India

Timeline created by claudiajimenez2008
In History
 • Period: to

  Índia

  L'Índia,oficialment la República de l'Índia.És el setè país més gran del món en superfície, i el més poblat. El creixement de l'Índia és molt alt, i es preveu que el 2030 sigui la primera potència mundial (superant als Estats Units d'Amèrica i la Xina), i uns dels països més rics del món.
 • Period: to

  Toponímia

  El nom de l'Índia es deriva del riu Indus, que al seu torn deriva de la paraula del persa antic Hindu, del sànscrit Sindhu, la denominació local històrica del riu .Els grecs antics anomenaren els indis com a indoi (Ινδοί), el poble de l'Indus.La constitució de l'Índia, així com l'ús col·loquial en diverses llengües, reconeixen la denominació Bharat com a nom oficial amb el mateix estatus.
 • Period: to

  Història

  Les evidències més antigues de vida humana a l'Índia són les pintures de Bhimbetka a Madhya Pradesh. Els primers assentaments humans hi aparegueren fa més de 9.000 anys i, a poc a poc, s'hi desenvolupà la civilització de la vall de l'Indus,que data del 3300 aC a l'oest de l'Índia.
 • Period: to

  Geografia física

  L'Índia ocupa la porció més gran del subcontinent indi, el qual al seu torn, es troba sobre la placa tectònica índia, una placa menor de la placa indoaustraliana. Els processos geològics de l'Índia fa setanta-cinc milions d'anys, quan el subcontinent indi, aleshores part del supercontinent de Gondwana, començà a desplaçar-se —en un procés que trigà cinquanta milions d'anys. Per l'oceà fins a produir una col·lisió amb la placa eurasiàtica i una subducció per sota d'aquesta.
 • Period: to

  Biodiversitat

  L'Índia és un país megadivers, un terme emprat per a 17 països que presenten una alta diversitat biològica i contenen moltes espècies exclusivament nadiues o endèmiques. Índia és un hàbitat per al 8,6% de totes les espècies de mamífers, el 13,7% de les espècies d’ocells, el 7,9% de les espècies de rèptils, el 6% d’espècies d’amfibis, el 12,2% d’espècies de peixos i el 6,0% de totes les espècies de plantes amb flors.En total un terç de les espècies de plantes índies són endèmiques.
 • Period: to

  Estructura de govern

  La constitució de l'Índia és la més gran del mon; entrà en vigor el 26 de gener de 1950.El preàmbul de la constitució definix l'Índia com a república sobirana, socialista, secular i democràtica.L'Índia és la democràcia més gran de la història. El president de l'Índia és el cap d'Estat oficial, electe pels membres d'un col·legi electoral per un mandat de cinc anys.
 • Period: to

  Relacions exteriors

  Des de la seva independència l'any 1947, l'Índia ha mantingut relacions cordials amb la majoria de les nacions. Va tenir un paper destacat la dècada de 1950, quan es va mostrar a favor de la independència de les colònies europees a Àfrica i Àsia.[42] L'Índia va estar involucrada en dues intervencions militars breus en dos països veïns: la Força de manteniment de pau d'India a Sri Lanka i en l'Operació Cactus a les Maldives.
 • Period: to

  Economia

  Durant la major part de la seua història com a Estat independent, l'Índia s'adherí a les polítiques socialistes que incloïen el control governamental estricte de la participació del sector privat, del comerç internacional i de la inversió estrangera directa. Tanmateix, des de 1991, l'Índia ha obert a poc a poc els seus mercats per mitjà de diverses reformes econòmiques liberals i ha reduït la influència del govern en el comerç internacional i la inversió.
 • Period: to

  Demografia

  Amb una població estimada de 1.430 milions de persones, l'Índia és el país més poblat del món. Al voltant del 40% dels indis resideixen en àrees rurals, tot i que en dècades recents la immigració a les ciutats més grans ha produït un creixement notable en la població urbana. Les àrees metropolitanes més grans de l'Índia són Bombai, Delhi, Calcuta, Madras, Bangalore, Hyderabad i Ahmedabad.
 • Period: to

  Religió

  A prop de 800 milions d'indis (81%) són hindús. Altres grups religiosos són l'islam (13,4%), el cristianisme (0,5,%), el sikhisme (2,5%), el budisme (2,5%), el jainisme, el judaisme, el zoroastrisme, el bahaisme i altres.