Giacomopuccini

Giacomo Puccini

 • Naixement

  Naixement
  Va neixer al 22 de desembre de 1858, Lucca, Itàlia
 • Desisió de dedicar-se al teatre musical

  Desisió de dedicar-se al teatre musical
  La llegenda diu que la decisió de dedicar-se al teatre musical li va venir després d'assistir el 1876 a una representació d'Aida, de Giuseppe Verdi a Pisa, on havia arribat a lloms d'una mula.
 • La Missa de Glòria, la seva família amb la música religiosa.

  La Missa de Glòria, la seva família amb la música religiosa.
  Aquell mateix any, a l'edat de 21 anys, va compondre la Missa, que marca la culminació de la llarga relació de la seva família amb la música religiosa. Encara que Puccini la va anomenar correctament la Messa, una Missa, se la coneix popularment com la Missa de Glòria.
 • Inscriure's al Conservatori de Milà

  Inscriure's al Conservatori de Milà
  El 1880, amb l'ajuda d'un parent i una beca, va aconseguir inscriure's al Conservatori de Milà per estudiar composició amb Antonio Bazzini i Amilcare Ponchielli.
 • Primera ópera, Le Villi

  Primera ópera, Le Villi
  És la primera òpera composta per Puccini. Es va estrenar a Milà, al Teatre dal Verme, el 31 de maig de 1884, amb Rosina Caponetti i Antonio d'Andrade com a intèrprets, sota la direcció d'Arturo Panizza.
 • Segona ópera composta pel Lucca, Edgar

  Segona ópera composta pel Lucca, Edgar
  Edgar és una òpera en tres actes de Giacomo Puccini. És la segona òpera composta pel mestre de Lucca. Estrenada el 21 d'abril de 1889 en el Teatre La Scala de Milán, que li va costar cinc anys de treball, no va tenir molt èxit i en els decennis posteriors van patir successives modificacions radicals sense arribar a entrar en el "repertori".
 • Primer triunfo, Manon Lescaut

  Primer triunfo, Manon Lescaut
  La primera representació de Manon Lescaut va tenir lloc al Teatre Regio de Torino el 1893. Es tracta de la tercera òpera de Puccini i el seu primer gran èxit.
 • Greument ferit en un accident de cotxe

  Greument ferit en un accident de cotxe
  A partir del 1904, van començar els anys més difícils de la vida de Puccini. Aquell any, el músic, apassionat dels automòbils, va resultar greument ferit en un accident de cotxe i va haver de seguir una llarga i penosa convalescència.
 • Puccini i Elvira es van casar

  Puccini i Elvira es van casar
  Puccini va començar una relació amb Elvira Bonturi (1860-1930), però estava casada amb el farmacèutic de Lucca, Narcís Gemignani. Al final el 1904, van poder casar-se Puccini i Elvira.
 • El Tríptico

  El Tríptico
  Puccini va fer l'anomenat Il Trittico, tres òperes d'un acte, estrenades alhora a Nova York, el 1918. Les tres obres presenten característiques contrastades: tràgica i verista Il tabarro, elegíaca i lírica Suor Angelica i còmic Gianni Schicchi.
  De les tres, l'última es va tornar popular ràpidament, mentre que Il tabarro, inicialment jutjada inferior, guanyaria amb el temps el favor ple de la crítica. Suor Angelica era, però, la preferida de l'autor
 • Mort

  Mort
  Mort Giacomo Puccini, compositor italià d'òpera, famós per les seves notables obres
 • La última ópera

  La última ópera
  L'última òpera, Turandot, va quedar inconclusa, ja que Puccini morir el 29 de novembre de 1924, va ser completada per Franco Alfonso i estrenada el 25 d'abril de 1926 en La Scala de Milán.