La Prehistoria

Timeline created by Claudia Ferreti
In History
 • Period: 35,000 BCE to 10,000 BCE

  Paleolític

  Era una societat nòmade. L'inici realmentes fa 3,4 milions d'anys. És el període més llarg de l'existència d'l'ésser humà.
  El Paleolític ha estat dividit tradicionalment en tres períodes: Paleolític inferior, d'uns 2,85 milions d'anys fins als 127 000 anys
  Paleolític mitjà, fins als 40 000-30 000 anys AP,
  Paleolític superior, fins al voltant de l'12 000 AP i, p: es van trobar venus paleolítiques, són estatuetes femenines d'os, asta, ivori, pedra, terracota, fusta o fang.
 • Period: 10,000 BCE to 5000 BCE

  Neolític

  En el Neolític apareixen els primers poblats i assentaments sedentaris humans.
  Va apareixer l'agricultura i la ramaderia. Començen a domesticar animals y a recoltectar fruites i verdures.
 • 9000 BCE

  Aparició del foc

  El foc es va domesticar durant l'últim mig milió d'anys. Permet escalfar-se quan fa fred, espantar els depredadors, cuinar determinats aliments per facilitar-ne la ingestió, treballar millor les eines i ajudar a crear vincles interpersonals. La tècnica més primitiva consistia a percudir trossos de sílex i pirites, encara que més tard es va perfeccionar la tècnica i es feia utilitzant una tija llenyosa que girava ràpidament sobre una fusta, la qual en generar calor produïa foc.
 • Period: 5000 BCE to AD 1

  Edat dels metalls

  S'inicia un comerç al maditerrani d'aquest material que aviat es va expandir pels poblats orientals
  Van començar a fabricar metalls.
  Van apareixèr diferents tipus de metalls, com el coure, el bronze i el ferro.
 • 7 BCE

  El procés d'humanització

  La humanització o evolució cultural són les transformacions produïdes per l’evolució socio-cultural que han afectat i afecten les formes de vida i organització humanes. Cal distingir humanització de hominització.
  Els canvis en l'esquelet s'expliquen fonamentalment pel canvi de la postura corporal, també el crani que era més petit que ara, els dits de les mans estaven mes pegats, i els dels peus també.