Wc26fk7ecwdscplqt8i9zv aanwtbs6y904od3xcnkm

Invents

By Oriol F
 • Tranvia

  Tranvia
  El 14 de novembre de 1832 el primer tramvia del món, batejat com John Mason pel llavors president de la Companyia de Ferrocarril, va començar a operar a la ciutat de Nova York.
 • Dinamo

  Dinamo
  La dinamo va ser inventada l'any 1832 pel francès Hippolyte Pixii basant-se en uns estudis i aplicacions del físic britànic Michael Faraday. La primera dinamo consisteix en un gran amb un imant giratori que es movia al voltant d'una maneta.
 • Bicicleta

  Bicicleta
  És a l'any 1839, quan apareix la primera bicicleta amb pedals i s'atribueix a l'escocès Kirkpatrick Macmillan. Aquesta màquina ja tenia dues rodes, tenia un manillar, pedals i una transmissió mecànica que permetia el moviment, per tant, ja era una bicicleta.
 • Telegrafo

  Telegrafo
  El 1844 Samuel Morse inventava el telègraf, el qual va fer possible la transmissió de missatges encriptats a llarga distància, per a això utilitzava una sèrie de senyals coneguts com el codi Morse. Es pot dir que va ser el primer pas del que coneixem ara com els sms o els correus electrònics.
 • Motor de explosio

  Motor de explosio
  Element indispensable per a la fabricació de l'automòbil i altres mitjans de transport i/o maquinàries. En primer lloc hem de comentar que la gasolina va ser descoberta el 1857 quan es va generar la destil·lació del petroli. Després d'això trobarem el primer motor de combustió interna (el qual va funcionar a base de la crema de gas) el 1860. Però el veritable motor de gasolina va ser creat el 1876 per Nikolaus August Otto, el qual seria utilitzat més endavant per Karl Benz als seus automòbils.
 • metro

  metro
  El primer metre del món va ser el subterrani de Londres (anomenat Metropolitan Railway), inaugurat el 1863 amb sis quilòmetres de longitud.​ En anys successius es va anar estenent, de manera que el 1884 formava un anell d'aproximadament vint quilòmetres.
 • Submarino

  Submarino
  El primer submarí amb motor de combustió va ser l'Ictini II, propulsat per vapor i peròxid, construït a Barcelona el 1864 per Narcís Monturiol i botat el 2 d'octubre del 1864 a la Barceloneta.
 • Dinamita

  Dinamita
  La dinamita va ser inventada per Alfred Nobel el 1866 i patentada el 1867. La seva feina a l'explotació dels camps petroliers de Bakú (Azerbaidjan) va fer guanyar una gran fortuna al seu creador, la qual s'empra en la concessió del Premi Nobel.
 • Telefono

  Telefono
  Va ser patentat per Alexander Graham Bell el 1875 encara que sabem des de fa poc temps que en realitat la invenció d'aquesta forma de comunicació va venir de la imaginació d'Antonio Meucci, el qual el 1854 creava un aparell per comunicar la seva oficina, que estava en un baix, amb el dormitori que es trobava en una segona planta. Però per falta de diners per patentar-ho va ser avançat per Bell.
 • Bombilla

  Bombilla
  Podem dir que l'arribada de la llum elèctrica a la nostra societat va ser una cosa molt impactant per al moment, pensem que fins aquell any, a la nit les persones s'il·luminaven a base de llums d'oli (les quals il·luminaven força poc). El 1880 Thomas Alva Edison, advertia a la Societat Química de Newcastle la creació de la bombeta amb filament de carboni.
 • Coche

  Coche
  Entre el 1885-1888 trobarem un dels principals invents de la història per al transport de persones. Karl Benz el 1885 construiria el seu primer cotxe, mentre que el 1888 ja el produïa de cara al públic.
 • Gramofono

  Gramofono
  El término gramófono deriva de «Gramophone» que fue la primera marca que registró este revolucionario aparato de sonido. Fue patentado en 1888 por el alemán Emile Berliner basándose en el principio de la modulación horizontal.
 • Pneumatic

  Pneumatic
  El 1888, el veterinari i inventor escocès, John Boyd Dunlop, va desenvolupar el primer pneumàtic amb càmera d'aire per al tricicle que el seu fill de nou anys usava per anar a l'escola pels carrers sots de Belfast. ... Va desenvolupar la idea i va patentar el pneumàtic amb càmera el 7 de desembre de 1889.
 • Avion

  Avion
  Es pot dir que el primer avió a transportar una persona va ser l'ideat per Clement Ader el 1890, el qual va fer volar la seva màquina durant 50 metres. Encara que en realitat el primer vol impulsat amb el seu motor, va ser el realitzat pels germans Wright el 1903, en el qual van recórrer 36,5 metres.
 • Primer motor diesel

  Primer motor diesel
  El motor diésel fue inventado en 1894 por el ingeniero alemán Rudolf Diesel, empleado de la firma MAN, que por aquellos años ya estaba en la producción de motores y vehículos de carga de rango pesado.
 • Rajos x

  Rajos x
  El 8 de novembre de 1895 el físic alemany Wilhelm Conrad Roentgen va descobrir els raigs X mentre realitzava experiments amb tubs de buit i un generador elèctric.
 • Cinematografo

  Cinematografo
  El cinematògraf va ser patentat el 13 de febrer de 1895. Aquest mateix any, els Lumière van rodar la seva primera pel·lícula, La sortie des ouvriers des usines Lumière à Lió Monplaisir (Sortida dels obrers de la fàbrica Lumière a Lió Monplaisir)
 • Aspirina

  Aspirina
  El 10 d'octubre del 1897, Félix Hoffmann informava del procediment seguit per a l'obtenció de l'anomenat àcid acetilsalicílic. Aquesta podria ser la data que marca el naixement del «remei miraculós». El fàrmac més conegut i segurament el més utilitzat al món sencer
 • Radio

  Radio
  És molt difícil trobar l'any de creació d'aquest invent, ja que van ser moltes les causes que van fer possible la seva aparició. Però si hem de posar una data, aquesta seriosa 1901, que va ser el moment pel qual Guillermo Marconi va aconseguir enviar un senyal a l'altra riba de l'Atlàntic. Aquesta prova va ser patentada per Tesla, per fer-ho amb diners.
 • Zepeli

  Zepeli
  El proper 18 de setembre es compleix l'aniversari d'una fita al món del transport i l'aviació. En aquesta data de l'any 1928, el dirigible alemany Graf Zeppelin LZ 127 feia el seu primer vol davant de l'atenta mirada de diferents personalitats i curiosos.