Grècia: Aristòtil

 • 384 BCE

  Naixement

  Va néixer a Estagira (actual Stavros), Macedònia, a l’any 1 de la Olimpiada XCIX, cap l’any 386/385 o 384 a.C.
 • 367 BCE

  Vida d'Aristòtil

  Durant la seva vida va desarrollar nombrosos camps que van transcendir en la filosofia, fent també la biologia, la matemàtica, fisica, metafisica, etica, politica, estética entre altres. Sent considerat una de les ments més brillants de la història de la humanitat clàssica.
 • 367 BCE

  Començament dels estudis

  És enviat a Atenes per estudiar a l’acadèmia de Plató, es converteix en discípul de Plató i així mateix l'amistat entre ambdós és imperible.
 • Period: 367 BCE to 322 BCE

  Publicacións

  Aristòtil és al costat d’altres com Socrates, Platon o Kant, un dels pensadors més sobresaltants que ha existit en la història. Al llarg de la seva vida va escriure més de 200 obres de les quals només hem pogut recuperar 31.
 • Period: 367 BCE to 322 BCE

  Política

  1) La política en 8 llibres
  2) La constitució d’Atenes
 • Period: 367 BCE to 322 BCE

  Física

  1) La física en 8 llibres
  2) A Prop del cel en 4 llibres, dedicat a l’estudi del moviment local en l’univers
  3) Sobre la generació i corrupció, on els dos llibres tracten de definir i explicar aquests processos naturals
  4) Meteorologia, compost de 4 llibres i l’objecte fonamental són els fenòmens atmosfèrics. Tot i que el 4rt llibre s’ocupi dels metalls
 • Period: 367 BCE to 322 BCE

  Metafísica i Filosofia primera

  En aquest apartat s’inclou una sola obra, la metafísica que en la seva forma actual es composa en 14 llibres.
 • Period: 367 BCE to 322 BCE

  Deixebles

  Poc abans de morir, el que dels seus deixebles consideraven més digne de succeir en la direcció de l’escola, va contestar dient: el vi de Lesbos i el de Rodes son excel·lents els dos; però el primer és més agradable. Va voler donar entendre a,b això que Eudem de Rodes i Teofrast de Lesbos eren els més dignes.
 • Period: 367 BCE to 322 BCE

  Biologia

  1) A prop de l’ànima, 3 llibres que tracten de lo viu en general, del
  2) fenomen de la vida i que contenen la formulació aristotèlica definitiva del tema de l’ànima
  3) Història dels animals, en 10 llibres
  5) A prop de les parts dels animals, que consta de 4 llibres, el primer dels quals ofereix una introducció general a la biología
  6) A prop de la locomoció dels animals
  7) A prop del moviment dels animals
  8) A prop de la generació dels animals
 • Period: 367 BCE to 322 BCE

  Teoria de l'Art

  1) La Retòrica, consta de 3 llibres de gran influència històrica. Mostra el pensament aristotèlic on sintonitza que la Retòrica és un art sobre un objecte en concret
  2) La Poètica elabora una investigació sobre l’art. En les seves característiques d’on no profunditza el concepte de la bellesa
 • Period: 367 BCE to 322 BCE

  Lògica

  En una de les que més va destacar, sens dubte, va ser la lògica, matèria de la que es va considerar el pare i fundador
  En el camp de la lògica destaca, entre altres coses, per al seus anomenats sil·logismes. Un sil·logisme son dos premises que, per ser com son, provoquen una conclusió diferent. → Tots els homes son mortals.
  → Juan és un home
  → Juan és mortal
 • Period: 367 BCE to 322 BCE

  La Política segons Aristòtil

  Aristòtil considera al ser humà com un “animal polític” que déu exercir i exercir la seva veu dintre de la comunitat. Per Aristòtil la política descendeix de la ètica. Aristòtil distingeix entre 6 tipus d’organització política.
  → Monarquia, aristocràcia, república, democracia, tirania, oligàrquics i demagògia
 • 348 BCE

  Deixeble de Plató

  Als 17 anys Aristòtil va anar a estudiar a Atenes, tres anys després comença a seguir ensenyances de Plató.
 • 348 BCE

  Lesbos

  En l’any 348 va tornar a Atarnes, va fer amistat amb el tirà Hermies, amb una filla de la qual es va casar. Tres anys després Hermies va ser assassinat, i Aristòtil es va refugiar a l’illa de Lesbos.
 • 343 BCE

  Preceptor d'Alexandre Magne

  Va ser contractar per Filipo II de Macedònia per fer-se càrrec de l’educació del seu fill Alexandre el Gran on l’ajuda per pensar com un grec per lluitar com un bàrbar.
 • 335 BCE

  Mort de Plató

  Després de la mort de Plató, quan Aristòtil contava aproximadament amb 38 anys, exerceix com mestre d’Alexandre Magne i a l’any 335, Aristòtil funda la seva pròpia escola en Atenas, nomenada El Liceu.
  Aristòtil va lograr reunir en el Liceu una gran biblioteca, mapes,i una variada col·lecció d’objectes per les seves leccions d’història natural.
 • 334 BCE

  Fundació del Liceu

  Després de la mort de Filipo, en companyia de Teofrasto, va fundar el Liceu que durant anys va competir amb l’acadèmia de Plató dirigida per Jenócrates de Calcedonia.
 • 322 BCE

  Mort

  El filòsof es va veure obligat a marxar d’Atenes per escapar d’una acusació d’impietat, es va marxar a Calcis, terra de la seva mare, en Eubea (Grècia), on va morir a finals de l’any següent, als 62 anys d’edat.