D152d3 770c5a39e5184684bd4caa7e8b3fae18

LÍNIA DEL TEMPS D'HISTÒRIA

 • Period: 11,000 BCE to 8000 BCE

  PALEOLÌTIC

  El paleolític és una etapa de la prehistòria que va començar al (2.500.000 aC fins al 8.000 aC). Els humans que habitaven eren caçadors i recol·lector. Normalment, vivien en coves i dins d'aquestes coves hi pintaven animals per representar el seu dia a dia i el que havien caçat. Aquesta etapa va acabar quan van descobrir l'agricultura.
 • Period: 11,000 BCE to 3500 BCE

  PREHISTÒRIA

  La prehistòria és el va començar quan el primer ximpanzé va fer el procés de l'hominització. Després d'això ja va començar la prehistòria que es divideix en tres etapes el Paleolític comença (2.500.000 aC fins a 8.000 aC) el Neolític comença (8.000 aC fins a 5.000 aC) l'Edat dels Metalls comença (5.000 aC fins a 3.500 aC) En els quals van anar evolucionen.
 • 10,000 BCE

  L'ORIGEN DEL FOC

  L'ORIGEN DEL FOC
  El foc va sorgir un dia de pluja quan queien llamps del cel i impactaven sobre l'atmosfera terrestre i un d'aquests llamps va impactar sobre l'atmosfera terrestre hi va provocar un petit incendi, però al cap d'un temps els humans van aprendre a controlar el foc colpejant dues pedres.
 • 8000 BCE

  EL DESCUBRIMENT DE L'AGRICULTURA I LA RAMADERIA

  EL DESCUBRIMENT DE L'AGRICULTURA I LA RAMADERIA
  El descobriment de l'agricultura va ser gràcies al fet que els humans es van adonar que podien plantar les llavors dels fruits que es menjaven i generar més. El descobriment de la ramaderia va ser gràcies al fet que els humans es van adonar d'en comptes de mangar-se tot el que caçaven podien domesticar-los i poder extreure llana i llets de les ovelles.
 • Period: 8000 BCE to 5000 BCE

  NEOLÌTIC

  El neolític és la segona etapa de la prehistòria que va començar al (8.000 aC fins al 5.000 aC). Aquesta etapa va començar pel descobriment de l'agricultura i la ramaderia, amb aquestes dades podem deduir que en comptes de menjar-se els animals els domesticaven i després se'ls mangaven, i comença'n a plantar llavors. Els humans encara eren caçadors i recol·lectors. Ara ja no vivien en coves ara feien les seves cases amb tova i fusta. Aquesta etapa acaba pel descobriment del metall.
 • 7000 BCE

  DIFUSIÓ DELS HUMANS A EUROPA

  DIFUSIÓ DELS HUMANS A EUROPA
  La difusió dels humans a Europa. Els humans es va difundir/ expandin per què
 • 6000 BCE

  LES PINTURES RUPESTRES

  LES PINTURES RUPESTRES
  L'art rupestre és un art que se solia pintar a les parets de les coves o abrics. Per fer les pintures utilitzaven el color groc que l'exportaven del diòxid de ferro, el vermell que l'exportaven de la sang i el negre que l'exportaven del carbó. Aquestes pintures les feien per representar el seu dia a dia. Normalment, dibuixaven animals per simular el que havien caçat durant el dia.
 • 5000 BCE

  EL DOLMEN, EL MENHIR I EL CROMLEC

  EL DOLMEN, EL MENHIR I EL CROMLEC
  Monument megalític format per pedres o menhirs, adopten una forma circular similar a un mur voltant un terreny. Els feien servir per fer rituals i per enterrar als morts.
 • 5000 BCE

  DESCUBRIMENT DEL COURE

  DESCUBRIMENT DEL COURE
  L'edat del coure va ser la primera etapa de l'edat dels metalls. Va començar al (5.000 aC fins al 4.500 aC) . En aquella etapa van descobrir que era el coure i van començar a treballar-lo. Va acabar perquè es va descobrir el bronze.
 • Period: 5000 BCE to 3500 BCE

  EDAT DELS METALLS

  L'edat dels metalls és la tercera i l'última etapa de la prehistòria va començar al (5.000 aC fins al 3.500 aC). Aquesta etapa es divideix en 3 etapes la del bronze la del coure i la del ferro. Aquesta etapa comença gràcies al fet que descobreixen els metalls i després comencen a treballar amb ells i començar a elaborar noves eines com l'arada, l'adob natural, la roda i la vela marítima. Aquesta etapa acaba quan els humans descobreixen l'escriptura
 • 4500 BCE

  L'EDAT DEL BRONZE

  L'EDAT DEL BRONZE
  L'edat del bronze va ser la segona etapa de l'edat dels metalls. El bronze se'n va descobrir al (4.500 aC fins al 4.000 aC). Quan el van descobrir va començar a treballar-lo. Va acabar perquè van descobrir el ferro.
 • 4000 BCE

