Tierra llamas 2433215

La grandiosa, esgarrifosa, magnífica, excel·lent, esplèndida, formidable, extraordinaria, fantàstica, meravellosa historia de la nostra Terra, del teu agraciat, atractiu, bonic, sublim, gentil, galà, esplèndid, escultural alumne Joel Veas, i Edu.

By Veas
 • 1 CE

  La creació de la Terra

  La creació de la Terra
  Fa 4500 Ma la Terra es va formar gràcies a la col·lisió i fusió de fragments de roques més petites.
  Una mica després d'això van ocórrer processos de radiació, pressió i l'impacte de partícules provinents de l'univers, cosa que va fer que la tempratura s'enlairés molt.
 • 500

  Era Eoarcaica

  Era Eoarcaica
  Fa 4000 Ma d'anys comença aquesta etapa que finalitzarà fa 3600 Ma, al començament d'aquesta era va ocòrrer un fenòmen que anomenarem bombardeig intens de meteorits, on la Terra va rebre una pluja de meteorits salvatje durant una gran quantitat de temps
  Es diu que quan aquest bombardeig acaba apareix la primera forma de vida al planeta, però ha de viure en unes condicions extremes. En aquells temps la Terra en tenia una gran flux de calor, es a dir, tenir vida en La Terra era quasi bé imposible.
 • 900

  Era Paleoarcaica

  Era Paleoarcaica
  Fa 3600 Ma fins fa 3200 va ocòrrer la era paleoarcaica, on va disminuir la frecuencia d'impacte dels meteorits, i això va ajudar a que els continents es poguessin desenvolupar de millor manera.
  També els organismes unicel·lulars es van fer presents , en forma de bacteries.
 • 1300

  Era Mesoarcaica

  Era Mesoarcaica
  Aquesta és una era que comença fa 3200 Ma i acaba fa 2800 Ma, es va crear un supercontinent anomenar Ur, degut al impacte de cratons, grans masses de terra continental. Quasi be al final d'aquesta era va surgir una de les glaciacions de la història de la Terra.
 • Era Neoarcaica

  Era Neoarcaica
  Aquesta era esta compresa entre fa 2800 i 2500 Ma, en aquest temps es va incrementar molt ràpid el vulcanisme i la activitat tectònica, a causa d'això, la glaciació començada amb anterioritat va acabar. En aquests events van apareixer els primers organismes capaços de fer una fotosíntesis anomenada orgànica.
 • Era Paleoproterozoica

  Era Paleoproterozoica
  Fa 2500 Ma fins fa 1600 Ma van començar-se a formar les primeres montanyes i serralades, tambè va haver la gran oxidació, un fenòmen que va incrementar el oxigen de la Terra. A aquesta era se la coneix com Paleoproterozoica
 • Era Mesoproterozoica

  Era Mesoproterozoica
  Fa 1600 Ma va començar aquesta era i va acabar fa 1000 Ma, en aquesta es va poder observar el desenvolupament de la reproducció sexual en algunes espècies així com grans moviments continentals. Tambè van destacar las abundancias de estromatolits, estructures minerals estratificades de forma laminar.
 • Era Neoproterozica

  Era Neoproterozica
  Es va doner fa 1000-542 Ma, es caracteritza per ser la era en què es veu un desenvolupament d'organismes pluricel·lulars i animals.
  A més, va ser llavors quan va començar algunes èpoques de glaciacions. Tambè es va fragmentrar el supercontintent Rodinia i va haber la gran primera extinció registrada per culpa de les glaciacions.
 • Era càmbrica

  Era càmbrica
  En aquesta era envoltada fa 540-500 Ma van apareixer els primers organismes simples en l'aigua, algún d'aquests organismes fins i tot va poder desarrotjar ulls i també un exoesquelet, això va donar el principi dels artròpodes. Geologicament en aquesta era, nomès va apareixer un supercontinent, i tres més petits, aquest supercontinent estava en zones molt fredes.
 • Era ordovícica

  Era ordovícica
  Va ser fa 500 Ma fins fa 440 Ma, en aquesta era el nivell del mar era molt superior al que és ara, això va ajudar a que la vida en la Terra es desenvolupés exlcusivament al mar. Es van començar a formar grans ecosistemes. Però tot això va arribar a el seu fi quan va haber una gran extinció, que fer desaparèixer el 60% de la vida en la Terra. En aquesta era la majoria de continents es trobaban per sota del nivell del mar, i un supercontinent vas patir una fragmentació.
 • Era silúrica

