts dies abans, comença una tanda de cinc concerts. LLUÍS LLACH canta els “Poetes” davant d’un públic entregat i eufòric.
  L’enregistrament d’aquests concerts, va permetre la sortida d’un nou CD-DVD, a la primavera.
 • POSA FI A LA SEVA CARRERA

  POSA FI A LA SEVA CARRERA
  Lluís Llach anuncia la decisió de posar fi a la seva carrera artística a la primavera de 2007, just al finalitzar la gira i. que està a punt de iniciar i coincidint amb els quaranta anys de professió.
  S'inicia en febrer la gira i. - que el porta per Catalunya i per algunes de les principals capitals de l'Estat espanyol fins completar més de vuitanta concerts - en una tanda de recitals a la Sala Apolo de Barcelona que amb tot l'aforament venut.
 • EXEPCIÓ

  EXEPCIÓ
  Malgrat la seva retirada, Lluís Llach fa una excepció i canta en euskera en el nou disc de l'acordionista Kepa Junkera “Etxea” on es reuneixen 15 músics i 42 cantants de primera fila per interpretar cançons tradicionals basques cantades en euskera.
 • CONCERT PER LA INDEPENDÈNCIA

  CONCERT PER LA INDEPENDÈNCIA
  Lluís Llach actua i canta algunes de les seves cançons al concert per la independència de Catalunya.