Hominids

Evolució d'homínids

 • Homo Neanderthalensis

  Homo Neanderthalensis
  Va apareixer fa 4 milions d'anys i es va extinguir fa un milió, és a dir, que va sobreviure al voltant de tres milions d'anys. Només es localitzaven a zones a prop de la vora del riu a Àfrica. La seva capacitat craenal era d'entre 300 i 500 cm cúbics, tenien una mandíbula molt grosa i una musculatura bastant forta.
 • Homo Habilis

  Homo Habilis
  Va existir fa uns 2,5 milions d'anys però van desaparèixer al voltant d'1,5 milions d'anys enrere, és a dir, que van tenir lloc a la Terra un milió d'anys distribuits pel continent africà. Caminaven corvats ja que no feia molt que van començar a ser bipedes i tenienuna capacitat craenal de 650-800 cm cúbics. Encara no coneixien el funcionament del foc però van començar a desenvolupar i utilitzar noves eines.
 • Homo Erectus

  Homo Erectus
  Van existir fa 1,8 milions d'anys i van desaparèixer fa 70.000 anys els quals es distribuien per Àfrica, Asia, Europa i per l'illa de Java (Indonesia). El seu crani va evolucionar fins a arribar entre els 800 i 1000 cm cúbics cosa que va provocar que tinguessin una comunicació verbal, desenvolupar i fabricar eines i controlar el foc.
 • Homo Antecessor

  Homo Antecessor
  Es sap que van exixtir fa un milió d'anys i es movien per Europa però no s'ha averiguat la seva data de desaparició. Eren bípedes i el seu crani va augmentar poc, fins a una capcitat de 1000 cm cúbics per això no van evolucionar molt intel·lectualment parlant i practicaven les mateixes accions que l'homo erectus.
 • Homo neandertal

  Homo neandertal
  Van existir fa aproximadament entre 230.000 i 40.000 anys i es van extinguir al 28.000 abans de crist. Aquests ja vivien a Europa i Asia. Eren més alts i robusts que els homo sapiens amb una capaçitat craneal bastant elevada. Confeccionaven eines, obtenien foc i enterraven als difunts.
 • Homo sapiens

  Homo sapiens
  Els homo sapiens van apareixer fa 200.000 anys enrere fins a avui en dia, és a dir, que nosaltres som homo sapiens. Van començar a habitar a África i a Europa fins a extrend-re's per tota la superficie terrestre. Vam començar tenint una capacitat craenal de 1.200 cm cúbics, per tant, vam començar a viure en societat i a evolucionar fins a avui en dia.