Història de les matemàtiques

Timeline created by Elenamf
 • 1,900 BCE

  Introducció

  Abans en el passat no hi havia tants coneixements sobre les matemàtiques. Tot era molt menys complicat i molt més senzill. A mesura que anava passant el temps es necessitava saber noves coses i així hi va haver molta més gent involucrada i interessada sobre aquest aspecte.
 • 1,000 BCE

  Les matemàtiques dels maies

  Els maies usaven els sistema d'enumeració vigesimal i van ser els que van anyadir al zero un simbol, es a dir, que es podia utilitzar per als problemes o càlculs.
 • Period:
  20,000 BCE
  to
  35,000 BCE

  La prehistòria

  A temps de la prehistòria ja s'usaven les mates. Els números només arrivavaven fins al dos, i quan ja s'hi passaven d'aquest nombre recurrien a la paraula "molts".
 • Period:
  3,000 BCE
  to
  2,600 BCE

  Les matemàtiques del la India

  Es quan es va incluir el número zero per a marcar que hi faltava algún atre. Els indis van ser els primers en usar el sistema "decimal". S'utilitzava per a donar a vore les raons i per a això utilitzaven glaons o figures amb tres dimensions.
 • Period:
  1,830 BCE
  to
  1,531 BCE

  L'edat antiga

  En aquesta etapa hi havia més coneixements que en la anterior. Aquests coneixements els van desenvolupar la gent dels pobles de Mesopotàmia. S'anomenaven les matemàtiques babilóniques.
 • Period:
  -624 BCE
  to
  -546 BCE

  Les matemàtiques gregues

  S'anomenaven helenístiques, eren més refinades i en general destacaven perquè eren més de deduïr amb l'ús del raonament i la lógica.