Neandertales en su dia a dia 8ff8ddb6 1280x720

La Prehistòria

 • Period: 151,000 BCE to 10,000 BCE

  El Paleolític

  El període realment comença fa 3,4 milions d'anys. Va ser el començament de la prehistòria i l'època on vivien els primers humans. Els primers humans que hi va haver a la prehistòria van ser els Australopithecus, fins a arribar a l'Homo Sàpiens Sàpiens, encara al paleolític. L'Australopithecus es va crear fa 3,4 milions d'anys i l'Homo Sàpiens Sàpiens al 120.000 aC. Al Paleolític els humans eren nòmades, és a dir, no tenien lloc fix on viure. Quan s'acabaven els recursos anaven a un altre lloc.
 • 150,000 BCE

  El descubriment del foc

  El descubriment del foc
  El descobriment del foc va ser realment al 500.000 abans de crist. El descobriment del foc el va fer l'Homo Erectus cap a l'any 500.000 abans de crist. Es va descobrir totalment per casualitat, quan o tenien el tenien que conservar encès perquè no s'apagués el foc, perquè ells no sabien com crear-lo. Els que van ser capaços de controlar-lo i crear-lo van ser els Homo Neanderthal, que van aparèixer al 150.000 abans de crist.
 • 120,000 BCE

  El ganivet

  El ganivet
  El ganivet va ser un invent molt útil per als homínids. Els ganivets a la prehistòria estaven fets principalment de pedra, sílex, ossos, banyes d'animals... Hi havien casos en què els ganivets estaven fets d'obsidiana (lava freda), però el normal no era això. Els ganivets permetien caçar, cuinar, tallar... El va crear al paleolític superior l'Homo Abilis.
 • Period: 100,000 BCE to 35,000 BCE

  Paleolític Mitjà

  El Paleolític es dividia en tres etapes, el Paleolític inferior, des de fa 3,4 milions d'anys, el Paleolític mitjà i el Paleolític Superior, des de el 35.000 aC fins al final del Paleolític.
 • 99,000 BCE

  El perforador

  El perforador
  Era un instrument útil per fer perforacions als ossos d'animals, a la roba, al menjar… Servia per a moltes coses.
 • 35,000 BCE

  El raspador

  El raspador
  S'utilitzava per a raspar les pells d'animals. Quan caçaven un animal ho aprofitaven tot, inclòs la pell. La pell la deixaven assecar i amb el raspador el que feien és treure-li les restes d'animals, brutícia... En conclusió, servia per a tractar les pells d'animals. Estava fet de sílex, pedra... Es va crear entre finals del Paleolític superior i el Paleolític inferior.
 • 35,000 BCE

  Art Rupestre: Les Venus

  Art Rupestre: Les Venus
  Les Venus són figures fetes a mà que representen la figura femenina i homenatgen la fertilitat de les dones marcant molt els atributs femenins. Un exemple és la venus de Gavà, datada sobre el 4000 aC i el 3750 aC.
 • Period: 35,000 BCE to 10,000 BCE

  Paleolític Superior

  El Paleolític Superior va ser l'última etapa del Paleolític i la més desenvolupada del Paleolític.
 • 20,000 BCE

  Art Rupestre: Estil Franco-Cantàbric:La cova d'Altamira

  Art Rupestre: Estil Franco-Cantàbric:La cova d'Altamira
  La cova d'Altamira és una cova prehistòrica ubicada a Santillana del Mar. La cova està plena de pintures rupestres de tipus Franco-Cantàbric. L'estil Franco-Cantàbric és un estil de pintures rupestres prehistòriques. El que dibuixaven eren animals grans com bous, antílops...i mai sortia la figura humana. Les pintures estaven pintades en diferents colors per representar les ombres... Actualment hi ha un museu per turistes perquè no es facin malbé les pintures reals amb el pas dels humans.
 • 20,000 BCE

  L'arpó

  L'arpó
  L'arpó va servir per a la pesca. Va ser la primera eina de pesca inventada pels humans. Estava fet d'ossos, banyes d'animals... que es tallaven per a donar-li forma. Es creu que podien ser utilitzats també com a pintes o rascadors.
 • 10,000 BCE

  La gran sequía.

