Eix cronologic de la segona fase de la revolució insdrustrial

By giu
 • Bicicleta

  Bicicleta
  A Karl Freiherr von Drais un ciudadà alemany va crear la bicicleta al 1817. Però aquest primer exemplar era de fusta i, de cord als registres històrics, no s'assemblava gens al que és actualment.
 • Fotografia

  Fotografia
  El primer procediment fotogràfic o heliogràfic va ser inventat per Niépce. Les imatges eren obtingudes amb betum de Judea, estès sobre una placa de plata, després d'un temps d'exposició de diversos dies.
 • Màquina de cosir

  Màquina de cosir
  Elias Howe, va crear la primera màquina de cosir, i amb aixo va iniciar la producció de peces. Ja s'havien desenvolupat una varietat màquines, aquestes estaven enfocades a la producció de tèxtils i facilitar aplicacions, com l'agulla doble patentada per Charles, el 1755 que eliminava la necessitat de girar l'agulla perquè el fil no es lligué. Pel camí, inventors com Krems,Thimonnier,Saint-Etienne etc...van crear versions que al final no van arribar a tenir èxit ni rellevància en el temps.
 • Telègraf

  Telègraf
  El Telégraf va ser creada pel nord-america Samuel F.B Morse en l'any 1832.
  Aquest aparat serveix per transmetre missatges de text codificats com el codi Morse o comunicació amb la ràdio.
 • Bombeta

  Bombeta
  El 1845 el nord-americà John Wellington va inventar un llum incandescent que va resultar de massa curta durada. Thomas Alva Edison va ser el primer a patentar una bombeta incandescent de filament de carboni, viable fora dels laboratoris, és a dir, comercialment viable. L'alemany Heinrich Göbel havia registrat el seu propi llum incandescent el 1855, i l'11 de juliol de 1874 se li va concedir a l'enginyer rus Aleksandr Lodygin la patent núm. 1619 per a un llum incandescent.
 • Dinamita

  Dinamita
  La dinamita va ser inventada per Alfred Nobel el 1866 i patentada el 1867. La seva feina a l'explotació dels camps petroliers de Bakú (Azerbaidjan) va fer guanyar una gran fortuna al seu creador, la qual s'empra en la concessió del Premi Nobel.
 • Màquina d'escriure

  Màquina d'escriure
  L'inventor de la màquina de cosir és el sastre francès Bartolomé Thimonnier, va construir la primera màquines de cosir a la ciutat de Saint-Étiene (França).
 • Telèfon

  Telèfon
  Va ser inventat per l'italià Antonio Meucci, que el 1854 va construir el seu primer prototip, encara que no va formalitzar la seva patent per dificultats econòmiques, presentant només una breu descripció del seu invent a l'Oficina de Patents dels Estats Units l'any 1871.
 • Màquina de explosió

  Màquina de explosió
  La benzina, va ser descoberta el 1857. Més endavant, el 1860, Jean Joseph Etienne Lenoir va crear el primer motor de combustió interna cremant gas dins d'un cilindre. Però caldria esperar fins al 1867 perquè Nikolaus August Otto construís el primer motor de benzina de la història, de quatre temps, que va ser la base per a tots els motors posteriors de combustió interna. El 1886 Karl Benz comença a utilitzar motors de benzina en els primers prototips d'automòbils.
 • Fonògraf

  Fonògraf
  Thomas Alva Edison va inventar el fonògraf. És una màquina on els registres rotatius fan que un llapis vibri i les vibracions s'amplifiquen acústicament i electrònicament.
 • Metralladora

  Metralladora
  El nord-americà Hiram Maxim va inventar el 1885 la metralladora automàtica. Utilitzava la pròpia energia del tret per recarregar el canó sense intervenció manual
 • Automobil

  Automobil
  L'etapa inicial a la història de l'automòbil es va iniciar amb un motor de vapor. Al voltant del 1770, l'inventor francès Nicolas-Joseph Cugnot va crear un vehicle que aprofitava la tecnologia de la màquina de vapor, amb un motor de dos cilindres verticals i 50 litres de desplaçament.
 • Cine

  Cine
  Els germans Auguste Marie i Louis Jean Lumiere van revolucionar la indústria i l'art de la imatge amb els seus invents successius de la foto instantània, després van inventar el projector cinematogràfic, fins que el 28 de Desembre de 1895 van aconseguir projectar la primera funció de cinema mut
 • Radi

  Radi
  És un mitjà de comunicació creat per Guglielmo Marconi un enginyer electrònic Itàlia.
 • Avió

  Avió
  Actualment, l'avió és un dels mitjans de transport més populars que hi ha. Cada dia es fa prop de 200.000 vols a tot el món, i resulta interessant saber qui va inventar l'avió i quan ho va fer. La veritat és que el somni de volar ha acompanyat totes les civilitzacions des de l'inici de la història de la humanitat.