LITERATURA MEDIEVAL: POESIA TROBADORESCA

Timeline created by laurapagees_
In History
 • 476

  PRINCIPI DE L'EDAT MITJANA

  PRINCIPI DE L'EDAT MITJANA
  És el període de la història d'Espanya que va des del segle V fins al segle XV. Comença amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident.
 • Period:
  476
  to
  1137

  L'AMOR ABANS DE L'ÈPOCA DELS TROBADORS

  Era una atracció, un desig o una passió entre dues persones. No hi havia matrimonis amorosos. La majoria eren per conveniència, necessitat o interès, per aconseguir territoris, ajuntar famílies o per qüestions econòmiques. Per aquesta raó, majoritàriament, es practicava l'adulteri i les infidelitats.
 • Period:
  476
  to
  1455

  EDAT MITJANA

  (s.V- s.XV)
 • 1138

  LA POESIA TROBADORESCA

  LA POESIA TROBADORESCA
  Neix a finals del segle XI al sud de França. Era una poesia cantada i profana que tractava temes principalment romàntics. Es crea una nova concepció de l’amor. Aquest, havia de ser perfecte, i per això havia de ser: sublim, etern i monògam. En el que l'home havia de fer un procés de seducció per seduir a la dona.
 • 1138

  ELS TROBADORS

  ELS TROBADORS
  Els trobadors eren poetes de la cort (pertanyien a les classes privilegiades) i no se'ls ha de confondre amb els joglars, que cantaven o recitaven poesia popular en la seva pròpia llengua o bé interpretaven composicions d'un trobador. Aquests, es dedicaven bàsicament a compondre poemes de temàtiques amoroses.
 • 1200

  TEATRE MEDIEVAL PROFÀ

  TEATRE MEDIEVAL PROFÀ
  El teatre es converteix en una activitat popular de l'època i alhora en una gran font de transmissió del nou concepte de l'amor.
 • 1455

  FINALS DE L'EDAT MITJANA

  FINALS DE L'EDAT MITJANA
  L'edat mitjana s'acaba quan s'inicia el Renaixement.
 • LLIBRES TRADICIONALS: ROMEU I JULIETA

  LLIBRES TRADICIONALS: ROMEU I JULIETA
  Guanyen popularitat els llibres tradicionals de temes amorosos, i gràcies a això aquesta idea d'amor s'escampa. Per tant, diem que la literatura influeix en el pensament de les persones i, per això, la gent s'enamora a partir del que llegeix i no pel que realment sent.
 • CINEMA I RÀDIO

  CINEMA I RÀDIO
  El cinema es converteix en una gran font de transmissió d’aquest nou concepte de l’amor i així aconsegueix que les parelles s’estimin i vulguin el que hi veuen representat a les pel·lícules. El mateix passa amb la ràdio.
 • NOVEL·LA ROSA

  NOVEL·LA ROSA
  La novel·la sentimental és un gènere novel·lístic que té com a centre d'interès les relacions amoroses, tradicionalment entre home i dona, i amb final un feliç. Col·loquialment aquest gènere es coneix com a novel·la rosa. Aquestes es separaven per capítols que es publicaven setmanalment.
 • IDEA D'AMOR ACTUAL

  IDEA D'AMOR ACTUAL
  L’amor s’ha propagat i ha evolucionat al llarg dels anys fins a convertir-se en la idea que tenim actualment. Ara, aquest és més divers, més igualitari i no és tan idealitzat: es tracta d'una relació entre iguals, en la que el paper de l'home no és el predominant, sinó que tots dos tenen la mateixa importància. L’home ja no ha de fer un procés per seduir a la dona com feien els trobadors, sinó que ara és un procés comú.
 • NOUS MITJANS DE COMUNICACIÓ

  NOUS MITJANS DE COMUNICACIÓ
  Els nous mitjans de comunicació també han evolucionat. Han passat de ser el teatre o els llibres tradicionals a les xarxes socials, les sèries o els/les influencers que ens venen una vida o una relació idealitzada que es centra bàsicament en el marketing.