1200px david oath of the horatii 1784

Eix cronològic finals del s.XVIII fins 1850

 • ROBINSON CRUSOE

  ROBINSON CRUSOE
  Robinson Crusoe és una de les obres més famoses del cèlebre escriptor anglès Daniel Defoe, publicada el 1719 i considerada la primera novel·la anglesa.
 • LOS VIAJES DE GULLIVER

  LOS VIAJES DE GULLIVER
  Els viatges de Gulliver és una sàtira en prosa de l'escriptor i clergue irlandès Jonathan Swift, en la qual es burla del subgènere literari dels "relats de viatges" de la societat europea del seu temps i fins i tot de la naturalesa humana.
 • LA MAQUINA DE VAPOR

  LA MAQUINA DE VAPOR
  La màquina de vapor de James Watt, també coneguda com la màquina de vapor de Boulton i Watt, va ser la primera màquina de vapor pràctica, convertint-se en una de les forces impulsores de la Revolució Industrial. James Watt va desenvolupar el disseny esporàdicament entre 1763 i 1775, amb el suport de Matthew Boulton.
 • LA MORT DE SOCRATES

  LA MORT DE SOCRATES
  La mort de Sòcrates és una pintura de 1787 realitzada per l'artista francès Jacques-Louis David. L'obra representa l'escena de la mort del filòsof grec Sòcrates, condemnat a morir bevent cicuta per haver expressat les seves idees en contra de la creença en els déus ancestrals i corrompre els joves atenesos.
 • LA REVOLUCIÓ FRANCESA

  LA REVOLUCIÓ FRANCESA
  La Revolució francesa va ser un conflicte social i polític, amb diversos períodes de violència, que va convulsionar França i, per extensió de les seves implicacions, a altres nacions d'Europa que enfrontaven partidaris i opositors del sistema conegut com el Antic Règim.
 • PANTEÓ DE PARÍS

  PANTEÓ DE PARÍS
  El Panteó de París és un monument d'estil neoclàssic situat al V districte de París. Erigit al cor del Barri Llatí, a la muntanya Santa Genoveva, és al centre de la plaça del Panteó i envoltat per l'ajuntament del V districte, l'Henri-IV, l'església Saint Étienne du Mont, la biblioteca de Santa Genoveva, la Universitat de París I i la Universitat de París II.
 • WOLFANG AMADEUS MOZART

  WOLFANG AMADEUS MOZART
  Al Neoclassicisme va crear la FLAUTA MAGICA.
 • EROS I PSIQUE

  EROS I PSIQUE
  L'amor de Psique o El petó, és un grup escultòric de marbre blanc realitzat a finals del segle XVIII per l'artista italià Antonio Canova.Representa la interpretació socràtica de l'impuls d'Eros la funció dinamitzada d'unir cos i ànima servint-se d'estímuls sensorials i intel·lectuals que exalcen la passió amorosa.
 • MAJA

  MAJA
  La maja desnuda és una de les més cèlebres obres de Francisco de Goya. El quadre és una obra d'encàrrec pintada abans del 1800, en un període que estaria entre el 1790 i el 1800, data de la primera referència documentada d'aquesta obra.
 • JÀSON AMB EL VELLÓ D'OR

  JÀSON AMB EL VELLÓ D'OR
  Jason amb el velló d'or és una escultura de Bertel Thorvaldsen. Una versió d'argila de mida natural creada el 1803 es considera la primera gran obra de l'artista.
 • ACADEMICISME

  ACADEMICISME
  Estil d'art que busca la necessitat d'ajustarse a unes normes establertes per les academies, va ser un tret fonamental del Neoclassicisme.
 • ANTONIO CANOVA

  ANTONIO CANOVA
  Antonio Canova (Possagno, 1 de novembre de 1757-Venècia, 13 d'octubre de 1822) va ser un escultor i pintor italià del neoclassicisme.
  El seu estil va estar inspirat en gran mesura en l'art de l'Antiga Grècia i les seves obres van ser comparades pels seus contemporanis amb la millor producció de l'antiguitat; va ser considerat el millor escultor europeu des de Bernini.
 • LUDWIG VAN BEETHOVEN

  LUDWIG VAN BEETHOVEN
  Al Neoclassicisme va escriure LA NOVENA SINFONIA i la sinfonia heroica.
 • FRANCISCO DE GOYA

  FRANCISCO DE GOYA
  Francisco José de Goya i Lucientes (Fuendetodos, 30 de març de 1746-Bordeos, 16 d'abril de 1828) va ser un pintor i gravador espanyol. La seva obra inclou la pintura de cavallet i mural, el gravat i el dibuix. El seu estil va evolucionar des del rococó, passant pel neoclassicisme, fins al preromanticisme, sempre interpretats d'una forma personal i original.
 • ESGLESIA DE LA MADELEINE

  ESGLESIA DE LA MADELEINE
  L'església de la Madeleine és una església situada a la Place de la Madeleine al districte VIII de París, França, que constitueix un exemple perfecte de l'estil neoclàssic amb el seu pòrtic octàstic.
 • REVOLUCIÓ OBRERA DE PARÍS

  REVOLUCIÓ OBRERA DE PARÍS
  Revolució o revolucions de 1848, Primavera dels Pobles o Any de les Revolucions són denominacions historiogràfiques de l'onada revolucionària que va acabar amb l'Europa de la Restauració (el predomini de l'absolutisme al continent europeu des del Congrés de Viena de 1814-1815).