LINIA DEL TEMPS

 • work songs

  work songs
  Una work song es una cançó que es canta quan estàs treballant. Solen ser cançons rítmiques. El motiu de cantar aquestes cançons es per reduir el avorriment del treball. La lletra d'aquestes cançons solen ser improvisades.
 • ORIGENS DEL JAZZ

  ORIGENS DEL JAZZ
  El jazz es un gènere musical que va aparèixer al final del segle XIX a Americà. Va tenir una gran influencia a la musica culta i a la popular. El jazz sorgeix de la fusió de la cultura Africana i la Europea
 • ragtime

  ragtime
  El ragtime es un estil musical de ball desenvolupat als Estats Units, però es procedent d'Europa. Es principalment un gènere pianístic i amb molt poca o sense lletra. Aquest estil esta vinculat a la cultura afroamericana
 • blues

  blues
  El blues es un gènere musical basat en unes determinades notes (notes blues), utilitza un patró repetitiu de dotze compassos. Aquest estil musical es originari de les comunitats afroamericanes dels Estats Units.
 • gospel

  gospel
  El gospel també denominat musica evangèlica es un estil musical d'origen religiós als Estats Units entre la població afroamericana. Aquest estil musical es cantava a les esglésies, feien cors entre la gent negra que anava a les esglésies.
 • bebop

  bebop
  El bebop es un estil musical caracteritzat per tenir tempos ràpids i la improvisació basada en l'estructura harmònica i no en la melodia. Aquest estil musical va reduir el nombre de persones d'una banda i es va començar a utilitzar la bateria i el baix elèctric.
 • Otis Reddding

  Otis Reddding
  Otis Redding era un compositor, cantant, guitarrista i pianista de soul. Es considerat com un dels musics mes importants de la historia de la musica soul, per la forta influencia que va exercir sobre aquest gènere.
 • rhythm & blues

  rhythm & blues
  El rhythm & blues es un terme musical producte del màrqueting introduït als Estats Units. Aquest estil musical va ser definit com una barreja entre el jazz, el gospel i el blues.
 • soul

  soul
  El soul es un estil musical que neix durant el temps de lluita pels drets civils que prové de la fusió del gospel amb el rhythm and blues. Aquest gènere musical utilitza generalment la guitarra, el baix elèctric, la bateria i la veu.