Els catarres

Els Catarres

 • Inici dels Catarres

  Inici dels Catarres
  Els Catarres són un grup de música català d'estil pop-folk d’Aiguafreda¸que es va formar a finals de 2010. Els seus components són Èric Vergés, Jan Riera, i Roser Cruells.
  Van iniciar la seva carrera tocant als bars i a la Fira d'Artesania d'Aiguafreda. El se.u primer grup de cançons va estar disponible exclusivament a Internet Gràcies a una d'elles, «Jenifer», una cançó que parla de l'amor prohibit entre un patriota català i una xoni de Castefa, van saltar a la fama el 2011. El juny del 2011 el
 • El primer disc dels Catarres

  El primer disc dels Catarres
  El 29 de novembre de 2011 va sortir a la venda el seu primer àlbum, Cançons 2011, amb 13 cançons, quatre d'elles inèdites. Sota el segell Discmedi Blau, el disc es va poder comprar a les botigues, tot i que les cançons es van poder trobar gratuïtament a Internet. La primera cançó inèdita a penjar-se va ser «Me'n vaig al camp», una paròdia d'un «modernet» de Barcelona que decideix anar-se'n a viure al camp. En total van vendre més de 5000 discs.
 • El primer premi

  El primer premi
  El març de 2012 Els Catarres van guanyar el Premi Enderrock 2012 a la millor lletra de cançó per «Jenifer».
 • La primera gira

  La primera gira
  L'estiu del 2012 van engegar la gira Bandarra 2012 amb la presentació de dues noves cançons a través de la xarxa, entre les quals, «Tintín» i «La contorsionista», aquesta darrera enregistrada amb la col•laboració d'Adrià Salas de La Pegatina. Aquell mateix any van afegir als seus directes instruments de vent-metall: trompeta (Jaume Esteve); trombo (Marc Ruescas) i percussió (Malena).
 • Tercer àlbum

  Tercer àlbum
  El 2013 van publicar el seu tercer treball, Postals, sota el segell de Música Global i van començar una gira, titulada amb el mateix nom, que els va portar arreu dels Països Catalans. És en aquest disc que s'incorpora la bateria gironina Laia Fortià. L'any següent el grup va continuar la gira Postals i va exhaurir les entrades dels dos concerts de fi de gira a la Sala Apolo de Barcelona en nou dies.