Espanya des de finals del s XV fins al s. XVII

Timeline created by Teo Cavaller
In History
 • 1450

  Caça de bruixes

  Entre 1450 i 1750 hi va haver una gran caça de bruixes que va resultar en 60.000 executades (la majoria eren dones) sense proves a Europa.
 • 1469

  Primers Reis Catòlics

  Casament de Isabel de Castella i Ferran, són els futurs Reis Catòlics. Castella i la Corona d'Aragó (unió dinàstica) va passar a ser anomenada la monarquia hispànica, una gran potència europea.
 • 1469

  Castella, l'eix de la monarquia hispànica

  Castella és l'eix de la monarquia hispànica. Castella és més extens, poblat i pròsper que la corona d'Aragó. Aquesta desigualtat va incrementar amb el decobriment d'Amèrica l'any 1492.
 • 1478

  La santa Inquisició

  Creació del tribunal de la Santa Inquisició per part dels Reis Catòlics per denunciar, jutjar i condemar als falsos conversos jueus. Entre 1480 i 1530 van condemar a mort a més de 2000 conversos i durant el segle XVI van perseguir a protestants i moriscos. Van perseguir als llibres i autors contraris a les normes del concili de Trento, també perseguien l'homosexualitat, la bigàmia, les blasfèmies i la bruixeria.
 • 1492

  Unitat Religiosa

  L'objectiu dels Reis Catòlics és que tots els seus súbdits fossin catòlics. L'any 1492 van decretar l'expulsió dels jueus que no es convertissin al cristianisme.
 • 1496

  Reis Catòlics

  Joana, filla dels Reis Catòlics es casa amb Felip el Bell (de Borgonya i la corona austríaca). Van tenir un fill; Carles d'Hasburg.
 • 1502

  Unitat Religiosa 2

  Els Reis Catòlics fan el mateix; obliguen als moriscos a que es es bategin si no volen ser expulsats i la majoria es converteix.
 • 1502

  Política d'expansió territorial

  Els Reis Católics emprenen una política d'expansió territorial. els seus dominis augmenten però tenen conflictes militars amb França. Per aïllar França, signen aliances i fan que els seus fills es casin amb reis de estats europeus com Portugal, Àustria, Borgonya i Anglaterra.
 • 1515

  Monarquia

  Carles I va regnar del 1515 fins al 1556. Amb el va començar la dinastia dels Àustria. Fou un rei itinerant. El va succeir el seu fill Felip II.
 • 1517

  Reforma Prostestant

  Comença amb la publicació de les 95 tesis de Martí Luter. La gent fa una revolta per gran part d'europa per com l'Esglèsia menteix i s'aprofita de la gent. La monarquia hispànica no pot tolerar aquest moviment, després de convertir o expulsar els jueus o moriscos.
 • 1545

  Contrareforma

  La Contrareforma va ser el període de ressorgiment catòlic que començà amb el Concili de Trento (1545-1563) i acabà amb el final de la Guerra dels Trenta Anys. La Reforma i Contrareforma va donar lloc a moltes guerres de religió entre la gent normal creient contra gent de rang social alt com prínceps, el Papa, els Reis Catòlics, etc.
 • 1556

  Monarquia

  Felip II (va regnar:1556-1598) va heredar tots els territoris del seus pare menys Àustria i l'Imperi Romanogermànic. Els seus dominis van augmentar l'any 1580 amb el regne de Portugal i les seves colònies. Així la monarquia hispànica coneguda com lmperi Universal, es va estendre per tot el món.
 • Enemics del segle XVI

  El pes de Castella va anar creixent per els recursos americans que finançaven grans exèrcits. Els principals enemics de Carles i Felip en el segle XVI foren França, l'Imperi turc, Anglaterra i el món protestant que va ser la causa de la revolta a els Països Baixos contra Felip II que va donar lloc a la seva independència parcial.
 • Decadència de l'Estat

  Després d'una crisi econòmica i que el privat de Felip IV (1621-1665), el comte duc d'Olivares intentés posar fi a la decadència de l'Estat obligant a pagar més impostos va donar lloc a moltes revoltes (com Catalunya, Portugal, Andalusia, etc.). La monarquia no podia pagar als soldats i després de la participació en la guerra dels Trenta Anys va suposar la fi del domini hispànic a Europa.
 • Decadència de l'Estat

  Va iniciar una decadència econòmica, militar i política a l'Imperi Universal després del regnat de Felip III (1598-1621). A l'inici del segle XVII la monarquia està reduïda a Castella, Corona d'Aragó, Navarra i possessions ultramarines.
 • Fi de la dinastia dels Àustria

  Carles II (1665-1700) va morir sense un hereu i va significar la fi de la dinastia dels Àustria com a reis de la monarquia hispànica.
 • Period:
  1450
  to

  Espanya des de finals del s XV fins al s. XVII

  Principals fets històrics i canvis monàrquics que hi va haver a Espanya des de finals del s XV fins al s. XVII.