Evolució historica dret laboral

Timeline created by cafriflar
In History
 • 476

  Edat antiga

  En aquesta época de l'historia els treballador no hi tenien dret a res, només treballaven per un superior com els esclaus que hi eren. No tenen cap dret i esta sota l'odre del seu amo i aquest tenia dret a la vida i mort de l'esclau, tot el que l'esclau adquiria s'aniria cap al amo i no pot fer cap adquisició. Va cabar al 476 amb la caiguda de l'imperi romà.
 • 1492

  Edat mitjana

  En aquesta época els senyors feudals tenien que tenir cura amb els seus terrenys i per això va manar als seus nobles a governar algunes terres. Els nobles li donaven terras als campesins per que ho traballesin, aquests veneficis era per noble. Aquesta etapa va acabar al 1492 amb el descobriment de America per part de cristobal colon.
 • Period:
  1492
  to

  Edat moderna

  En aquesta época es van comencar a revolucionar els treballadors i va apareixer el primer contracte de treball. Els que manaven eren els empresaris i els que feien la feina eren els obrers.
 • Period: to

  Primer contracte laboral

  El poder politic va comencar a perdre poder o concedeix als treballadors el dret d'associar-se i a formar corporacions sense risc a ser encarcelats.
 • Period: to

  Lliberalisme i comunisme

  Amb l'inici de la revolució francesa desapareixen les antigas lleis de treball, deixant pas a un aire de lliberalisme i comunisme. Per el 1940 es crea un manifest comunista del dret del treball que es l'antecedent oficial del que aviu dia coneixem com el dret laboral modern.