Evolucion tecnologica ser humano

La prehistoria

 • Period: 250,000 BCE to 10,000 BCE

  Paleolític

  El paleolític és el període més llarg de la història situat entre l'aparició dels primers humans i el descobriment de l'agricultura i ramaderia. La seva economia es basava en la caça, la pesca i la recol·lecció. Eren nòmades i vivien en coves i tendes a prop dels rius en constant moviment per caçar. Vivien en tribus i clans i no hi havia diferències socials, només per sexe i edat.
 • 100,000 BCE

  Chopper

  Chopper
  El chopper servia per tallar els animals i treure la carn i la pell. Va ser un dels primers utensilis utilitzats pels homínids.
 • 90,000 BCE

  Destral

  Destral
  La destral va ser un utensili molt útil pels homínids, servia per talar els arbres i per defensar-se. Aquest utensili estava fet de pals, pedres i corda. Que la corda la treien dels nervis dels animals.
 • 50,000 BCE

  El foc

  El foc
  El foc va ser un invent molt útil pels homínids. El foc ho va descobrir l'Homo erectus, però l'Homo Neandertal ho domina. El foc proporcionava als homínids protecció contra els depredadors, la capacitat d'aprofitar les hores de nit, els permetia controlar la calor, podien cuinar els aliments i els permetia comunicar-se perquè feia que s'agruparan els homínids en la mateixa foguera i intentaven comunicar-se.
 • 50,000 BCE

  Venus Paleolítica

  Venus Paleolítica
  Les Venus Paleolítiques eren figures i objectes decoratius tallats en os, banyes d'animal o pedra o modelats d'argila. Eren petites estatuetes i escultures. El que feien era esquematitzar i ressaltar atributs sexuals femenins per la fertilitat.
 • 36,000 BCE

  Cova d'Altamira

  Cova d'Altamira
  La cova d'Altamira està situada a Cantàbria, en les seves pintures es pot veure un búfal pegant-li amb les banyes a altre animal. L'estil de la cova és franco-cantàbric. L'estil franco-cantàbric té molts colors i en aquest estil dibuixen amb molt detallats els animals. En l'estil franco-cantàbric utilitzaven pigments de diferents colors com: carbó (pel color negre) sang (pel color vermell) i argila (pels colors ocres).
 • 14,000 BCE

  Agulla d'os

  Agulla d'os
  L'agulla d'os servia per cosir. Estava feta de fusta tallada de forma que quedés molt fi per poder cosir.
 • 10,000 BCE

  Agricultura i Ramaderia

  Agricultura i Ramaderia
  L'agricultura i ramaderia va néixer perquè va haver-hi una sequera i els homínids van començar a fixar-se en els animals. Van observar com actuaven i van aprendre que volien menjar. Llavors van posar-li als animals plantes a prop d'una tanca i així va néixer la ramaderia. L'agricultura va néixer igual però fixant-se en les plantes.
 • Period: 10,000 BCE to 5000 BCE

  Neolític

  En el neolític els homínids començaran a fer noves activitats i s'acabaran assentant en un lloc concret. Se'n diu revolució neolítica al conjunt de canvis produïts fa 10.000 anys. En aquesta etapa neix l'agricultura i la ramaderia al costat de més activitats. La seva economia es basava en el comerç. Eren sedentaris i vivien en petits poblats a prop dels rius i a prop de terra fèrtil. Hi havia especialització del treball (La gent que sabia fer teixit el seu treball era fer teixit).
 • 7000 BCE

  Deessa Terra Mare

  Deessa Terra Mare
  La Deessa Terra Mare era art mobiliari al neolític. El que creien si feien aquest art mobiliari era que protegia les collites dels poblats i era responsable de la fertilitat.
 • 6000 BCE

  Cova Dels Cavalls

  Cova Dels Cavalls
  La Cova dels cavalls és una cova on es pot apreciar uns humans caçant cérvols. La cova està ubicada a Val torta. L'estil de la cova és l'estil llevantí. L'estil llevantí és un estil on ja es poden veure figures humanes, són representacions d'ells caçant, recol·lectant i ballant, els dibuixos només estan fets d'un color (Monocolor) i per últim els dibuixos eren molt esquemàtics.
 • Period: 5000 BCE to 3500 BCE

  Edat Dels Metalls

  En l'Edat dels metalls es començaran a utilitzar nous materials per construir objectes iinstruments i apareixeran grans avenços tecnològics: roda, vela i arada. La seva economia es basava en el comerç, però molt més avançat i van aparèixer monedes. Eren sedentaris i vivien en ciutats a prop del mar per usar vaixells. Continuava havent-hi especialització del treball.
 • 3500 BCE

  La Roda

  La Roda
  La roda va ser un invent molt important perquè inclòs ara en la nostra època usem molt les rodes per transportar-nos i per transportar coses. En la prehistòria la roda l'utilitzaven per transportar aliments fent com un carruatge controlat per cavalls.
 • 2500 BCE

  El Cromlec de Stonehenge

  El Cromlec de Stonehenge
  Aquest conjunt de menhirs i dòlmens formen un cromlec. Els cromlecs són menhirs i dòlmens en un conjunt formant una rodona. Aquest cromlec es diu el cromlec de Stonehenge, està a França i es va construir a l'any 2500 aC.
 • 2000 BCE

  Menhir de champ-dolent

  Menhir de champ-dolent
  Aquesta pedra gegant és un menhir. Un menhir és una pedra clavada en vertical a terra. Aquest és el menhir de champ-dolent, està ubicat a França i es va fer l'any 2000 aC.
 • 2000 BCE

  El Dolmen de Poitou

  El Dolmen de Poitou
  Aquestes pedres gegants formen un dolmen. Els dòlmens són pedres clavades en vertical i una en horitzontal com formant una casa molt petita. Aquest dolmen és diu el dolmen de Poitou i està ubicat a França. Es va fer a l'any 2000 aC.