Embaràs per semanes

 • Period: to

  1ra semana

  És pràcticament impossible detectar amb exactitud quan ocorre la fecundació que dóna inici a l'embaràs. Per això, se sol prendre com a referència el dia en què va baixar l'última regla. Per tant, la segona setmana de gestació seria l'última setmana de menstruació.a segona setmana dóna pas a la selecció fol·licular, on un conjunt de fol·licles elegits començaran a créixer, tot i que, finalment, només serà un el seleccionat
 • Period: to

  2na semana

  Per tant, la segona setmana de gestació seria l'última setmana de menstruació.a segona setmana dóna pas a la selecció fol·licular, on un conjunt de fol·licles elegits començaran a créixer, tot i que, finalment, només serà un el seleccionat
 • Period: to

  3ra

  Més tard, a la tercera setmana de el procés, l'oòcit surt de l'fol·licle que el contenia i viatja per les trompes de Fal·lopi. Això és el que coneixem com ovulació. Aquí, serà fecundat per l'espermatozoide i continuarà el seu desenvolupament ara ja com a zigot i posteriorment, com embrión.el embrió prosseguirà el seu camí cap a l'úter, on s'implantarà aproximadament uns 7-9 dies després de l'ovulació. En aquest moment, l'embrió té entre 6 i 8 dies de desenvolupament.
 • Period: to

  4ta

  És possible que, a causa de l'augment d'aquesta hormona, la dona comenci a notar alguns símptomes en aquest primer mes, però de forma molt suau i pràcticament imperceptibles. No serà fins a l'absència de la propera menstruació quan sigui veritablement conscient de l'embaràs.
  després de la
  implantació, es produeix la gastrulació.
 • Period: to

  5na

  A la setmana 5 d'embaràs comença ja el segon mes de gestació i tant la mare com el nadó comencen a patir grans canvis. En aquesta etapa també es fan més evidents els símptomes d'embaràs en la dona, com les nàusees matinals o el cansament. A més, l'embrió augmenta la secreció de l'hormona beta-hCG, la qual cosa fa que el test d'embaràs doni un resultat positiu sense cap dubte.
 • Period: to

  6na

  Durant la setmana 6 d'embaràs, l'embrió implantat a l'úter comença a créixer de manera molt ràpida i tots els seus òrgans comencen a desenvolupar-se a partir d'estructures primitives. L'esdeveniment de el desenvolupament embrionari més important durant aquesta sisena setmana és la formació d'el cor primitiu, el qual comença a bategar i bombar la sang per tot el cos de l'fetus. El cos de la futura mare també continua patint grans canvis per adaptar-se a l'embaràs.
 • Period: to

  7na

  En la setena setmana d'embaràs, és possible que la dona ja comenci a notar l'augment de pes, a més d'altres símptomes característics. L'embrió segueix amb el seu desenvolupament de manera molt ràpida i pren la forma d'el futur nadó. Pot ser que en aquest temps ja comenci a moure, tot i que la mare encara no ho notarà. Durant aquesta setmana, és recomanable que la dona pensi en fer una visita al seu ginecòleg per fer la primera ecografia.
 • Period: to

  8na

  La vuitena setmana d'embaràs és una etapa de grans canvis: l'embrió segueix formant seus òrgans i, a més, la placenta adquireix la seva funcionalitat total per començar a alimentar-lo. D'altra banda, la dona pot notar que la seva panxa ha crescut una mica o sentir la roba ajustada amb 8 setmanes, encara que això no és evident en tots els casos.
 • Period: to

  9na

  A l'inici de l'tercer mes de gestació, l'embrió mesura uns 2,5-3 cm. És encara molt petit, però ja té un aspecte més humà que en el segon mes. La seva evolució a partir d'ara és molt ràpida: les cames i braços s'allarguen, apareixen les mans i els peus amb tots els dits formats, el cap va prenent forma amb l'aparició del nas i les orelles, etc. També es desenvolupen els ulls, els quals han migrat a la part frontal de la cara, i les parpelles, que romandran tancats fins més endavant.
 • Period: to

  10

  En aquesta setmana el fetus ja ha arribat als 3-4 cm i el seu pes és d'uns 5 grams. Aquest ràpid creixement fetal provoca l'expansió de l'úter. Un gran canvi que succeeix a la setmana 10 és que el fetus comença a moure: obre i tanca la boca, les mans i els peus. També mou les cames donant puntades,. Altres canvis són els següents: es formen la llengua i el paladar, apareixen els colzes i els genolls, al cervell creixen unes 250.000 neurones noves cada minut, es forma l'anus, etc.
 • Period: to

