Granados

Timeline created by 1819vegaja
In Music
 • Naixement

  Va nèixer un 27 de juliol a 1867
 • Començament dels estudis

  marxa a París per estudiar piano
 • Torna a Barcelona

  Torna a Barcelona per a començar a compondre.
 • Danses espanyoles, per a piano a 4 mans

  Les Dotze danses espanyoles, 37 per a piano són una sèrie de dotze peces pianístiques compostes pel compositor Enric Granados. De forma incorrecta se les ha etiquetat en algunes publicacions com a confondre el nombre de la dansa andalusa No denominada de forma homònima "Andalusa" amb l'opus es desconeixia les Dates exactes de composició de cadascuna d'elles, si bé es creu que van ser escrites entre 1892 i 1900. el propi compositor va declarar que la majoria són de 1883 quan CONTAB 16 anys.
 • Opera Maria del Carmen

  Maria de l'Carmen és una òpera en tres actes amb música d'Enric Granados i llibret en espanyol de José Feliu i Codina basada en la seva obra homònima de 1896. Es va estrenar el 12 de novembre de 1898 a Madrid. Va ser el primer èxit operístic de Granados i tot i que està molt oblidada avui dia, està considerada la seva millor òpera.
 • Groyesca

  Goyescas, subtitulada Els macos enamorats, és una suite per a piano d'Enric Granados, composta en 1911 i considerada l'obra mestra de compositor. El seu nom fa referència a l'obra de pintor Francisco de Goya, de qui Granados era un gran admirador. No obstant això, no existeix una correspondència exacta entre cadascuna de les peces i un quadre de pintor en particular; més aviat l'obra tracta de descriure una atmosfera, i no de fer una descripció musical d'unes escenes concretes.
 • Groyesca opera

  Goyescas és una òpera en un acte i 3 quadres, composta per Enric Granados l'any 1915, amb llibret en espanyol de Fernando Periquet amb melodies preses de la seva suite per a piano de l'any 1911, anomenada de forma homònima Goyescas. Es va inspirar en cartrons per a tapissos de Goya. Posteriorment es va produir la seva adaptació a cinema.
 • Mort

  Tornava el compositor català aquest 24 març 1916 des de Nova York, després d'haver passat per Londres. Anava a bord de l'transbordador anglès Sussex que cobria el trajecte entre la localitat britànica de Folkestone i la francesa de Dieppe. Una ruta més llarga i segura que l'habitual Calais-Dover. Però va resultar fatal. Després de poc més d'hora i mitja de trajecte, un submarí alemany va torpedinar el Sussex a l'confondre en ple dia amb un minador.