Historie

 • kampen om israel

  King David Hotel indskrev sig i verdenshistorien, da syv mælkejunger fyldt med sprængstof eksploderede i kælderen den 22. juli, 1946. Jødiske attentatmænd stod bag angrebet, der var rettet mod det britiske overherredømme.
 • kold krig blev glohed i korea

  Menneskehedens fremtid stod på spil i Korea. USA, Sovjet og Kina frygtede alle at tabe kampen om verdensherredømmet på slagmarken. Koreakrigen kostede to millioner civile livet og var en hårsbred fra at ende i den ultimative katastrofe – 3. verdenskrig og global atomkrig.
 • Kennedy frygtede mafia-hævn

  Robert Kennedy frygtede, at mafiaen ville kaste syre i hans børns øjne. Det afslører Kennedys enke, Ethel, i en ny dokumentarfilm.
  Robert Kennedy, der var USA's justitsminister fra 1961-64, ledte en hård kamp mod USA's organiserede kriminalitet og fik bl.a. deporteret mafia-bossen Carlos Marcello til Guatemala.
  Ifølge den nu 83-årige Ethel blev Robert bange for hævnangreb, da en kendt amerikansk journalist blev blind efter et syreangreb. Overfaldet skete angiveligt, fordi journalisten havde kr
 • På randen af en atomkrig

  Nerverne er på højkant under Cubakrisen i 1962. Officerer i USA og Sovjet ønsker hver især en hård linje og presser politikerne hen mod en konfrontation. Den 27. oktober står verden på randen af ragnarok, da amerikanske destroyere bomber en sovjetisk ubåd. Nede i dybet gør den pressede ubådskaptajn klar til at slå igen med atomvåben. Næstkommanderende Arkhipov forsøger at stoppe ham.
 • Israel ville ikke have svage jøder

  “Det er blevet foreslået i koordinationsudvalget at informere den polske regering om, at vi ønsker at påbegynde sortering i aliyah (immigrationen, red.), fordi vi ikke længere kan acceptere syge og handikappede”, skrev Meir i et brev til Israels polske ambassadør.
  Brevet, der er stemplet “tophemmeligt”, er for nylig blevet fundet af historikeren Szymon Rudnicki fra Warszawas universitet. Han har i en årrække forsket i de polsk-israelske relationer og er overrasket over Meirs brev:
  “Det er et m