LINEA DEL TEMPS

 • 384

  ARISTÒTIL

  ARISTÒTIL
  Aristòtil va néixer el 384 aC i va morir el 322aC.
  Va ser un filòsof de l'antiga Grècia. És un dels grans pensadors de la humanitat.
  Va ser preceptor d'Alexandre el Gran a qui li transmet l'esperit de crítica i filosofia així com el sentiment de pertinença a l'hel·lenisme. Segons els seus biògrafs, Aristòtil tenia humor i era tartamut.
  Va descobrir un principi que deia que la llum passava per un orifici i, a l’altre banda es veia in vertit.
 • Jul 1, 965

  AL·HAGEN DE BASORA

  AL·HAGEN DE BASORA
  Ibn al-Haytham (anomenat a Occident Alhazen o Alhacén) va ser un matemàtic, físic i astrònom àrab musulmà. Va fer importants contribucions als principis de l'òptica i a la concepció dels experiments científics. Va ser un gran pensador que l'any 1038 a inventar la cambra fosa on ell entrava per mirar les estrelles, estels...
  Aquell mateix any a escriure un llibre titulat “La forma de l'eclipsi”.
 • Feb 14, 1404

  LEON BATTISTA ALBERTI

  LEON BATTISTA ALBERTI
  eon Battista Alberti va ser un arquitecte, matemàtic i poeta genovès. A banda d'aquestes activitats, també fou criptògraf, lingüista, filòsof, músic i arqueòleg essent una de les figures artístiques més polifacètiques del Renaixement.
  A part de tot això també va ser un secretari personal de tres papes -> Eugeni IV, Nicolau V, Pius II.
 • Apr 15, 1452

  LEONARDO DA VINCI

  LEONARDO DA VINCI
  Leonardo da Vinci va ser un artista toscà i home d'un esperit universal, científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof del S.XV... que al 1490 va deixar escrit per primera vegada la teoria de la cambra fosca a les seves notes de la universitat i escriptor.
  Leonardo va ser alumne del cèlebre pintor florentí Andrea del Verrocchio.
 • Dec 9, 1508

  REGNIER GEMMA FRISIUS

  REGNIER GEMMA FRISIUS
  Regnier Gemma Frisius va ser un astrònom i matemàtic holandès, famós per la seva habilitat en la construcció d'instruments de mesura i per les teories que va elaborar, que van ser d'ajuda a la navegació marítima.
  Actualment Gemma és un dels astrònoms eminents de l'antiguitat que posseeix el seu nom associat a un cràter de la Lluna.
 • Feb 8, 1513

  DANIEL BÀRBARO

  DANIEL BÀRBARO
  Daniele Matteo Alvise Barbaro més conegut com a Daniele Barbaro va ser un cardenal, patriarca catòlic i humanista italià estudiós de la filosofia, la matemàtica i l'òptica. És conegut com a traductor i comentarista del tractat De architectura de Vitruvi i el tractat de La práctica de perspettiva.
  Aquest professor i traductor va crear i afegir una lent biconvexa per la major qualitat possible de la imatge.
 • 1553

  GIO BATTISTA DELLA PORTA

  GIO BATTISTA DELLA PORTA
  Giovanni Battista Della Porta, més conegut com a Giambattista Della Porta a néixer l'any 1538 i va morir el 4 de febrer del 1615. Era autor de nombrosos descobriments experimentals com ara la cambra fosca i la "llanterna màgica". Va ser un escriptor Napolità de diverses gèneres que va adaptar diversos contes orals europeus.
  El 1553 va escriure el llibre Màgia Naturale, més tard va difondre la teoria de la cambra fosca i li va dir a artistes que utilitzessin aquesta teoria.
 • NIÈPCE

  NIÈPCE
  Joseph-Nicéphore Niépce va ser un inventor francès i pioner de la fotografia, procediment que ell va batejar com a heliografia. Va néixer el 7 de març del 1765, i va morir el 5 de juliol de 1833.
  va inventar junt el seu germà un motor de barcos i juntament amb Louis Daguerre el primer procés fotogràfic que es va conèixer, a partir d'aquí se'l va començar a dir l'inventor de la fotografia.
 • WILLIAM FOX TABLOT

  WILLIAM FOX TABLOT
  William Fox Talbot va néixer l'11 de febrer de 1800, i va morir 17 de setembre de 1877. Va ser un inventor anglès que va inventar el calotip. Va ser també un fotògraf notable, que va fer importants contribucions al desenvolupament de la fotografia com a mitjà artístic. Tablot va inventar el calotip. Que exposa la llum sobre un paper sensibilitzat. També es va inventar el negatiu que podies fer tantes còpies com volguessis (desventatge; no era de gaire bona qualitat).
 • NADAR

  NADAR
  Nadar era periodista, il·lustrador... Nascut el 5 d’abril de 1820.
  Per consell d'un amic va comprar una càmera fotogràfica que va fer servir per recollir els retrats que haurien de servir de base de les caricatures de la seva obra Panthéon Nadar, 1853, on van aparèixer grans personatges de la política i la cultura del moment pertanyents al cercle d'amistats, tals com Charles Baudelaire. Una foto que va fer a aquest va ser després emprada com a model per Manet per a un gravat.
 • ÉDUARDO MANET

  ÉDUARDO MANET
  Eduardo va néixer el 23 de gener del 1823, i va morir el 30 d'abril del 1883.
  Va ser un pintor i gravador francès, reconegut per la influència que va exercir sobre els iniciadors de l'impressionisme
  Va estar gairebé sis anys com a alumne de Thomas Couture, un pintor molt estret de mires com a professor. Al mateix temps va poder copiar al Louvre quadres no només de Tiziano i Rembrandt, sinó també de Goya, Delacroix, Courbet i Daumier.
 • GEORGE EASTMAN

  GEORGE EASTMAN
  George Eastman nasut el 12 de juliol de 1854 i mort el 14 de març de 1932 fou un empresari estatunidenc i inventor del rodet de paper, que va substituir la placa de cristall, amb la qual cosa va aconseguir posar la fotografia a la disposició de la gent del carrer. En substituir això, va aconseguir posar la fotografia a disposició de les masses. El rotllo de pel·lícula és també un element fonamental per al desenvolupament del cinema.