  Era silúrica
  Va començar fa un 440 Ma i va acabar fa 415 Ma, van começar a arribar les formes de vida a la superfície, tant plantes com petites espècies animals.
  Podem veure com tres petits continents provenents del nord del planeta van colisionar, i van crear un supercontintent anomenat Euramèrica.
 • Era devónica

  Era devónica
  fa 416 Ma fins fa 358 Ma, en aquesta era va haber una gran expansió de la vida cap a terra ferma. Van surgir els primers amfibis.
  Continua creixen els boscos i al mateix temps els artòpodes, però degut a la sobrepoblació va haber un extinció colosal.
  En aquesta era van existir grans jaciments neixents de combustibles fòssils com petroli i gas.
 • Era Carbonífera

  Era Carbonífera
  Compresa entre fa 359 Ma i 299 Ma, el nom d'aquesta era és degut a el descobriment de uns grans jaciments de carbó en Europa occidental. Van colisionar els continents del nord amb els del sud i va donra una etapa d'orogenesi, i a la vegada va donar origen a Pangea.
 • Era Pèrmica

  Era Pèrmica
  En aquesta era, datada fa 298 Ma fins fa 250 Ma, es va formar totalment Pangea. Aquesta era va ser la que més activitat tectònica va porta, i per això com he dit abans es va formar Pangea.
  El event més important d'aquesta era va ser la gran expansió de les plantes per el nostre planeta.
  En aquesta era va començar la mejor extinció de la història de la Terra
 • Era Triàsica

  Era Triàsica
  En aquesta era de fa 251 fins fa 201 Ma va acabar la extinció més gran, que va acabar amb el 80% de les espècies de la Terra. A partir d'aquesta extinció

  En aquesta era podem diferenciar dos macrocontinents: Pangea i Siberia. Més tard Pangea va mostrar els primers indicis de separació , ja que van surgir bretxas entre Nortamèrica, Eurasia i Àfrica.
  Tambè podiem observar un Mar anomenat el Mar de Tetis que en sepraba els dos grans continets.
 • Era Juràsica

  Era Juràsica
  En aquesta era que va fa 201-145 Ma podem observar que els dinosaures regnaven la superfície i als mars els peixos ossis. Tambè parlant d'animals podem veure l'evolució dels mamífers i al primer au de la història del nostre planeta.
  Uns dels events més importants d'aquesta era és la fragmentació de Pange que va comensar al Triàsic, que es dividiria en Laurasia i Gondwana.
  Va ser un període ple de vegetació.
 • Era Cretàcica

  Era Cretàcica
  En aquesta era compresa fa 145 Ma fins 66 Ma clarament va ser el reinat dels dinosaures, on va haber una gran diversificació d'ells mateixos, on van surgir un munt de noves espècies de dinosaures.
  Amb la fractura de Pangea ja podem veure més notablement els com es comencen a formar els actuals continents,
  A més a més en aquesra època es va formar el 50% de les reserves mundials de combustibles fòssils, que es trobaben en zones concretes como podien ser regions mexicanes o costes veneçolanes
 • Era del Paleogen

  Era del Paleogen
  Aquesta era va emmarcar desde fa 66 Ma fins fa 23 Ma, i on van haver canvis climàtics molt agutsc com poden ser les congelacions dels pols.
  Van comenar la creació dels Alpes i de la serralada Andina.
  Els mamífers d'aquells temps eren molt semblants als que tenim ara, com poden ser els cavalls d'aquells temps anomenats Mesohippus que en són molt semblants als d'ara.
 • Era del Neogen

  Era del Neogen
  Aquesta era emmarca desde fa 23 Ma fins fa 2,59 Ma, on van aparèixer els primers homínids.
  En aquesta era es van desenvolupar molt els mamífers i aus.
  El clima es va enfriar molt, culminant varies glaciacions per tota la Terra.
  En aquest període es van depositar una gran quantitats de roques que li van donar nom a aquesta era.
 • Era del quaternari

  Era del quaternari
  I aquesta era engloba desde fa 2,59 Ma fins ara, i on els homínids van evolucionar fins ara.
  Tambè es van acabar de desenvolupar els continents tal com els coneixem.
  Van haver moltes eres de glaciacions on molts dels mamífers existents es van extingir, donant pas al ésser humà i a la resta de mamífers.