  11

  La mida de l'fetus amb onze setmanes és d'uns 4-5 cm i el seu pes de 7-8 g aproximadament.
  En aquests moments el fetus ja té formats òrgans molt importants, com fetge, ronyons i estómac. Per exemple, el fetus ja ha començat a generar els seus propis glòbuls vermells així com l'orina que s'expulsa i passa a formar part de el líquid amniòtic. El fetus home també comença a segregar l'hormona testosterona, la qual contribueix a la diferenciació sexual. D'altra banda es desenvolupa el diafragma, .
 • Period: to

  12

  El cap de l'fetus va adquirint forma arrodonida i la mida esperat. El coll està més estirat i les orelles se situen en la posició adequada a banda i banda de la cara. Les mesures de l'fetus en la dotzena setmana d'embaràs són d'uns 5-6 cm i el seu pes arriba als 8-14 g. D'altra banda, els òrgans i sistemes principals de l'fetus estan formats i en el seu lloc (estómac, fetge, pulmons, pàncrees i intestins). No obstant això, encara necessiten més especialització i desenvolupament.
 • Period: to

  13

  Con la décimotercera semana de embarazo, se inicia el cuarto mes de gestación y termina el primer trimestre. Esto significa que el bebé ha conseguido superar su primera etapa de desarrollo con éxito y ahora el riesgo de aborto es menor. La mujer ya habrá pasado también por su primer control del embarazo y habrá podido ver a su futuro hijo en una ecografía. Además, su vientre habrá aumentado notablemente en el último mes y, con 13 semanas, el embarazo ya será notable a la vista.
 • Period: to

  14

  A la setmana 14 de gestació, la dona se sent molt més relaxada i feliç, ja que els símptomes molestos de el principi de l'embaràs desapareixen i el risc d'avortament espontani disminueix considerablement. El fetus de 14 setmanes ja ha adquirit una aparença més humana i els futurs pares podran veure el seu rostre i totes les parts de el cos en una ecografia. A més, en aquesta setmana s'inicia el segon trimestre de gestació.
 • Period: to

  15

  La setmana 15 d'embaràs sol ser una setmana tranquil·la per a la futura mare. El més probable és que hi hagi compartit la notícia amb familiars i amics, i se sentirà més relaxada. A més, els símptomes molestos de les primeres setmanes de gestació hauran desaparegut, a l'igual que el risc d'avortament espontani. El nadó segueix el seu desenvolupament de forma molt ràpida i, en cas de fer-se una ecografia a la setmana 15 d'embaràs, podria saber-se si és nen o nena.
 • Period: to

  16

  La setmana 16 d'embaràs és l'última de la cambra mes de gestació i es produeixen molts canvis en el nadó. L'úter ja ha assolit una mida considerable i els vasos sanguinis resulten comprimits, de manera que la dona pot sentir els peus inflats, cansament a les cames, aparició de varius, etc. Per aquests motius, la setmana 16 de gestació és un bon moment perquè la futura mare comenci a practicar algun esport de forma moderada.
 • Period: to

  17

  Durant la setmana 17 de gestació, canvia la cintura de l'embarassada,sol eixamplar perquè la part baixa de l'abdomen ha augmentat de mida. És habitual sentir rampes a les cames i mans. Una altra possible causa de les molèsties és l'alteració en el flux sanguini de la resta de l'organisme, ja que la majoria de sang va a irrigar la zona uterina, juntament amb la retenció de líquids.
  En aquest moment, notaràs el desenvolupament dels teus pits que ja es preparen per produir llet, augmenten de mida.
 • Period: to

  18

  En aquestes últimes setmanes hauràs augmentat uns quants quilos, també notaràs que el volum de pits és més gran. És possible que tinguis les lumbars carregades o alguna punxada a l'esquena, això és perquè has canviat de postura per mantenir el teu nou equilibri. És freqüent que en aquest moment orins amb més freqüència, això es deu al fet que l'úter està comprimit sobre la bufeta. També és probable que pateixis restrenyiment,es deu a l'augment de la mida de l'úter, comprimeix els intestins
 • Period: to

  19

  A la setmana 19 d'embaràs es creen milions de neurones, de manera que el cervell del teu fill és molt semblant a el dels adults. Se segueix desenvolupant el seu sistema nerviós central, de manera que els seus cinc sentits comencen a estar actius, ja pot escoltar la teva veu i els batecs del teu cor. El seu esquelet s'endureix. Les gemmes de les dents permanents s'estan creant darrere de les dents de llet, que ja s'han desenvolupat i es troben a l'interior dels alvèols dentaris.
 • Period: to

  20

  L'úter ha crescut i està a l'altura de el melic. L'augment de pes juntament amb la circulació sanguínia fan que sentis molt pesades les cames, produint l'aparició de varius..Se desenvolupen els mugrons del teu fill. Si és una nena també es desenvolupen les seves glàndules mamàries. Durant aquesta setmana també comença la formació de l'vérnix caseosa, és una substància greixosa, que comença a situar-se sota la pell, protegint-la de el líquid amniòtic.
 • Period: to

