EIX CRONOLÒGIC DELS COETS MÉS IMPORTANTS

 • R-7 Semiorka

  R-7 Semiorka
  El R-7 Semiorka va ser un míssil soviètic. El primer míssil balístic intercontinental,​ desplegat durant la Guerra Freda, de 1959 a 1968.
 • Vostok 1

  Vostok 1
  El Coet Vostok va ser una modificació del míssil balístic intercontinental R-7 per adaptar-lo al programa Vostok de vols espacials tripulats. Com a missió secundària va ser utilitzat per posar en òrbita diversos satèl·lits artificials.
 • Saturn V

  Saturn V
  El 1967 va ser construït el coet Saturn V, amb l'objectiu de dur persones a la lluna. Aquest va ser dissenyat a partir de tres coets, un sobre de l'altre, anomenats fases.
 • Apollo 11

  Apollo 11
  El 16 de juliol de 1969, el coet Saturn V de 363 peus d'alçada va llançar la missió Apollo 11 des del Kennedy Space Center de la NASA. Tres dies més tard, els astronautes Neil Armstrong, Michael Collins i Edwin "Buzz" Aldrin van aterrar el mòdul lunar al Mar de la Tranquil·litat a la lluna. Per primera vegada, Neil Armstrong va declarar: "Això és un petit pas per a l'home, i un gran salt per a la humanitat". Va ser el primer aterratge lunar humà dels Estats Units després de la guerra freda.
 • Ariane 1

  Ariane 1
  L'Ariane 1 va ser el primer coet llançat amb èxit a l'espai per l'Agència Espacial Europea al port espacial europeu el 24 de desembre de 1979.
 • Transbordador espacial Columbia (Space Shuttle Columbia)

  Transbordador espacial Columbia (Space Shuttle Columbia)
  El 12 d'abril de 1981 es va enviar el transbordador espacial Columbia. Aquest, va ser el primer dels transbordadors espacials de la NASA a complir missions fora de la Terra, provocant una nova era en el vol especial.
 • Zarya

  Zarya
  El 20 de novembre de 1998 va ser llençat el primer mòdul de la ISS, Zarya, en un coet Protó rus. Proporcionava propulsió, control d'actitud, comunicacions i energia elèctrica, però amb falta de funcions de suport vital a llarg termini.
 • STS-130

  STS-130
  La STS-130 va ser una missió del transbordador espacial Endeavour a l'Estació Espacial Internacional, llançada el 8 de febrer de 2010.
 • Falcon 9

  Falcon 9
  El llançador Falcon 9 és un coet de dues etapes fabricat per SpaceX. La primera etapa és capaç d'aterrar per a ser reutilitzada, ja sigui tornant a Terra o sobre una barcassa. Aquest va ser llençat el 6 de febrer del 2018.
 • Crew-1

  Crew-1
  Crew-1, llançat el 16 de novembre de 2020, va ser el primer vol operatiu tripulat de la nau espacial com a part del programa de tripulació comercial impulsat per la NASA i fabricat per SpaceX.