LA FORMACIÓ D'EUROPA(VI - XII)

Timeline created by Jana Mera
In History
 • 476

  Caiguda de l'imperi Romà

  Caiguda de l'imperi Romà
  És el proces de decadència que va portar a la fragmentació del imperi romà. Ròmul Agústul considerat equivocadament l'ultim emperador romà va ser deposat el 476 per el capitòs germànic Odoacre.
 • 537

  Fi de la construcció de santa Sofia

  Fi de la construcció de santa Sofia
  És una antiga basílica ortodoxa, posteriorment convertida en mesquita, després en museu i, des 2020, novament en una mesquita de la ciutat d'Istanbul, Turquia.
 • 565

  Regnat de Justinià

  Regnat de Justinià
  Justinià també conegut entre els cristians ortodoxos orientals com a Sant Justinià el Gran, va ser l'emperador romà d'Orient des de l'any 527 fins al 565. Va ser el segon membre de la Dinastia justiniana tot succeint al seu oncle Justí I.
 • 572

  Barcelona,capital del regne visigot

  Barcelona,capital del regne visigot
  Segons la historiografia tradicional, els visigots són una branca dels pobles germànics, i el seu nom significaria gots de l'oest. Els visigots van ser un poble sorgit a conseqüència de la divisió que van patir els gots arran de les invasions dels huns, cap al 370.
 • 800

  Carlemany ,emperador d'occident

  Carlemany ,emperador d'occident
  Va ser un personatge central en la consolidació i prosperitat de l'Imperi carolingi. Va expandí els diferents regnes francs fins a transformar-los en un imperi, al qual va incorporar gran part d'Europa occidental i central.