442a8822 520d 4687 b239 0fd2249d3371

Evolució històrica del treball

By adaa.m
 • 4000 BCE

  Antiguitat

  Antiguitat
  Els treballadors eren els esclaus. Perteneixien al seu amo i les condicions de treball eren establertes per aquest.
 • 476

  Edat Mitjana

  Edat Mitjana
  Els treballadors passen a ser serfs d’un senyor feudal amo de les terres, que serà el que dicte les normes de com ha de ser prestat el treball.
 • Revolució Industrial

  Revolució Industrial
  Es comencen a crear fàbriques en moltes ciutats i els serfs començen a abandonar el camp i a dirigir-se a les ciutats per a treballar a canvi d’un salari. En aquest cas qui marca les normes laborals és l’empresari. Aquesta Revolució Industrial ocasionarà numerosos problemes socials: vivendes insalubres, problemes de salut, treball infantil i explotació laboral.
 • Llei prohibició del treball a menors de 10 anys

  Llei prohibició del treball a menors de 10 anys
 • Moviments obrers, Sindicat UGT

  Moviments obrers, Sindicat UGT
  Els problemes socials vinguts de la Revolució Industrial donaran lloc a què els treballadors prenguen conciència de classe i començen a organitzar-se creant els primers sindicats. El sindicat més antic que trobem en l’actualitat en Espanya és el sindicat UGT (Unió General de Treballadors), creat a 1888 per treballadors per a defendre els seus drets. Començen a organitzar-se les primeres huelgues, manifestacions i enfrontaments. Aquestes accions donaran lloc a que haja d’intervindre l’estat.
 • Llei jornada de 8 hores

  Llei jornada de 8 hores
  Després de 44 dies de huelga, el 1919 el govern aprova la jornada laboral de 8 hores diàries.
 • Llei segur obligatori d’accidents de treball

  Llei segur obligatori d’accidents de treball
  En 1932 es crea el segur obligatori d’accidents de treball, apareguent d’aquesta manera el que denominem dret laboral o dret del treball.