  La gran sequía.
  Al final del Paleolític va haver-hi una gran sequera de la que solament van sobreviure els animals i plantes que es trobaven al costat de rius i llacs. Els animals es van anar a les zones on hi havia aigua i el mateix van fer els humans. Van observar el comportament de les plantes i animals. Es van dedicar a la recol·lecció de cereals per exemple i van observar que els rostolls atreien els animals. Així va començar l'agricultura i la ramaderia. L'esdeveniment va marcar el principi del Neolític.
 • Period: 10,000 BCE to 5000 BCE

  El Neolític

  El Neolític és la segona etapa de la Prehistòria. En aquesta època els humans van fer canvis importants en la seva manera de viure. Al Neolític els humans van començar a ser sedentaris i no nòmades. Van aprendre a conrear el seu menjar i a domesticar els animals. Va començar l'agricultura i la ramaderia. Els humans en tenir suficients recursos podien quedar-se a viure en un lloc fix. També va començar el comerç entre persones. Les persones van començar a especialitzar-se a un treball concret.
 • 9900 BCE

  L'Economía

  L'Economía
  Al Neolític en haver-hi agricultura i ramaderia les persones tenien excedents de menjar i de recursos, és a dir, tenien coses de sobres. Com que tenien recursos de sobres el que van començar a fer va ser intercanviar coses, és a dir, va començar el comerç. Per exemple, una persona que tenia molt de blat, però necessitava ordi podia intercanviar a una altra persona que necessités blat però tingués ordi.
 • 9900 BCE

  Els Poblats

  Els Poblats
  Com que la gent va començar a ser sedentària, la població va augmentar i van construir els poblats. N-ecessitaven un lloc on estar protegits del vent i on puguessin viure. Per això van aparèixer els primers poblats. Eren petits poblats amb unes cuantes cases. Les cases estaven fetes de fang sec, troncs, palla...
 • 9900 BCE

  Les Creences Religioses

  Les Creences Religioses
  Al Neolític van començar a fer creences religioses. Això ho feien perquè necessitaven donar-li un sentit i un significat a les coses que passaven, per exemple, el perquè de la mort, com dóna llum el sol, el perquè de la vida... Els humans homenatjaven als morts ficant coses sagrades a urnes de ceràmica, envoltant-les en aixovars i enterrant-los en Necròpolis. Al Neolític es practicava la incineració dels cadàvers. Es creia en una deessa que es deia Deessa Terra-Mare, que feia coses bones.
 • 8000 BCE

  Art Rupestre: Estil Llevantí:Cuevas de la Araña

  Art Rupestre: Estil Llevantí:Cuevas de la Araña
  L'estil Llevantí és un tipus de pintura rupestre. Representava imatges de la vida quotidiana com escenes de caça, escenes de recol·lecció... I sempre sortia la figura humana. Les pintures estaven pintades amb un sol color, com el negre. La cova de l'Aranya és una cova al municipi de Bicorb, València. La cova conté pintures rupestres d'estil Llevantí.
 • 5500 BCE

  Monuments Megalìtics:Els Menhirs.

  Monuments Megalìtics:Els Menhirs.
  Un menhir era una pedra molt alta i gran que servia per a homenatjar als morts. Els menhirs estaven clavats dret a terra i servien com construcció funerària. Un monument megalític era un monument del Neolític fet amb pedra.
 • 5500 BCE

  Monuments Megalìtics:Els Cromlec

  Monuments Megalìtics:Els Cromlec
  Els Cromlec eren el darrer tipus de monuments Megalítics que hi havia al Neolític. Els Cromlec eren un conjunt de pedres gegants clavades en vertical a terra formant una circumferència gegant. Hi havia vegades que tenien pedres a sobre en horitzontal. Al principi eren llocs sagrats que actuaven de Necròpolis (un tipus de cementiri) i com llocs funeraris, però van evolucionar i es van convertir en un tipus de temple sagrat o lloc de trobades.
 • 5500 BCE

