Download

La Ciència i Tècnica en l'Edat Moderna

 • 1448

  L'impremta

  L'impremta
  La impremta va ser inventada per Johannes Gutenberg. L'objectiu de l'impremta es reproduir textos i imatges sobre paper, vitel·la, tela o altre material. La impremta, va fer possible la multiplicació de els llibres/textos. Abans de que existeixi la impremta, els llibres/textos s'escrivien a mà.
 • 1460

  L'astrolabi

  L'astrolabi
  No se sap bé qui ha set l'inventor original del astrolabi, però és un instrument de navegació, que mesurava l'altura del sol o de l'estrella polar depenent si era de dia o de nit i amb una sèrie de càlculs els mariners podien saber la latitud a la qual es trobaven.
 • Feb 19, 1473

  Nicolau Copèrnic

  Nicolau Copèrnic
  Nicolau Copèrnic, va ser un astrònom i matemàtic polonès que és més conegut per la seva obre (''sobre les revolucions de les esferes celestes'') Va proposar un model heliocèntric de l'univers en el que la Terra i els altres planetes orbitaven al voltant del sol.
 • Sep 29, 1511

  Miquel Servet

  Miquel Servet
  Miguel Servet va néixer a Espanya i va ser metge i escriptor. Una de les seves idees més importants va ser sobre com funcionava la circulació de la sang al nostre cos. Va dir que la sang passava pels pulmons i allà s'oxigenava abans de tornar al cor. Però també va tenir idees religioses diferents de les que es creien a la seva època. Això va causar problemes, i va ser perseguit per les autoritats religioses.
 • Feb 15, 1564

  Galileu Galilei

  Galileu Galilei
  Galileu Galilei, científic italià, va fer importants descobriments amb el telescopi, va contribuir a la física i va promoure el mètode científic. Va entrar en conflicte amb l'Església catòlica per les seves idees sobre l'astronomia.
 • Dec 27, 1572

  Johannes Kepler

  Johannes Kepler
  Johannes Kepler, astrònom i matemàtic alemany. És conegut per les seves contribucions fonamentals en el camp de l'astronomia, especialment per les lleis del moviment planetari que porten el seu nom, ''Lleis de Kepler''. Aquestes lleis descriuen els moviments dels planetes al voltant del Sol i són essencials per a la comprensió de la mecànica celeste.
 • El quadrant mariner

  El quadrant mariner
  Va ser desenvolupat per l'explorador John Davis. És un instrument de navegació que es fa servir per determinar l'altura d'una estrella o del Sol sobre l'horitzó. Va permetre als navegants determinar la seva posició amb més precisió, fent més segures les travessies a través dels oceans.
 • El microscopi compost

  El microscopi compost
  Va ser desenvolupat per Hans Lippershey, Zacharias Janssen.Aquest tipus de microscopi utilitza múltiples lents per augmentar l'aparença d'un objecte. Permet l'observació d'objectes petits que no són visibles a simple vista.
 • René Descartes

  René Descartes
  René Descartes, filòsof i científic important. Va desenvolupar el mètode científic basat en la raó, va fer contribucions a les matemàtiques i la geometria analítica i és famós per la frase ''Cogito, ergo sum'' (Penso, llavors existeixo).
 • La calculadora

  La calculadora
  No hi ha un únic inventor de la calculadora, sinó una sèrie de contribucions que van portar el seu desenvolupament. La calculadora serveix per realitzar operacions matemàtiques, com sumes, restes, multiplicacions i divisions de manera ràpida i precisa. .
 • Margaret Cavendish

  Margaret Cavendish
  Margaret Cavendish, va destacar com a escriptora, filòsofa i científica del Renaixement, va escriure obres literàries, com la primera novel.la de ciència ficció ''The Blazing World''. Va ser una de les primeres defensores de la participació de les dones en la ciència i la filosofia en una època quan aquesta idea era poc comuna.
 • Isaac Newton

  Isaac Newton
  Les seves contribucions més importants inclouen la formulació de la llei de la gravitació universal. Va ser el primer a demostrar que les lleis naturals que governen el moviment a la Terra i les que governen el moviment dels cossos celestes són les mateixes. Les seves obres van tenir un impacte profund en la física i les matemàtiques. És considerat un dels científics més influents de la història.
 • El baròmetre

  El baròmetre
  El baròmetre va ser inventat per Evangelista Torricelli. Aquest dispositiu va ser creat per mesurar la pressió atmosfèrica.
 • Maria Winkelmann

  Maria Winkelmann
  Maria Winkelmann, va ser astrònoma destacada que va fer descobriments de cometes i va predir amb precisió un eclipsi lunar.
 • El termòmetre

  El termòmetre
  Es va crear a partir de diverses contribucions al llarg del temps, i no té un únic inventor específic. Encara que s'estima que l'inventor va ser Galileu Galilei.Serveix per mesurar la temperatura, per determinar la quantitat de calor o de fred present.
 • El termòmetre

  El termòmetre
  El termòmetre no té un únic inventor, ja que es va desenvolupar a partir de diverses contribucions al llarg del temps. Encara que s'estima que va ser Galileu Galilei. Serveix per mesurar la temperatura, també és utilitzat per determinar la quantitat de calor o fred present en una substància o en l'ambient.
 • El sextant

  El sextant
  Va ser inventat per dos persones, John Campbell i Sanford Lockwood Cluett. És un instrument de navegació que permet mesurar les distàncies entre dos objectes, normalment un astre i l’horitzó. Permet que els navegants puguin trobar ràpidament les coordenades geogràfiques. Està fet a partir de dos miralls.
 • El parallamps

  El parallamps
  L'inventor del parallamps és Benjamin Franklin, un dels fundadors dels Estats Units d'Amèrica. És un dispositiu dissenyat per a capturar la electricitat de les tempestes i els llamps. Va ser un dels primers dispositius destinats a protegir les edificacions.
 • El telescopi

  El telescopi
  El telescopi va ser inventat per diferents persones en èpoques diferents. Hans Lippershey, Galileo Galilei, Zacharias Janssen i Lyman Spitzer Jr. Es una eina científica que es fa servir per a observar i estudiar objectes llunyans a través de l'amplificació de la llum. Per exemple els telescopis es fan servir per observar paisatges, edificis, animals, estrelles, entre altres coses.