Etapes de la història

 • 50 BCE

  Prehistòria

  Prehistòria
  La Prehistòria és l'època que va des de l'aparició dels primers éssers humans fins a la invenció de l'escriptura. Divisió de la Prehistòria: 2.500.000 anys a.C. fins a 3.500 anys a.C
 • 10 BCE

  Paleolitic

  Paleolitic
  El paleolític és la primera etapa de la prehistòria i la més llarga. S’estén des de l’aparició dels primers éssers humans, fa uns cinc milions d’anys, fins a la invenció de l’agricultura i la ramaderia, fa uns 10.000 anys.
 • 10 BCE

  Neolític

  Neolític
  Fa uns 10.000 anys, a l’Orient Mitjà, els éssers humans van aprendre a conrear plantes i a domesticar animals, i, com a conseqüència d’això, la seva manera de viure es va transformar, i va caure l'imperi roma.
 • 7 BCE

  Edats dels metalls

  Edats dels metalls
  Fa uns 7.000 anys, els éssers humans van començar a fabricar objectes de metall. Primer es va utilitzar el coure; després el bronze, un aliatge d’estany i coure més resistent, i més tard es va fer servir el ferro, un metall encara més dur. L’ús dels metalls va permetre elaborar tota mena d’estris: armes, eines, adornaments...
 • 3 BCE

  Edat antiga

  Edat antiga
  El fet històric important que marca el pas de la prehistòria a l'Edat Antiga
  és el descobriment de l'escriptura. Aquesta etapa de la història acaba amb
  la caiguda de l'imperi romà (any 476).
 • AD 1

  Edat Moderna

  Edat Moderna
  L'Edat moderna és el període que abasta des del final de l'Edat Mitjana fins a l'inici de l'Edat Contemporània. Abasta aproximadament uns tres segles i mitjans: des de meitat del segle XV fins a finals de segle XVIII. Aquest període de la història tindrà gran importància per a la formació d'el món actual.
 • AD 1

  Edat conteporanea

  Edat conteporanea
  S'anomena Edat Contemporània a el període històric comprès entre la Revolució francesa (1789) i l'actualitat. És una època caracteritzada per les revolucions i per les grans transformacions artístiques, demogràfiques, socials, polítiques, tecnològiques i econòmiques.