  Monuments Megalìtics:Els Dòlmens

  Monuments Megalìtics:Els Dòlmens
  Els Dòlmens eren unes construccions fetes de pedres grosses, col·locades en forma de "casa". Servien principalment per a fer enterraments col·lectius, és a dir, que era com una tomba però per a un grup de persones o per a una família. Hi havia 2,3 o 4 pedres clavades a terra en vertical i després hi havia una molt gran a sobre d'aquestes pedres, en posició horitzontal, fent la forma d'una casa.
 • Period: 5000 BCE to 3500 BCE

  L'Edat dels Metalls

  Aquesta va ser la darrera etapa de la Prehistòria i va ser on més canvis i evolució va haver-hi. Hi van construir mines per extraure metalls, practicaven metal·lúrgia i siderúrgia, tenien armes de metalls evolucionades... Es va iniciar el comerç de metall pel mediterrani. Amb l'especialització de treballs van aparèixer les divisions socials i algunes persones van començar a acumular riquesa i poder.
 • 4999 BCE

  Primeres ciutats

  Primeres ciutats
  Una de les evolucions de l'edat dels metalls va ser la creació de ciutats. Ja no eren poblats, sinó ciutats grans. Amb les innovacions d'aquesta època, els poblats Neolítics van evolucionar, perquè la població va augmentar, van construir més edificis i per protegir-se de possibles atacs o invasions enemigues van construir muralles de defensa rodejant les ciutats.
 • Period: 4999 BCE to 4500 BCE

  Edat dels Metalls: Edat de Coure

  L'Edat de coure va ser l època de l'edat dels metalls en què els metalls que s'utilitzava per a fer les eines, armes... Era el coure. Però el coure era massa tou i massa poc resistent.
 • 4900 BCE

  La Metal.lúrgia

  La Metal.lúrgia
  Al principi els humans treballaven els metalls en fred, cosa que els trencava i no quedaven bé del tot. Després es van donar comte que si escalfaven els metalls a una temperatura altíssima aconseguien que fos modelable i treballable. La Metal·lúrgia era l'art de treballar els metalls en calent.
 • 4900 BCE

  La Siderúrgia

  La Siderúrgia
  Era el treball d'extraure el ferro de la roca, quan es minava la roca, el ferro no estava solt, sinó que calia extreure'l de la roca. Aquest era el treball de la Siderúrgia.
 • Period: 4500 BCE to 4000 BCE

  Edat dels Metalls: Edat del Bronze

  Com que es van adonar que el coure no funcionava ve van passar a utilitzar el bronze, que era més dur i no és doblava com el coure.
 • Period: 4000 BCE to 3500 BCE

  Edat de Metalls: Edat del Ferro

  Va ser la última etapa de l'Edat dels Metalls i de la Prehistòria. Va ser quan les persones van començar a utilitzar el ferro, perquè era més dur, més resistent i més durader que els altres metalls.
 • 3600 BCE

  Avenços Tecnològics de l'Edat dels Metalls: La roda.

  Avenços Tecnològics de l'Edat dels Metalls: La roda.
  La roda va ser un descobriment importantíssim perquè permetia desplaçar coses pesades i va ser una de les majors invencions de la història.
 • 3600 BCE

  Avenços Tecnològics de l'Edat dels Metalls: La vela.

  Avenços Tecnològics de l'Edat dels Metalls: La vela.
  També va ser una invenció important perquè va permetre que els vaixells de l'època poguessin navegar més ràpidament i va evolucionar els viatges dels vaixells pel mar.
 • 3600 BCE

  Avenços Tecnològics de l'Edat dels Metalls: La Arada

  Avenços Tecnològics de l'Edat dels Metalls: La Arada
  L'arada va ser la darrera de les tres majors invencions de l'Edat dels Metalls, perquè el treball de conrear la terra el va fer moltes vegades més fàcil. Era una peça que es col·locava a un animal domesticat de tir (per exemple, un bou o una vaca), l'animal tirava i l'arada anava remenant la terra. La persona l'únic que havia de fer era controlar la direcció de l'arada i tot el treball era molt menys cansat.
 • 3500 BCE

  Final de la prehistòria

  Final de la prehistòria
  El final de l'Edat dels Metalls i el final de la prehistòria va ser quan es va inventar l'escriptura.