Història de la grabació del so

Timeline created by marpalou
In Music
 • Fonoautògraf

  Fonoautògraf
  Al 1875 Leon Scott va crear el fonoautògraf, el primer invent que va poguer captar el so, va ser a través d'una bossina i la vibració, l'unic inconvenient va ser que era sobre paper i només es podia reproduir un sol cop.
 • Fonògraf

  Fonògraf
  Al 1877 Thomas Edison va crear el fonògraf, aquest, grabava el so amb una agulla amb l'allargada d'un cilindre (fent cercles) 'TINFOIL' per reproduir-se anava del revés generan vibracions.
  Utilitzaven això per conservar els discursos polítics pel judici.
 • Gramòfon

  Gramòfon
  Al 1887 Emile Berliner va tenir una idea que va ser grabar música per reproduir-la tots els cops que facin falta. Van crear el gramòfon, era el mateix que el fonògraf l'unic que aquest grabava el so sobre un disc. Podien ser fabricats en sèrie i escoltar-ho amb freqüència.
 • Disc de vinilo

  Disc de vinilo
  Amb el començament de l'electricitat i la tecnología es van començar a comercialitzar molts toca discos, es van fer més complets, amb plats giratoris, amb el braç fonocaptor i també amb la càpsula. El disc de vinilo va ser creat amb materials més resistents.
 • Cassette

  Cassette
  Al 1963 la marca Philips va trobar una altre manera de reproduir el so, 'EL CASSETTE' , una cinta magrética i carrets que feia que de manera que un cop s'havia acabat la cançó tornava a tocar si ho recargulaves. Tenia un funcionament i una forma diferent. Més tard es van crear més cassettes amb moltes altres marques.
 • Walkman

  Walkman
  Al 1979 la marca Sony va treure aquest invent que es va crear a la Xina, per els japonesos. Funcionava amb piles i el podies transportar amb els teus auriculars.
 • CD's

  CD's
  Al 1982 van tornar una mena de discos, els CD's , un format més pràctic amb més emagatzematge etc... Aquest es llegia amb el làser i la grabació era digital a diferència dels altres. Al cap d'uns anys van sortir altres coses relacionades amb els CD's.
 • MP3

  MP3
  Al 1995 Karlheinz Brandenburg va crear l'MP3 el qual era un format digital que es podia compartir i no ocupava lloc. Altres marques van fer més venuts aquest sistema. De diferents pàgines d'internet es podia baixar música per aquest reproductor.
 • LLEI SOPA

  LLEI SOPA
  Al 2011 Lamar Smith va presentar la llei sopa, es va panalitzar el tràfic de contigut musical a internet. Després d'això ja tothom va començar a descarregar la música en el seu dispositiu tàctil.