La ciència i la tècnica a l´edat moderna

 • 1917 BCE

  El sextant

  El sextant
  El sextan es un instrument de que permet mesurar angles entre dos objectes tals com dos punts d'una costa o un astre, el va inevntar John Campbell
 • 1872 BCE

  La calculadora

  La calculadora
  Frank Stephen Baldwin va inventar als Estats Units la calculadora de roda dentada, que també va ser desenvolupada independentment dos anys després
 • 1773 BCE

  El quadrant mariner

  El quadrant mariner
  El quadrant és un antic instrument utilitzat per a mesurar angles en astronomia i navegació. Es diu quadrant perquè consisteix en una placa metàl·lica o de fusta amb forma de quart de cercle. En un dels costats hi ha dues pínules (per dirigir-lo cap a l'astre desitjat) i l'arc està graduat en graus. Del vèrtex penja una plomada que indica la direcció vertical. I va ser inventat per Tycho brahe que va crear quadrants de fins a dos metres de radi
 • 1752 BCE

  El parallamps

  El parallamps
  Un parallamps és un instrument de protecció envers el llamp, inventat per Benjamin Franklin
 • 1714 BCE

  El termòmetre

  El termòmetre
  El termòmetre és un instrument de mesura de temperatura. Des de la seva invenció ha evolucionat molt, principalment a partir del desenvolupament dels termòmetres digitals, el va inventar Daniel Gabriel Fahrenheit
 • 1674 BCE

  El microscopi compost

  El microscopi compost
  El microscopi és un instrument que permet augmentar la imatge de la mostra a observar, fent visible allò que no es veu a ull nu, i el va inventar Anton van Leeuwenhoek
 • 1669 BCE

  Maria Winkelmann

  Maria Winkelmann
  Va ser una astròno alemanya coneguda per la publicació de calendaris i efemèdes i destacada per haver estat la primera dona documentada com a decubridora d'un cometa i una de les primeres dones àmpliament reconegudes en el camp científic.
 • 1643 BCE

  El baròmetre

  El baròmetre
  Un baròmetre és un instrument de mesura utilitzat en física i meteorologia, que serveix per a mesurar la pressió atmosfèrica. També pot fer-se servir com a altímetre per a determinar l'altitud de manera aproximada. El va inventar Evangelista Torricelli
 • 1642 BCE

  Isaac Newton

  Isaac Newton
  Va ser el primer que va demostrà que les lleis naturals governen els moviments de la terra i dels objectes celestes. Newton també va crear un model matemàtic per les lleis de Kepler del moviment dels planetes a partir de la llei de la gravitació universal.
 • 1623 BCE

  Margaret Cavendish,

  Margaret Cavendish,
  Margaret Cavendish, Duquessa de Newcastle, va ser una notable científica, filòsofa i escriptora anglesa. La seva vida va transcórrer en el context de la Revolució anglesa, que inclou el regnat de Carles I d'Anglaterra, la guerra civil, la proclamació de la República i la restauració dels Estuard, el 1660.
 • 1608 BCE

  El telescopi

  El telescopi
  Un telescopi és un sistema òptic que permet veure objectes llunyans, tot ampliant-ne la seva mida angular i la seva lluminositat aparents. Va ser inventat per molts homes i un de ells és Zacharias Janssen.
 • 1571 BCE

  Johannes Kepler

  Johannes Kepler
  Va ser astrònom i matemàtic alemany figura clau de la revolució científica. És conegut, fonamentalment, pel descobriment de les lleis sobre el moviment dels planetes que va plasmar en les seves obres.
 • 1564 BCE

  Galileu Galilei

  Galileu Galilei
  Ha estat considerat com el pare de l'astronomia moderna perquè va utilitzar el telescopi per l'observació i el descobriment de les tanques solars, les muntanyes lunars, els valls, els quatre satèl·lits més grans de Júpiter i les fases de Venus.
 • 1509 BCE

  Miquel Servet

  Miquel Servet
  va ser un humanista de sòlida cultura i el més cosmopolita dels metges espanyols del seu temps, destacant com a teòleg reformista, va tenir els seus seguidors, també Servet defensava que la circulació de la sang, realitzada mitjançant l'eliminació de gasos nocius, "dels vapors fuliginosos per l'acte de l'espiració" i la infusió d'aire, tenia lloc als pulmons.
 • 1473 BCE

  Nicolau Copèrnic

  Nicolau Copèrnic
  Nicolau Copèrnic és considerat el fundador de l'Astronomia moderna. Va ser el primer astrònom a formular una àmpia cosmologia heliocèntrica que va desplaçar la terra com a centre de l'Univers.
 • 1470 BCE

  La impremta

  La impremta
  La va inventar en Johannes Gutenberg durant el segle 15
 • 1205 BCE

  L'astrolabi

  L'astrolabi
  No se sap ben bé qui és l'inventor de l'astrolabi. Però el matemàtic, geògraf i astrònom grec Claudi Ptolomeu diu que va ser Johannes Philoponnus L'exemplar més antic d'astrolabi.
 • Réne Descartes

  Réne Descartes
  Va ser un important filòsof racionalista francès del segle 7, també conegut per les seves obre de matemàtiques i de diferents branques de la ciència. És considerat el pare de la filosofia moderna, en ser el primer a proposar el problema de la validesa del coneixement com a primera qüestio filòsofica.