Historia

 • 100,000 BCE

  ELS PRIMERS HUMANS

  ELS PRIMERS HUMANS
  És en aquella edat quan van aparéixer i evolucionar els primers humans. Aquest és el procés:-Van començar a posar-se recta-Les mans s'començaran a estirar-El seu cervell va començar a créixer-Va aparèixer l'enguantga.
 • Period: 100,000 BCE to 10,000 BCE

  PALEOLÍTIC

  Aquesta etapa va començar a l'any 100.000 fins a l'any 10.000
 • 90,000 BCE

  COM VIVIEN

  COM VIVIEN
  Vivien a l'aire lliure, feien cabanes amb palla que recol·lectaven i pell que s'acaben de la caça, solien vivia al costat del riu.
 • 80,000 BCE

  SCOCIETAT

  SCOCIETAT
  Els homes eren caçadors d'animals salvatges, eren nòmades i vivien del que la natura oferia. Solen ser tribus o clans.
 • 80,000 BCE

  ART

  ART
  Va ser l'Homo sapiens que va començar a crear l'ART, els va fer en coves on pintaven el que feien al dia, pintaven com els havia anat en la caça o quan feien alguna cerimònia, quan feien un eternament. Solien pintar amb les mans.En l'Art estava:
  -L'Art Rupestre: Feien pintures d'animals grans, la representació solia ser molt gran, i no sortien les figures humanes.
  -Art Mobiliari: Feien una figura que es deia Venus paleolítiques els utilitzaven els homes per atreure el gènere contrari
 • 70,000 BCE

  CREENCIES RELIGIOSES

  CREENCIES RELIGIOSES
  L'Home de Neandertal va ser qui va fer el primer enterrament. Se solien fer cerimònies rituals per acomiadar als seus familiars morts. No sol feien RITUAL per enterraments també feien Rituals per tenir bona caça, perquè ploga o no ploga... Pensaven que si feien alguna cosa bona per la natura, la natura els recompensaria.
 • 50,000 BCE

  FOC

  FOC
  Els HOMOS ERECTUS van descobrir el foc i els NEANDERTAL van descobrir com fer foc. El FOC els servia per a escalfar-se, cuinar la carn, per il·luminar-se, per espantar els animals salvatges.
 • 30,000 BCE

  EINES

  EINES
  En el PALEOLÍTIC feien servir les eines per defensar-se dels animals salvatges. Les feien amb pedres, pals palla i amb els nervis que sacaven dels animals. Aquests són unes de les eines que feien servir:
  -Destrals
  -Punxós
  -Agulles
  -Rascadors
  -Arpons.
 • Period: 10,000 BCE to 5000 BCE

  NEOLOÍTIC

  Aquesta època comença a l'any 10.000 fins al 5.000 aC.Els homínids comencen a fer altres activitats i comencen a quedar-se en un lloc en concret.
 • 9098 BCE

  COM VIVIEN

  COM VIVIEN
  Van passar de ser tribus a començar a fer els seus primers poblats, vivien al costat del riu i llacs per viure, començaven a fer cases amb palla o de fusta.
 • 9000 BCE

  SCOCIETAT

  SCOCIETAT
  Solien ser agricultors, ramaders, domestiquen animals, s'especialitzen en el treball domèstic (cistelleria, ceràmica, teixit.), i apareix el comerç.
 • 9000 BCE

  CRENCIES RELIGIOSES

  CRENCIES RELIGIOSES
  Encara fan enterrament i els enterraven amb els seus objectes personals i els ficaven amb urnes que feien amb ceràmica.
  -Terra mare: L'utilitzaven per al clima i per atreure el sexe contrari
 • 9000 BCE

  ART RUPESTRE

  ART RUPESTRE
  ESTIL LLEVANTÍ: Encara fan pintures, que sortien la figura humana normal o de forma esquemàtica, solien sortir escenes de caça i de balls que feien, i els empassaven a pintar amb més colors.(Moros,Morellas)
  ART RUPESTRE:Nomes sortien figures de animals en gran.
 • Period: 5000 BCE to 3500 BCE

  EDAD DELS METALLS

  A aquesta edat descobreixen els meta'ls i comencen a utilitzar-lo per construir objectes i apareixen grans abans tecnològics: roda, vela i arada.
 • 4899 BCE

  ETAPES

  1.-Edat Courer:En aquella etapa va apareixe el metall i el van començar a utilitzar molt. 2.-Edat Bronze:El van conseguir amb una varrella de coure i esany
  3.-Edat de ferro:Aquí començen a crear una mijora del metall i el fan emés dur,i canvien les armes de pedra a de metalls.
 • 4300 BCE

  ACTIVITAS

  ACTIVITAS
  Van començar a fer objectes amb ferro dur i van a començar a donar.le forma al ferro,i van a comença ampliar les seves armes.
 • 4300 BCE

  COM VIVIEN

  COM VIVIEN
  Va apareixer nous oficis:artesant,comrçanrs.El comerç es va estendere per tot el mon.Va comença a ver la pobresa i la riquesa i va ugmentar la poblacio fen se ciutats.
 • 4000 BCE

  MEGALITS

  MEGALITS
  Es va començar a fer una costum de alçar pedras es feia per funèraries,es col.locaben com si fosin tumés. MENHIR: Eren pedres grans que es col.locaven en forma vertical. Dolmen:son pedres en vertical i una en horitzontal a la part superioir, i solien enterar familes . CROMLEC:son MENHIR de forma de arc,es solien enterrar a persones molt importants de aquella epoca.