Etapes de la història

 • 120,000 BCE

  Aparició dels primers humans

  Aparició dels primers humans
  Fa uns 6,5 milions d’anys, els primers
  éssers bípedes amb forma humanoide,
  els primers homínids apareixen a les
  praderies de l’Àfrica Central. Fins fa
  poc només es coneixien fòssils a l’est
  d’aquest continent;
 • Period: 120,000 BCE to 10,000 BCE

  paleolític

  El paleolític és una etapa de la prehistòria dels humans caracteritzada per l'ús d'instruments de pedra tallada, encara que també s'utilitzaven altres matèries primeres orgàniques per construir diversos estris: os, banya, fusta, cuir, fibres vegetals, etc.
 • Period: 120,000 BCE to 2500 BCE

  Prehistoria

  La prehistòria és l'època que va des de l'aparició dels primers éssers humans fins a la invenció de l'escriptura. Divisió de la Prehistòria: 2.500.000 anys aC. Fins a 3.500 anys
 • 10,000 BCE

  Descoberta de l'Agricultura

  Descoberta de l'Agricultura
  La història de l'agricultura és el desenvolupament per la humanitat d'aquesta activitat econòmica. Espelta, un conreu antic.
  El descobriment durant el neolític de la possibilitat de conrear plantes es considera com una revolució en la història de la humanitat.
 • Period: 10,000 BCE to 4000 BCE

  Neolitic

  El neolític és un període de la prehistòria. En aquest període va tenir lloc innovacions d'una gran transcendència, on els éssers humans van descobrir l'agricultura i la ramaderia, i es van convertir als sedentaris, un procés conegut com la revolució neolítica.
 • 4000 BCE

  Descoberta dels metalls

  Descoberta dels metalls
  En el 4000 es va descobrir els metalls i despers van poder millorar les llances les armes, etc
 • Period: 4000 BCE to 2500 BCE

  Edat del Metalls

  L'edat dels metalls és una de les tres grans etapes en les quals tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria Eurasiàtica que ocupa un període molt ampli en la història caracteritzat pel desenvolupament de les societats humanes de la metal·lúrgia.
 • 2500 BCE

  Descoberta de l'escriptura

  Descoberta de l'escriptura
  La història de l'escriptura estudia el desenvolupament de llenguatges d'expressió per mitjà de lletres o altres marques. La història de com han anat evolucionant els sistemes de representació gràfica de llengües en diferents civilitzacions, o sistemes d'escriptura, pot incloure també els de protoescriptura, sistemes que usen símbols antics o ideogrames. Una de les formes d'escriptura més antiga és la cuneïforme.
 • Period: 2500 BCE to 473

  Edat antiga

  L'Edat Antiga va començar amb la invenció de l'escriptura, cap a l'any 3000 aC aproximadament. A partir d'aquest moment, doncs, els historiadors també disposaran de textos escrits per conèixer com es vivia en el passat. A l'edat Antiga anaven a conquistar altres territoris i imperis fins i tot grans estats.
 • Period: 2500 BCE to

  Història

  Ara sabem més de la història gràcies a la escriptura com els dinosaures
 • 1 BCE

  Naixement de Crist

  Naixement de Crist
  La Nativitat de Jesús, per als cristians Nativitat de Nostre Senyor Jesucrist o simplement La Nativitat, es refereix al fet del naixement de Jesús de Natzaret, la figura central del cristianisme i és considerat el Fill de Déu pels cristians. Aquest fet va ser documentat pels evangelis i en diversos textos apòcrifs i és un exemple del naixement miraculós present a moltes mitologies. Al Nou Testament
 • 473

  Caiguda de Roma

  Caiguda de Roma
  La caiguda de l'Imperi Romà d'Occident és el procés de decadència que va portar a la fragmentació de l' Imperi Romà d'Occident l'any 476 i la seva posterior dissolució el 480. Ròmul Augústul, sovint considerat erròniament l'últim emperador romà d'Occident, fou deposat el 476 pel capitost germànic Odoacre.
 • Period: 476 to 1492

  Edat Mitjana

  L'Edat Mitjana va començar en el moment de la desaparició de l'últim d'aquests grans imperis, Roma, l'any 476 dC És un període en què els grans Imperis van deixar pas a regnes més petits, on les ciutats van perdre gran part d'importància es van dividir en dos grups els que pagaven i els que no
 • 1492

  Descoberta d'Amèrica

  Descoberta d'Amèrica
  El 25 de setembre de 1493, Colom tornà a salpar amb disset vaixells (5 naus i 12 caravel·les), amb mil cinc-cents homes, direcció a les Índies des del port de Cadis acompanyat per l'aragonès fra Bernat Boïl a qui el papa, valencià de Xàtiva, Alexandre VI havia donat a través de les seues butlles tots els poders
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  L'Edat Moderna és el període d'expansió del món conegut pels occidentals, i comença amb la descoberta d'Amèrica el 1492. també continuava dividida en dos grups igual que l'edat antiga
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  La Revolució Francesa es considera el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat. En acabar el segle xvii
 • Period: to

  Edat contemporània

  L'Edat Contemporània és el període actual de la història, i es considera que va començar el 1789 amb la Revolució Francesa, que va intentar trencar amb la societat de privilegiats que venia de l'època medieval. Més endavant, durant el segle 10/XX, les dues guerres mundials van donar pas a la societat tecnològica que coneixem avui en dia.