FRANCISCO DE GOYA

 • NAIXEMENT

  Francisco de goya va naixer a Fuendetodos, provincia de Saragossa el 30 de març de 1746.
 • Period: to

  FRANCISCO DE GOYA

 • Francisco Josehp de Goya

  Goya podia relacionar-se fàcilment amb les distintes classes socials; la família del seu pare estava a cavall entre la gent de poble i la burgesia. El seu avi patern va ser notari, amb la categoria social que això implicava, però, el seu besavi –mestre d'obres–, i el seu pare –daurador–, no van tenir dret al distintiu Don.
 • Francisco Josehp de Goya

  com les carreres de la familia de goya no tenia triunf, con no tenien prou de diners es va fer pintor...
 • Quita sol

  Quita sol
  Procedència Col·lecció Real. Entregat a la Real Fàbrica de Tapissos de Santa Bárbara, Madrid, el 12 d'agost de 1777. Transferit entre 1856-1857 al Palau Reial de Madrid (soterranis de l'ofici de tapisseria) . Va ingressar en el Museu del Prado el 15 de febrer de 1870, per reals ordes de 18.1.1870 i 8.2.1870.
 • Quita sol

  Quita sol
  Cartó per a tapís el motiu principal del qual és una elegant jove, a la que un bonic protegix del sol amb una ombrel·la o para-sol. Va poder tindre com a model una obra del pintor francés Jean Ranc, Vertumno i Pomona, ara en el Musée Fabre, de Montpeller, encara que Goya va transformar l'assumpte mitològic en una escena de la vida moderna.
 • Quita sol

  Quita sol
  La vista en perspectiva de baix dalt, i el seu format, indiquen que estava destinat a decorar una sobrefinestra. El tapís resultant d'este cartó penjava en el menjador dels prínceps d'Astúries (el futur Carles IV i la seua esposa María Luisa de Parma) Al Palau d'El Pardo a Madrid.
 • Quita sol

  Quita sol
  La sèrie de què forma part es componia de deu tapissos d'assumptes "campestres" (tots conservats en el Museu del Prado, P00768-P00777) , sent la seua composició ja en estos anys d'invenció del mateix Goya, com consta en els documents relatius a l'encàrrec. Avís: A causa de l'inici de la reordenació de la col·lecció del Museu, en funció del nou espai doní.
 • La pradera de San Isidre

  La pradera de San Isidre
  La praderia de Sant Isidre (1788) és una de les obres més comentades i valorades de Francisco de Goya.Es tracta d'un esbós pintat per a una sèrie de cartons per a tapissos destinats a la decoració del dormitori de les infantes del Palau d'El Pardo.
 • La pradera de San Isidre

  La pradera de San Isidre
  Amb la mort de Carles III el projecte va quedar inacabat, i el quadro, que mesuraria set metres i mig de longitud, va quedar en este deliciós apunt. El quadret va passar a propietat dels ducs d'Osuna fins a 1896, any en què va ser adquirit pel Museu del Prado.
 • El son de la raó produïx monstruos

  El son de la raó produïx monstruos
  és un gravat de la sèrie Els Capritxos del pintor espanyol Francisco de Goya. Està numerat amb el número 43 en la sèrie de 80 estampes. Es va publicar en 1799.
 • El colós

  El colós
  El colós (1808-1812) , també denominat El gegant, El pànic i La tormenta,1 és un quadro tradicionalment atribuït a Francisco de Goya en el que un gegant de grandària colossal es dreça després d'unes muntanyes
 • La carga dels Mamelucs

  La carga dels Mamelucs
  És un oli sobre llenç que Francisco de Goya va pintar l'any 1814, junt amb "Los afusellaments de la Moncloa", una vegada conclosa la Guerra de la Independència espanyola, segons apunts presos durant eixos mateixos anys o relats de què ho van presenciar (pareix provat que Goya no va assistir a l'alçament popular) .
 • La carrega dels mamelucs

  La carrega dels mamelucs
  La guerra va suposar una gran commoció per a un il·lustrat com el pintor, que l'abomina, i va deixar empremta en la seua obra tant gràcies a estos dos quadros de gran format (268 cm.por 347 cm. mesura este) , com a través de la sèrie de gravats dels "Desastres de la guerra
 • Saturn devorant un fill

  Saturn devorant un fill
  1820 - 1823
  Quinta del Sord, Madrid, donada per Goya abans de partir per a Bordeus en 1823 al seu nét Marià. Venuda per este a Javier Goya, en 1833, encara que va retornar a la propietat de Marià en 1854. En 1859, la possessió va ser venuda a Segon Abellars. En 1863 adquirida per Louis Rodolphe Coumont.
 • Saturn devoranr un fill

  Saturn devoranr un fill
  Comprada en 1873 pel baró Frédéric Emile d´Erlanger, que va encarregar l'immediat trasllat de les pintures murals a llenç. En 1878, en l'exposició Universal de París, per a la seua possible venda. En 1881 d'Erlanger les va cedir a l'Estat espanyol, que les va destinar al Museu del Prado, on es van exposar des de 1889.
 • Muerte de Goya