  L'EDAT DEL FERRO

  L'EDAT DEL FERRO
  L'edat del ferro va ser l'última etapa de l'edat dels metalls. Van descobrir-lo del (4.500 aC fins al 4.000 aC). Quan el van descobrir van començar a treballar-lo. Va acabar quan van descobrir l'escriptura.
 • Period: 3500 BCE to 476

  EDAT ANTIGA

 • 3499 BCE

  APARICIÓ DE LES CIUTATS ESTATS

  APARICIÓ DE LES CIUTATS ESTATS
  Els pobles de l'antiga Mesopotàmia van anar acumulant més poder gràcies a l'intercanvi comercial de productes agrícoles, ramaders i artesans i això va fer neixessin les primeres ciutats estat.
 • 3499 BCE

  APARICIÓ DE L'ESCRIPTURA

  APARICIÓ DE L'ESCRIPTURA
  La primera escriptura que es va crear va ser l'escriptura cuneïforme, el paper era un tros gran d'argila. Les úniques persones que sabien escribír es deien escribes.
 • 3477 BCE

  ELS PRIMERS IMPERIS

  ELS PRIMERS IMPERIS
  Els primers imperis que van aparèixer van ser (Summer) a l'any 4.000 a.C fins al 2.500 a.C, el segon que va aparèixer va ser (regne d'Akkad) a l'any 2.500 a.C fins al 2.100 a.C , el tercer va ser (imperi Babilònic) a l'any 2.100 a.C fins al 1.250 a.C, el quart va ser el (imperi Assiri) al 1.250 a.C fins al 612 a.C fins al 539 a.C i per últim el (imperi Persa) a l'any 539 a.C fins al 331 a.C.
 • 3000 BCE

  ZIGGURATS

  ZIGGURATS
  Els zigurats són com piràmides, solien tenir 3 o 4 pisos i a dalt del tot tenien un temple en el qual feien rituals i sacrificis, als temples només hi podien accedir els sacerdots i els reis / faraons, els zigurats tenia una escala gegant que et portava fins al temple.
 • 2630 BCE

  CREACIÓ DE LES PIRÀMIDES

  CREACIÓ DE LES PIRÀMIDES
  Les piramides les solien construir els esclaus.
  El material de construcció principal van ser la pedra calcària (escairada o sense tallar) i la tova. La fusta també sembla haver estat un material fonamental per a aconseguir construir els rodaments, palanques i diferents enginys que permetien moure les pedres.
 • 2527 BCE

  PIRÀMIDES DE GIZA

  PIRÀMIDES DE GIZA
  Les piràmides de Giza són les més antigues del món. Es tracta de construccions funeràries que es van edificar sota les ordres de faraons de diferents dinasties. Aquesta tríada de piràmides són les tombes dels faraons Kheops, Kefren i Micerinos, que pretenien aconseguir la immortalitat amb aquests impressionants monuments, i en certa manera ho van aconseguir.
 • 1800 BCE

  CODI D'HAMMURABI

  CODI D'HAMMURABI
  Hammurabi va ser el primer rei que va crear les primeres lleis de tota la història, Hammurabi va escriure 282 lleis tallades en una pedra de color negre i gegant, Hammurabi es va encarregar de posar següents pobles de l'antiga Babilònia: Kish, Dilbbat, Sippar, Borsippa i Gudua.
 • 960 BCE

  ELS DICS I ELS CANALS

  ELS DICS I ELS CANALS
  Els dics i canals van ser creats al 960 a.C . Els van crear per tal de controlar les crescudes del riu Nil i per emmagatzemar i distribuir l'aigua.
 • 779 BCE

  CALENDARI SOLAR

  CALENDARI SOLAR
  El calendari solar es va crear al 799 a.C .
  El calendari el mesuraven amb el règim de crescudes del riu Nil:
  La primera fase comença al juny i acaba al setembre. El Nil experimenta la seva major crescuda La segona fase comença a partir d'octubre fins al gener. Cabal normal i els camps estan coberts de llim (terra fèrtil/terra negra) per conrear. La tercera fase comença a partir de febrer fins al maig, el riu Nil segueix amb el seu cabal normal i quan els agricultors poden recollir la collita.
 • 237 BCE

  EL TEMPLE D'EDFÚ

  EL TEMPLE D'EDFÚ
  El temple d'Edfú va ser construir l'any 237 a.C, aquest temple es va dedicar al déu del Sol que va ser Ra.
 • Period: 474 to 1492

  EDAT MITJANA

 • Period: 1492 to

  EDAT MODERNA

 • Period: to

  EDAT CONTEMPORÀNIA

 • NILÒMETRE