  21

  A la setmana 21 d'embaràs es formen les pestanyes i obre els ulls, encara que només percep la llum. L'ull s'ha desenvolupat per complex. El nadó encara pot moure lliurement en el líquid amniòtic i sents els seus cops de peu unes vegades en la part alta de l'abdomen i altres prop de pubis. Un altre canvi important en el seu cos és la capacitat de la seva medul·la òssia de produir cèl·lules sanguínies, els glòbuls vermells ja no es sintetitzen en la melsa i el fetge fetal.
 • Period: to

  22

  A la setmana 23 d'embaràs el lanugen (borrissol fi) cobreix ja tot el cos de el futur nadó. A més té pèl al cap, ja s'han format les celles i les pestanyes. Potser percebis que el teu fill respon als sorolls forts. Es poden palpar les diverses parts de el cos del teu petit a través del teu paret abdominal. A la fin d'aquesta setmana la seva mida és de 27-29 centímetres de longitud i pesa uns 500 grams de mitjana.
 • Period: to

  23

  A las 22 semanas de gestación tu hijo empieza a desarrollar un determinado patrón de actividad y sueño. Probablemente se muestre más activo mientras tú descansas. Los músculos prosiguen su desarrollo, por lo que el futuro bebé puede moverse de forma más vigorosa. Sus movimientos son posibles gracias a la longitud del cordón umbilical, que permite el movimiento del feto dentro del saco amniótico en el que se encuentra.
 • Period: to

  24

  A la setmana 24 d'embaràs la pell del teu fill deixa de ser translúcida i comença a tornar-se opaca. Els seus òrgans vitals es troben bastant madurs, no obstant els pulmons no s'han desenvolupat encara prou per permetre la supervivència fora de l'úter. El teu petit obre i tanca els ulls, treu la llengua i té el seu primer singlot. La mida del seu cos està cada vegada més proporcionat pel que fa a la mida del cap. A la fin d'aquesta setmana mesura uns 20 cm i pesa al voltant de 500 grams
 • Period: to

  25

  Els canvis de el fetus en la setmana 25 d'embaràs: comencen a endurir-nuclis d'ossificació situats a l'interior dels ossos; el seu esquelet es torna, per tant, més consistent. La pell de el nadó està arrugada i el seu cap s'anirà cobrint de pèl, encara que no serà el pèl definitiu amb el qual naixerà. Durant aquesta setmana les petites dents se situen en la seva posició sota de les genives A la fin d'aquesta setmana mesura al voltant de 33 cm de longitud i pesarà uns 800 grams de mitjana.
 • Period: to

  26

  Durant la setmana 26 d'embaràs la pell del teu fill, fins ara fina com el paper i transparent, és cada vegada més gruixuda i opaca. A més en aquesta setmana comença a fer gestos i ganyotes a la cara, fins i tot practica amb el llavi el moviment de succió, per posteriorment xuclar-se el dit. L'iris de l'ull també es pigmenta. La pigmentació es produeix gràcies a unes cèl·lules anomenades melanòcits que produeixen melanina, el pigment responsable de la coloració de la pell, y el cabell.
 • Period: to

  27

  A la setmana 27 d'embaràs teu fill té una pell molt arrugada, però es troba protegida i nodrida per la cobertura de l'vérnix. El lanugen que cobreix el seu cos comença a caure; es redueix així la quantitat de pèl.Encara queden 13 setmanes perquè el fetus segueixi desenvolupant-se fins el moment de el part, però ja està pràcticament format, una de les parts que encara té immadures són els pulmons. Tot i que els pulmons ja estan formats, encara no estan madurs, són l'últim òrgan vital que es forma
 • Period: to

  28

  A la setmana 28 de gestació dels pulmons del teu fill pràcticament han finalitzat la seva desenvolupament.El principal problema en els nadons preterme de 28 setmanes sol ser degut a que els pulmons encara no han produït el surfactant, una substància que evita el col·lapse pulmonar complet entre cada dues respiracions. A més hi ha molt poc greix sota la pell, de manera que encara no funciona amb eficàcia el sistema de control tèrmic
 • Period: to

  29

  En la setmana 29 el cap del teu fill ja té una mida més o menys proporcionat amb la resta de el cos. En aquesta setmana és habitual que comenci a obrir i tancar els ulls, encara que no pot veure, ja que en l'úter hi ha foscor completa ja presenta aquest moviment reflex de les parpelles, preparant-se per al moment de l' naixement. El vérnix, el greix que recobreix el seu cos, augmenta en aquest moment ja que té una funció de protecció de el nadó. El fetus ja ha après a moure
 • Period: to

