Baixa (30)

Les sondes Voyager

 • Llançament Voyager 2

  Llançament Voyager 2
 • Llançament Voyager 1

  Llançament Voyager 1
 • Misió V-1

  Misió V-1
  La Voyager 1 va ser llançada en una òrbita que la va fer arribar al seu primer objectiu, Júpiter, abans que la seva sonda germana, la Voyager 2, on va descobrir la gran taca Vermella, i el forat negre de Jupiter.
 • Resultats cièntifics

  Resultats cièntifics
  Com que la ruta de la sonda Voyager 1 va passar pel pol nord del sistema solar, aquesta va prendre fotografies de l'anomenat retrat de família, ja que de les dues sondes va ser la que va tenir millor visibilitat de Júpiter. D'aquest planeta va prendre en total 19.000 fotografies, en un període que va durar fins a l'abril, la majoria d'observacions de les llunes, anells i el camp magnètic. La sonda també demostra l'existència d'una cua del camp magnètic de Júpiter en la direcció oposada al Sol.
 • Misió V-2

  Misió V-2
  La Voyager 2 va adoptar una trajectòria diferent en la seva trobada amb Saturn, sacrificant la proximitat a Tità, però adoptant un major impuls gravitatori en el seu viatge cap a Urà i Neptú.
 • Una mica més d'informació

  Una mica més d'informació
  Molts dels seus accessoris es troben fora de servei, pero encara està inspeccionant els límits del sistema solar, pot arribar a transmetre senyals fins al 2025, amb dades sobre l'heliosfera. A la velocitat de 53.280 km/h trigarà uns 193.000 anys a arribar a l'estrella Ross 248 de la qual passarà a una distància d'1,7 anys llum. La V-2 va arribar a estar a una distància de 83.5 UA del Sol i viatjava aproximadament a 3,3 UA a l'any.