L'art del S.XV/S.XVI

Timeline created by ilagutie06
 • 1417

  Sant Jordi i el drac

  Sant Jordi i el drac
  L'element revolucionari emprat aquí per Donatello és el «rilievo schiacciato» o «stiacciato», que significa relleu aplanat o aixafat. Per mitjà d'un efecte òptic Donatello ha creat una perspectiva atmosfèrica, disminuint el gruix de l'relleu esculpit sobre una superfície
 • 1419

  Acca Laurentina

  Acca Laurentina
  La figura de Della Quercia que s'inspira de la Venus romana té l'aspecte d'una llevadora i vesteix els pesats vestidures característics d'aquest escultor.
 • 1427

  El pagament del tribut

  El pagament del tribut
  Tiziano representa el moment descrit en els evangelics en què Simó Pere respon contra les acusacions Jesús de no pagar impostos. Jesús explica a Pere perquè està exempt de fer-ho, però per no causar disturbi envia a l'apòstol a aconseguir una moneda de manera miraculosa per complir amb el tribut.
 • 1434

  Cúpula de la Catedral de Santa María de las Flors

  Cúpula de la Catedral de Santa María de las Flors
  Va ser projectada i dirigida per Filippo Brunelleschi, qui va iniciar amb aquesta obra el Renaixement italià i florentí en arquitectura.
 • 1435

  Verge del canceller

  Verge del canceller
  En l'obra apareix a l'esquerra el canceller Nicolás Rolin pregant davant de la Mare de Déu i el nen Jesús. El més característic de l'obra no són els personatges principals, sinó els detalls que s'observen a el fons, sent una tècnica molt nova per a l'època.
 • 1438

  Cantoria

  Cantoria
  El tema tractat per Luca es refereix a el salm Laudate Dominum. Els relleus de la tribuna il·lustren, paraula per paraula, cada versicle.
 • 1449

  Temple malesteliano

  Temple malesteliano
  El Temple Malatestiano, anomenat així per ser el temple de la família Malatesta, és la catedral de Rimini, Itàlia. Oficialment porta el títol de Sant Francesc, però agafa el nom de Segismundo Pandolfo Malatesta, qui va encarregar la construcció d'aquest edifici a l'arquitecte renaixentista Leon Battista Alberti.
 • 1450

  Estatua ecuestre del Gattamelata

  Estatua ecuestre del Gattamelata
  Aquesta estàtua de l'cèlebre condottiero inspirada en un monument eqüestre de l'Antiguitat, és una de les més prestigioses realitzacions de Donatello
 • 1450

  Retrat de FelipIII, el bo, de borgonya

  Retrat de FelipIII, el bo, de borgonya
  L'obra retrata Felip el Bo, duc borgoñón5 que va participar en les disputes de la corona de França al costat de el rei Enrique V d'Anglaterra. En el quadre se li representa amb el collaret de l'Ordre de l'Toisó d'Or a coll, creada per ell mateix el 1430.
 • 1456

  Batalla de San Romà

  Batalla de San Romà
  La batalla de Sant Romà o La derrota de sant Romà és un tríptic o conjunt de tres pintures, obra del pintor italià Paolo Uccello. Està realitzat amb tremp a l'ou sobre taula.
 • 1505

  La dama de lúnicorn

  La dama de lúnicorn
  El quadre mostra una jove en posició de tres quarts. La jove transmet tanta confiança que l'unicorn reposa a la seva falda: no hi ha símbol de puresa més pregon.
 • 1513

  Moises

  Moises
  Aquesta obra va ser esculpida com a part del monument fúnebre que el papa Juli II havia encarregat a Miquel Àngel, i no es va acabar fins després de la mort del pontífex.
 • 1518

  Cupido i les tres gràcies

  Cupido i les tres gràcies
  Es representa a les Tres Gràcies (Aglaya, Talia i Eufrosina), les deesses de la bellesa, l'encanteri i l'alegria, que sempre estaven en pilotes.
 • 1520

  La Transfiguració

  La Transfiguració
  El tema Tractat per Luca és refereix a l'salm Laudate Dominum. Els Relleus de la tribuna il·lustren, paraula per paraula, cada versicle.
 • 1520

  Rafael i un amic

  Rafael i un amic
  El pintor recrea dues figures plenes de vida sobre aquest fons fosc uniforme i es pinta a si mateix posant la seva mà a l'espatlla del seu amic, mirant-nos.
 • 1535

  Santa Maria Magdalena

  Santa Maria Magdalena
  Va ser encarregada perl Duc Urbino. La imatge representa l'adoració als pastors per aquell temps, en el renaixement italià.
 • 1553

  Villa Capra

  Villa Capra
  a Villa Capra, popularment coneguda com La Rotonda, és el nom d'una vil·la situada prop de Vicenza al Vèneto. Fou construïda entre 1551 i 1553, en part segons els plans de l'arquitecte Andrea Palladio, anomenat així en honor de la deessa de la saviesa Pal·les Atena.
 • 1563

  El triomf de la mort

  El triomf de la mort
  Obra moral que mostra el triomf de la Mort sobre les coses mundanes, simbolitzat a través d'un gran exèrcit d'esquelets arrasant la Terra. A el fons apareix un paisatge erm on encara es desenvolupen escenes de destrucció.