Jean Sibelius

Timeline created by Lucasaguilar777
In Music
 • Naixement

  Naixement
  Jean Sibelius va neixer el 8 de desembre de 1865 a Hämeenlinna, Finlandia.
 • INFANCIA

  INFANCIA
  Johan Julius Christian Sibelius va neixar en una família on es parlava suec al gran ducat de Finlàndia, com els seus anys de estudiant utilitzava el nom de Jean. La seva família el va portar a una important escola de llengua finesa, junt al nacionalisme d'inspiració romàntica va esdevenir una part important de la producció artística i de compromís polític d'ell.
 • Educació

  Educació
  Sibelius va començar estudiant dret a la Universitat Imperial Aleksander de Hèlsinki , però en realitat sempre l'agradava la musica i va abandonar la carrera. Des del 1885 fins al 1889 sibelius va estudiar música al Conservatori de Hèlsinki, desprès va seguir estudiant a Berlín del 1889 a 1890 i per últim a Viena del 1890 al 1891.
 • Vida personal

  Vida personal
  Al llarg de la seva vida va tenir una esposa, Aino Järnefelt. Van viure a Järvenpää , van tindre sis fills : Eva, Ruth , Kirsti ( va morir jove) ,Katarine , Margaret i Heidi.
 • En saga

  En saga
  És un poema sinfònic, aquest poema va sorgir gracies al director Robert Kajanus que va animar a Sibelius a compondre una peça únicament orquestral. Ell no va especificar cap historia en ella , però va redactar al seu secretari el següent:
  En saga es la expressió de un estat de la ment. Vaig passar per una sèrie de experiències en el moment i en cap altre treball com aquest m'ha descobert a mi mateix per complet. És per aquesta raó que qualsevol explicació literària la trobo molt estranya.
 • Primers pasos profesionals

  Primers pasos profesionals
  Jean, va anar estudiant partitures operístiques de Wagner i assistir al festival de Bayreuth on va tenir l'ocasió d'escoltar Parsifal, una obra que li va causar un gran impacta.
  Les seves primeres obres amb mes impacta fou , Kullervo (1892), i ,En Saga (1893) .
  En la foto es pot veure un home, es Kullervo, aquesta es una obra que expressa les parts de la vida de Kullervo, té 5 parts.
 • Finlandia

  Finlandia
  La peça dura aproximadament 7 minuts, en quasi tota la peça hi ha un simbolisme de opressió i la lluita del poble fines i finalitza amb un himne de esperança.
  Al 1941 Veikko Antero Koskenniemi va escriure la lletra, per formar la tal i com avui dia la coneixem, Finlandia no te un himne oficial. Peró Maame (un altre peça) es més popular, Finlandia a proposat varies vegades que la peça de Sibelius sigui l'himne nacional.
 • Simfonia num.8

  Simfonia num.8
  Va ser l'últim projecte de Sibelius, va estar treballant en ell intermitent-ment i mai la va publicar. És desconeix fins a quin punt esta completada, després de la seva mort l'any 1957 es va fer publica la noticia de que la Vuitena simfonia havia estat destruïda una dècada abans i es va pensar que l'obra havia desaparegut per sempre.