Manuel de Falla y Matheu

Timeline created by hugo vega contreras
In Music
 • Manuel de Falla y Matheu

  va neixer un 23 de novembre de 1876
 • Infantesa a Cadis

  Infantesa a Cadis
  Falla va nàixer en el si d'una família benestant dedicada al negoci de consignataris de naus, que llavors vivien els últims anys de la seva esplendor econòmica, previs a l'enfonsament de les últimes restes de l'imperi colonial espanyol, que els arrossegaria a la decadència.
 • Els anys d'estudi

  Els anys d'estudi
  Tot i que Falla ja havia fet alguns viatges a Sevilla i Madrid amb la seva família, cosa que li va proporcionar el contacte amb representacions musicals, és l'any 1898 quan la família al complet, a causa de problemes econòmics, es trasllada a viure a Madrid.
 • La vida breve

  La vida breve
  L'any 1904, l'Acadèmia de Belles Arts de Madrid va convocar un concurs per la composició d'una òpera espanyola. L'estrena de l'obra guanyadora no estava assegurada però, en les bases, l'Acadèmia prometia que havia «de procurar que les obres premiades siguin executades públicament, amb la deguda brillantor en un teatre de Madrid
 • París

  París
  Falla va arribar a París l'any 1907, encoratjat per una promesa d'una gira de concerts que un empresari de tercera fila li havia fet a Espanya.
 • Maduresa

  Falla va sortir de París amb l'esclat de la Primera Guerra Mundial. En arribar a Madrid, com a testimoni del dolor que li va causar l'enfrontament bèl·lic, va posar música a un fluix poema de Gregorio Martínez Sierra, Oración de las madres que tienen a sus hijos en brazos.