  30

  L'estat de la teva nadó amb 30 setmanes de gestació està molt avançat, en aquest moment el cervell prossegueix el seu desenvolupament. Es formen les neurones olfactives, de manera que el teu fill ja comença a percebre les olors fortes que et trobes. És capaç de reconèixer i recordar la teva veu i realitza moviments respiratoris rítmics.
 • Period: to

  31

  S'està produint el desenvolupament cerebral i la maduració de sistema nerviós central. Els ronyons de el nadó ja comencen a funcionar i són capaços de filtrar prop de mig litre d'orina cada dia. El sistema respiratori segueix el seu desenvolupament amb la producció de substància surfactant, perquè els pulmons siguin capaços d'expandir-se i contraure. Els ossos de l'bebè ja estan tots formats però en aquest moment mobilitzen calci i fòsfor per completar el seu desenvolupament.
 • Period: to

  32

  Sus huesos se han desarrollados por completo, aunque todavía son blandos y flexibles. Su cuerpo empieza a almacenar calcio, hierro y fósforo. El cerebro está ya formado, no se encuentran diferencias entre el cerebro en esta semana y en el momento del nacimiento. Si tu hijo es niño, sus testículos, que comenzaron a descender en la semana 12 de embarazo, migran a través del conducto inguinal hasta alcanzar el escroto a las 32 semanas de gestación.
 • Period: to

  33

  En aquesta setmana, el nadó pot mesurar 46 cm de longitud i pesar més de 2 quilos. Els ossos del seu esquelet estan pràcticament endurits, a excepció dels del cap. El fet que els ossos de l'crani siguin més tous i encara no s'hagin encaixat facilita el pas de el nadó pel canal de part. D'altra banda, el vérnix, una substància greixosa que recobreix la pell de el nadó, és cada vegada més dens. Això també facilita que el nadó travessi la vagina en cas que es produeixi un part vaginal.
 • Period: to

  34

  Durant aquesta setmana, és probable que es produeixi el encaixament de el nadó a la pelvis. En aquesta posició l'anatomia de l'nadó és fàcilment distingible. La col·locació dels peus per sota de l'estèrnum fa que els cops de peu, encara que són menys enèrgiques causa de la falta d'espai, siguin més molestes quan colpegen les costelles. S'ha descobert que a partir d'aquesta setmana, el nadó entra a la fase MOR (moviments oculars ràpids).
 • Period: to

  35

  En aquesta setmana d'embaràs, la medul·la òssia de l'fetus pot començar a fabricar les seves pròpies cèl·lules sanguínies durant el procés conegut com hematopoesi. El fetus arriba al seu màxim grau de desenvolupament. Ja és un complet ésser humà i es dedica exclusivament a guanyar pes, ja que és capaç d'adquirir entre 250-350 g a la setmana. Això farà que els dolors d'esquena vagin empitjorant a mesura que passen aquestes setmanes.
 • Period: to

  36

  El part està cada vegada més a prop. De fet, no seria estrany que es pogués produir durant aquests dies. Per això, és lògic que el ginecòleg recomani realitzar un monitoratge dels batecs de el nadó i de les contraccions de la mare es forma semanal.Durante aquesta setmana, és convenient aclarir qualsevol tipus de dubte sobre el part, especialment pel que fa a com actuar ia qui trucar en cas que es produeixi el trencament de la bossa.
 • Period: to

  37

  En les últimes setmanes d'embaràs, és normal que el nadó redueixi els seus moviments a causa de: Manca d'espai
  Pèrdua de líquid amniòtic
  Descens sobre la pelvis
  El lanugen que cobria el seu cos ha desaparegut, excepte a les espatlles i la part superior dels braços.
 • Period: to

  38

  El fetus pot estar assajant lleugers moviments respiratoris encara que en aquest moment encara no posseeix aire als pulmons. Ja empassa i ingereix líquid amniòtic a la perfecció. Això farà que el seu sistema digestiu comenci a funcionar.
 • Period: to

  39

  A las 39 semanas de gestación, el cérvix se está preparando para el parto, por lo que es habitual notar un aumento en la expulsión de flujo vaginal. La intensidad con la que pueden experimentarse las contracciones Braxton Hicks puede provocar una falsa alarma de parto. Dado que la rotura de aguas puede producirse en cualquier momento, es importante no realizar viajes muy prolongados y tener la maleta preparada por si se produce el parto de forma inminente.
 • Period: to

  40

  Si no ha ocurrido en las dos semanas anteriores, es posible que el nacimiento se produzca a lo largo de ésta. Si en la semana 42 no se ha producido el parto de forma natural, los médicos se encargarán de provocarlo, ya que un embarazo más prolongado puede causar problemas en la madre y en el bebé.