Fiq

L'evolució del model atòmic

 • 400 BCE

  Teoria de Dèmocrit

  Teoria de Dèmocrit
  Dèmocrit va ser el primer en plantejar-se que eren els atòms.Els tres punts principals de la seva teoria eren que els àtoms són eterns, indivisibles, homogenis, incompressibles i invisibles; Els àtoms es diferencien només en forma i mida, però no per qualitats internes i que les propietats de la matèria varien segons l'agrupament dels àtoms.
 • Model atòmic de Dalton

  Model atòmic de Dalton
  En el seu model Dalton deia que els àtoms eren similars a boles de billar, també deia que ela àtoms son indivisibles i indestructibles i que un element té tots els àtoms idèntics. Anys després es va demostrar que la seva teoria era falsa.
 • Model atòmic de Thomson

  Model atòmic de Thomson
  Un any després Thomson va descobrir els electrons. Segons ell, l'àtom era una esfera de massa positiva uniforme, en la que es trobaven inserides les càrregues negatives, el que explicava la neutralitat elèctrica de la matèria. Aquest model va ser conegut amb budín de passes.
 • Model atòmic de Rutherford

  Model atòmic de Rutherford
  Anys més tard Rutherford va desarrollar una teoria no tan allunyada de l'actual. Ell deia el àtom té un nucli central en el que estan concentrades la càrrega positiva i pràcticament tota la massa. La càrrega positiva dels protons és compensada amb la càrrega negativa dels electrons, que es troba fora del nucli.
 • Model atòmic de Bohr

  Model atòmic de Bohr
  El model de Bohr estableix que els àtoms tenen diferents configuracions electròniques en què els electrons es mouen en òrbites circulars al voltant del nucli. El model de Bohr on els electrons semblen planetes orbitant circularment al voltant del Sol.
 • Model atòmic actual (Schrödinger)

  Model atòmic actual (Schrödinger)
  Fins aquest moment, es considerava que els electrons només giraven en òrbites circulars al voltant del nucli atòmic. Erwin Schrödinger va afirmar que els electrons també podien girar en òrbites el·líptiques més complexes i calcular els efectes relativistes.