Història de la filosofia

 • 624 BCE

  Tales de Milet

  Tales de Milet
  Va ser un filòsof grec. Nascut a la ciutat jònica de Milet. Els seus principals interessos eren les matemàtiques, l'astronomia i la política, i se'l considera el fundador de la filosofia occidental. Va crear l'anomenada escola de Milet.
 • Period: 624 BCE to 475

  Filosofia antiga

  La filosofia antiga va desde el segle VI abans a.c fins el començament de l'edat mediaval. Les persones d'aquell temps creien que el món existia des de sempre i els déus eren immortals i els homes formaven part d'ell.
 • 569 BCE

  Pitàgores

  Pitàgores
  Va ser un filòsof i matemàtic grec considerat el primer matemàtic pur. Contribuent de manera significativa en l'avanç de les matemàtiques . Es el fundador de l'Escola pitagòrica, una societat que, si bé era de naturalesa predominantment religiosa, s'interessava també en medicina, cosmologia, filosofia, ètica i política, entre altres disciplines. El pitagorisme Fórmula principis que van influir tant en Plató com en Aristòtil.
 • 470 BCE

  Sócrates

  Sócrates
  Va ser un filòsof clàssic grec considerat com un dels més grans, tant de la filosofia occidental com de la universal. Va ser mestre de Plató, qui va tenir a Aristòtil com a deixeble, sent aquests tres els representants fonamentals de la filosofia de l'Antiga Grècia. altres.
 • Period: 476 to 1492

  Filosofia mediaval

  S'estén des de el segle V fins el segle XV.
  La filosofia medieval és la filosofia que es va desenvolupar a Europa i Orient Mitjà durant l'Edat Mitjana.
 • 503

  Agustí de Hipona

  Agustí de Hipona
  Autor que va dedicar gran part de la seva vida a escriure sobre filosofia i teología, sent Confesiones y La ciudad de Dios algunes de les seves obres més destacats.
 • 1070

  Avempace

  Avempace
  Va ser un Filòsof andalusí nascut a Saragossa l'any 1070 i mort a Fes a l'any 1138, interessat també en la medicina, la poesia, la física la filosofia, la música i l'astronomia.
 • 1126

  Averroes

  Averroes
  Va ser un filòsof y metge andalusí musulmà, professor de filosofia y lleis islàmiques, matemàtiques, astronomia y medicina.
 • Period: 1500 to

  Filosofia moderna

  L'edat Moderna transcorreix de l'any 1500 fins al 1789.
  La filosofía moderna es la filosofía que es va desarollar en el mon occidental. El període de la filosofía moderna no correspon exactamente amb l' Edat Moderna. Va sorgir també la filosofía renaixentista.
 • 1564

  Galileu Galilei

  Galileu Galilei
  Galileu Galilei va neixer al 1564 -1642. Va ser un astrònom, enginyer, i físic italià, filòsof relacionat estretament amb la revolució científica.
 • John Locke

  John Locke
  Filòsof anglès. Locke va sostenir "un principi fonamental: que els coneixements i les idees procedeixen de el món dels sentits" (Marx). Locke és un materialista ja que reconeix l'existència objectiva de les coses i considera que les nostres idees i representacions són el resultat de l'acció d'aquestes coses sobre els nostres òrgans sensorials.
 • Voltaire

  Voltaire
  Conegut com el "filòsof ateu" ja que intenta basar la creença en Déu a través de la raó, en lloc de per mitjà de la revelació, la fe o la tradició com fan la religions. Voltaire no creia en la intervenció divina en els assumptes humans: la tasca de l'home és prendre el seu destí en les seves mans i millorar la seva condició mitjançant la ciència i la tècnica.
 • Period: to

  Filosofia contemporània

  La filosofia contemporània és el període actual de la història de la filosofia. Per extensió, es diu també amb aquest nom a la filosofia produïda per filòsofs que encara estan vius.
 • Karl Marx

  Karl Marx
  Era un filòsof, crític amb tota la filosofia, purament especulativa, teòrica i desvinculada de la realitat. Mai va pretendre elaborar un sistema de filosofia teòrica per descriure la realitat sinó per transformar-la. La seva filosofia és pràctica.
 • Jean-Paul Sartre

  Jean-Paul Sartre
  Filòsof i escriptor francès. És un representant de l'anomenat existencialisme "ateu". Les concepcions de Sartre s'han format sota la influència de Husserl i Heidegger. També hi ha un cert nexe entre la seva filosofia i la doctrina de Kierkegaard; així mateix alguna cosa va influir sobre Sartre el mètode de la psicoanàlisi de Freud.
 • Mario Bunge

  Mario Bunge
  Un dels filòsofs vius més importants, nascut a Buenos Aires el 1919, ha aconseguit multitud de reconeixements internacionals, entre ells el Príncep d'Astúries. El seu pensament es defineix pel realisme ja que està convençut que les coses són de veritat.